Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΝΙΚΟΛΙΤΣΑΣ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΑΡΤΑ

Εντονες διαμαρτυρίες για τη διαιτησία στον αγώνα Νέα Ιωνία - Αναγέννηση Άρτας από τις φιλοξενούμενες, που κάνουν λόγο για αλλοίωση του αποτελέσματος και σφαγιαστική διαιτησία. Ο αγώνας τελείωσε με 1 γκολ υπέρ της Νέας Ιωνίας και οι ιθύνοντες της Αναγέννησης σε δηλώσεις τους στο handballnews.gr δήλωσαν ότι έχουν το βράδυ έκτακτο συμβούλιο, ώστε να αποφασίσουν την απόσυρση της ομάδας τους στον επόμενο εντός έδρας αγώνα με τη Νέα Ιωνία, αν δεν παραιτηθεί άμεσα ο πρωτεργάτης της ελληνικής διατησίας, κ. Νικολίτσας.

Αποτελέσματα play off και play out στην Α1


Η αυλαία της Β΄ φάσης της Α1 ανδρών άνοιξε το Σάββατο (30/04), με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να συνεχίζουν να κοντράρονται στα ίσα για τον τίτλο, μπαίνοντας αμφότερες με το δεξί στην τελική ευθεία.
Για τον “δικέφαλο του Βορρά” πάντως η επιστροφή στη δράση μετά από τρεις εβδομάδες ήταν αρκετά αγχώδης, καθώς συνοδεύτηκε από μια μέτρια εμφάνιση που λίγο έλειψε να του στερήσει πολύτιμο βαθμό ή βαθμούς. Πιο συγκεκριμένα, επιβλήθηκε του Διομήδη Άργους με 25-24 στο κλειστό της Μίκρας σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι καθ' όλη τη διάρκεια του. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 21-20 στο 52ο λεπτό, οι Θεσσαλονικείς απάντησαν με τέσσερα σερί τέρματα και πήραν κεφάλι με 24-21, με τον Διομήδη να μειώνει 20΄΄ πριν το φινάλε σε 25-24.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν και πάλι για κακό λόγο αισθητή την παρουσία τους, καθώς στις αρχές του δεύτερου ημιχρόνου πέταξαν στον αγωνιστικό χώρο και προς το μέρος της αποστολής του Διομήδη έναν αναπτήρα και ένα μπουκαλάκι νερό, όπως αναγράφηκε στο φύλλο αγώνα.
Όσον αφορά την Ένωση, νίκησε τον Δούκα με 24-22 στο κλειστό του Βύρωνα. Το ματς είχε αρκετές εναλλαγές στο σκορ, με την ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη να κάνει ένα επί μέρους 7-1 που την έφερε μπροστά με 23-18 στο 54ο λεπτό και να εξασφαλίζει κάπως έτσι το δίποντο, αφού στο χρόνο που απέμενε το συγκρότημα των Εκπαιδευτηρίων το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να μειώσει στα δύο γκολ.
**ΑΕΚ-Δούκας 24-22
Τα δεκάλεπτα: 7-1, 8-7, 11-11 (ημ.), 16-15, 21-18, 24-22.
ΑΕΚ: Καφφάτος, Μπακαούκας 2, Μεγαλοοικονόμου 2, Γεωργιάδης 5, Μάνιτς 6, Βακάλης 2, Κουλούρης, Παπαδόπουλος 1, Κόντης, Σύγγαρης, Ασαρίδης 1, Τσαούσης 2, Τούτσης, Πάρκχανιουκ 3.
Δούκας: Ζαλώνης 3, Μουντζουρίδης, Γεωργίου 4, Τόμπρος 3, Τζηράς 1, Ζούγιοβιτς 3, Ζαμπούνης 2, Νικολαϊδης, Φατούρος 2, Γεωργιάδης, Τσακνής, Κοτελίδας 2, Μαστορογιάννης 2, Τζαβάρας.
**ΠΑΟΚ-Διομήδης Άργους 25-24
Τα δεκάλεπτα: 3-5, 7-10, 12-11 (ημ.), 16-15, 19-19, 25-24.
ΠΑΟΚ: Κόμινεκ, Μισυρλής 4, Παλάσκας, Σαουλίδης 6, Κοκκώνης 2, Μαραγκός 1, Γουργούμης, Αποστολίδης 2, Πετρίδης 5, Ιωαννίδης 1, Τσακίρης 2, Περβανάς, Καράγγελος, Σεβαστίδης 3.
Διομήδης: Ξύγκος, Κρεμαστριώτης, Μούγιτς 2, Γρηγοράκης, Τάσκοβιτς 3, Γιόχανσον 4, Τρουπής 7, Πασσιάς, Τσούλος, Σαμαράς 3, Δημητρούλιας, Ελευθερίου, Ζαραβίνας 5.
Η Βαθμολογία
1. ΠΑΟΚ 19
2. ΑΕΚ 19
3. Δούκας 16
4. Διομήδης 15


Στο γκρουπ για τις θέσεις 9-12 από το οποίο θα προκύψουν οι δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν, η ΧΑΝΘ και ο Πανελλήνιος ήταν οι κερδισμένοι της ημέρας, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για παραμονή στην κατηγορία.
Οι Θεσσαλονικείς επιβλήθηκαν εντός έδρας του Ζαφειράκη Νάουσας με 34-32 ενώ οι Ολυμπιονίκες νίκησαν στην Κυψέλη τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας με 32-31 σε ένα δραματικό ματς. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-10, οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και πέρασαν μπροστά με 30-28, ο Ιωνικός έχασε πέναλτι αμέσως μετά, ο Πανελλήνιος έκανε το 32-30 21΄΄ πριν το φινάλε και η ομάδα του Μενέλαου Δανήλου απλά μείωσε σε 32-31.
**ΧΑΝΘ-Ζαφειράκης Νάουσας 34-32
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 8-8, 11-14 (ημ.), 17-19, 26-24, 34-32.
ΧΑΝΘ: Παντελίδης, Σαουλίδης 1, Σπυρόπουλος 2, Σιμιτσής 6, Αργυρίου 3, Κοκτσίδης 1, Ιωαννίδης, Ορφανουδάκης, Χατζηαγαπίου 2, Μέτσης 3, Κεσίδης 6, Κουτσικόπουλος 4, Λάππας 6, Παπαδόπουλος.
Ζαφειράκης: Καραγεωργίου 6, Βλάχος 1, Λουμπουρδής, Τίκος 8, Πίτος 2, Πετρίδης 3, Μπουμπουλέντρας, Κολτσάκης, Μήτσικας 6, Κεσίδης 6, Μπακιρτζής, Διδασκάλου, Φραγκής, Ροδοβίτης.
**Πανελλήνιος-Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας 32-31
Τα δεκάλεπτα: 4-4, 9-10, 16-17 (ημ.), 22-21, 26-26, 32-31.
Πανελλήνιος: Τζανακάκης, Ζαρλακούτης 2, Παπανίκος, Βελιτσιάνος 10, Λεωνίδας 4, Σαμαράς, Παρασκευαίδης, Χατσίκας 4, Δημήτρουλας 2, Γκλαβόπουλος, Ασλανίδης, Μάτοβιτς 5, Ανγκελόφσκι 5, Μόγας.
Ιωνικός: Χρόνης, Σάσσος 3, Αργυράκης 3, Γκέρτσος 8, Γιαννόπουλος 8, Γκλεζάκος, Μπίλος, Κεδέρης, Κασαπίδης, Κανδύλας 7, Ζευγούλας, Παπαδιονυσίου 2, Καραμαγκέλας, Δανήλος.
Η Βαθμολογία
9. ΧΑΝΘ 10
10. Πανελλήνιος 8
----------------
11. Ιωνικός 6
12. Ζαφειράκης 4
 

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΟ 13ο ΦΑΪΝΑΛ ΦΟΡ TOY ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ


Στο ΔΑΚ Κλαδισού στα Χανιά, 14-15 Μαϊου 2011, θα διεξαχθεί το 13ο Φάϊναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος Χάντμπολ των Ανδρών.
Ο Δήμος Χανίων μετά το αίτημα της ΟΧΕ παραχώρησε την εγκατάσταση για να διεξαχθούν οι αγώνες, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία θα φιλοξενηθεί ο θεσμός αυτός στην κρητική πόλη.
Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο η εθνική ομάδα των Ανδρών φιλοξενήθηκε στα Χανιά και αγωνίστηκε στο ΔΑΚ Κλαδισού κάτω από άριστες οργανωτικές συνθήκες, ενώ η τοπική κοινωνία αγκάλιασε το άθλημα της χειροσφαίρισης.

Για την παραχώρηση του ΔΑΚ Κλαδισού και την διεξαγωγή του Φαιναλ Φορ στα Χανιά ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Κος Σ. Λαζαρίδης δήλωσε: «Η ΟΧΕ  για μια ακόμα φορά στράφηκε στην περιφέρεια η οποία στηρίζει πάντα το άθλημα. Η διεξαγωγή του Φαιναλ Φορ στα Χανιά είναι μια ακόμη ευκαιρία περεταίρω διάδοσης του αθλήματος εκτός των αστικών κέντρων και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει μια άψογη διοργάνωση την οποία θα ευχαριστηθούν τόσο οι ομάδες όσο και οι φίλαθλοι. Ευχαριστούμε θερμά το Δήμο Χανίων για την παραχώρηση του γυμναστηρίου.»
Τα ζευγάρια του ημιτελικού:
14/5/2011
ΕΣΝ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ –  ΑΟ ΔΙΟΜΗΔΗΣ 
ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ Β.-  Α.Ε.Κ
15/5/2011
ΤΕΛΙΚΟΣ

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Άκρως επιτυχημένη παρουσία των μίνι της ΕΑΧ στην Αθήνα


Η πολλή καλή δουλειά της Νατάσσας Ότοβιτς όχι μόνο στη γυναικεία ομάδα που αγωνίζεται στην Α2 αλλά και στις υποδομές της ΕΑΧ επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο από την παρουσία της ομάδας των μίνι σε τουρνουά στην Αθήνα. Η ΕΑΧ διαθέτει τμήματα ανάπτυξης σε όλες τις ηλικίες μίνι, παγκορασίδες, κορασίδες τα οποία τροφοδοτούν με συνέπεια την γυναικεία ομάδα χωρίς την ανάγκη μεταγραφών. Το μοντέλο αυτό που σοφά στηρίζει η διοίκηση του κου Φάσουρα θα πρέπει να λειτουργήσει ως παράδειγμα για όλα τα σωματεία των Χανίων αν θέλουν να νιώθουν αυτόνομα χωρίς την εξάρτηση από "οικονομικούς σωτήρες" που συχνά αφού ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους ανάγκες προβολής με πολύστηλα και "φανταχτερές" μεταγραφές αποσύρονται αφήνοντας πίσω τους ιστορικά σωματεία σε κατάρρευση.

Απ' ευθείας παραμονή για την ΕΑΧ Χανιά


Κάτι που τουλάχιστον μέχρι την 6η αγωνιστική έδειχνε δύσκολο για την ΕΑΧ Χανιά, τελικά το κατάφερε και μάλιστα εύκολα, αφού δυο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος η χανιώτικη ομάδα έχει εξασφαλίσει την 4η θέση στη βαθμολογία. Ο Δημήτρης Πουλιδάκης και η Νατάσσα 'Οτοβιτς με ένα εντυπωσιακό σερί 8-2 νικών οδήγησαν την ομάδα στη απευθείας παραμονή στη Α2 χωρίς τη ψυχοφθόρα και δαπανηρή διαδικασία των μπαράζ. Τα κορίτσια της ΕΑΧ μετά τα Χριστούγεννα παρουσιάστηκαν μεταμορφωμένα ψυχολογικά και πάλεψαν όλους τους αγώνες καταφέρνοντας αρκετές φορές να ανατρέψουν εις βάρος τους σκορ. Με νέο στοιχείο τις συνδιασμένες άμυνες και την ταχύτητα στην ανάπτυξη κατάφεραν να πάρουν σπουδαία διπλά στη Σταυρούπολη, στο Καματερό, και στην Κοζάνη ενώ ταυτόχρονα αξιοποίησαν τον Κλαδισό ως έδρα. Πολλές ευχές στη διοίκηση, το τεχνικό team και κυρίως στις αθλήτριες να καταφέρουν την επόμενη χρονιά την άνοδο στην Α1 αφού με την πορεία τους φέτος απέδειξαν ότι είναι στις δυνατότητές τους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΧΕ 27/4


Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ 24 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Μετά την ολοκλήρωση και των προκριματικών αγώνων στην Αμερικάνικη Ήπειρο οριστικοποιήθηκαν και οι πέντε 5 υπολειπόμενες χώρες που θα συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα των Νέων τον Ιούλιο του 2011 στη Θεσσαλονίκη.
Αναλυτικά οι χώρες είναι:
1.Αργεντινή, 2.Βραζιλία, 3.Καναδάς, 4.Χιλή, 5.Ουρουγουαη
Στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδος εντάσσεται η Αργεντινή και η Ουρουγουάη έτσι όπως προέκυψε από την κλήρωση που διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη στις 16/4/2011.
Κατόπιν τούτου οι 4 όμιλοι διαμορφώνονται ως εξής:
Α΄ όμιλος: Σλοβενία, Γαλλία, Σερβία, Τυνησία, Χιλή, Νορβηγία.
Β όμιλος: Δανία, Αργεντινή, Ελλάδα, Κατάρ, Αλγερία, Ουρουγουάη
Γ΄ όμιλος: Αίγυπτος, Γερμανία, Βραζιλία, Ρωσία, Ν. Κορέα, Μπενίν.
Δ΄ όμιλος: Πορτογαλία, Σουηδία, Ισπανία, Καναδάς, Ουγγαρία, Ιράν.
Το πρόγραμμα της Εθνικής ομάδας των Νέων κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 17-31/7/2011 έχει ως εξής:
Προκριματικά
1η αγωνιστική: Ελλάδα-Αλγερία
2η αγωνιστική: Ουρουγουάη- Ελλάδα
3η αγωνιστική: Αργεντινή -Ελλάδα
4η αγωνιστική: Ελλάδα-Δανία
5η αγωνιστική: Ελλάδα-Κατάρ

Το φάιναλ φορ... οδεύει προς τα Χανιά

ΕΘΝΟΣΠΟΡ 27/4/2011

 
Με τις λύσεις εντός Αττικής να αποκλείονται η μία μετά την άλλη για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου των ανδρών στο χάντμπολ (με τη συμμετοχή ΑΕΚ, Διομήδη, Φίλιππου και Βριλησσίων), η ΟΧΕ αναγκαστικά έχει στραφεί στην επαρχία. Η ομοσπονδία περιμένει την απάντηση του αθλητικού οργανισμού Χανίων για την παραχώρηση του κλειστού του Κλαδισού, ενώ υπάρχει μια προφορική συμφωνία.
Πρόβλημα είναι το κόστος που θα επιβαρύνει σχεδόν εξ ολοκλήρου την ΟΧΕ, ενώ η προφορική υπόσχεση της ΓΓΑ πως θα καλύψει ένα μέρος των χρημάτων, τα οποία απαιτούνται ώστε η διοργάνωση να γίνει στην κρητική πόλη, περισσότερο μοιάζει ως μια προσπάθεια να «χρυσωθεί» το χάπι της απομάκρυνσης από την Αττική, παρά ως πραγματική προσπάθεια βοήθειας.
Αντιδράσεις για τα Χανιά υπάρχουν από τις ομάδες, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου -εκτός των οπαδών της ΑΕΚ, που έχουν συνδέσμους και στην Κρήτη- αδυνατεί να κάνει ένα τόσο μεγάλο και δαπανηρό ταξίδι. Κάτι που σημαίνει πως στην περίπτωση που αποκλειστούν οι «κιτρινόμαυροι», ο τελικός θα μοιάζει περισσότερο με ματς κεκλεισμένων των θυρών παρά με μια γιορτή.

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΤΕΤΑΡΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Α.Χ ΣΤΗΝ Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Την 4η θέση και την απ΄ευθείας παραμονή στην Α2 Γυναικών εξασφάλισε η Ε.Α.Χ μετά την παραίτηση της Σταυρούπολης από το Σαββατιάτικο παιχνίδι.
Με έγγραφό της προς την Ο.Χ.Ε η διοίκηση του Απόλλων Σταυρούπολης ανακοίνωσε την μη έλευση της ομάδας στο Σαββατιάτικο παιχνίδι της προτελευταίας αγωνιστικής , έτσι τα κορίτσια της Ε.Α.Χ μπορούν μια αγωνιστική πριν το τέλος του πρωταθλήματος να πανηγυρίσουν την παραμονή τους στην Α2 εθνική κατηγορία και την κατάκτηση της τέταρτης θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΤΟΥ Γ.Σ.

ΣΑΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΞΑ ΜΙΑ ΧΑΡΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΧΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΗΝ ΤΟΝΕ ΔΙΝΕΙ ΒΑΡΗ. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ .
ΤΟ ΔΣ ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΑΣ ΕΥΧΟΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

ΠΡΩΤΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΣ


Πρωτιές ΕΑΧ Χανιά στα μίνι και ΓΣ Χανίων σε παμπαίδες

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, στα πρωταθλήματα χάντμπολ που διοργανώνει
η τοπική επιτροπή Κρήτης προβλέπονται ακόμη αγώνες σε δυο ηλικιακές κατηγορίες,
στις οποίες όμως ουσιαστικά έχει κριθεί ο τίτλος, αφού στους παμπαίδες ο ΓΣ Χανίων
έχει κερδίσει 2 φορές τον Κύδωνα εξασφαλίζοντας έτσι την πρωτιά, ενώ κάτι ανάλογο
έχει συμβεί και με τα κορίτσια της ΕΑΧ Χανιά στην κατηγορία μίνι, όπου μετέχουν
και οι ομάδες αγοριών των δυο προαναφερομένων σωματείων.

Όσον αφορά τους παίδες, ο Κύδωνας πήρε την 1η θέση, όμως δεν μετείχε στα προκριματικά της πανελλήνιας διοργάνωσης.

Ο πρωταθλητής παμπαίδων ΓΣ Χανίων.
Όρθιοι: Πουλιδάκης Δημ.(προπονητής), Ασένωβ Κρ., Στυλιανουδάκης Χρ., Μπούφη Αλ., Λιοδάκης Εμ., Πρέζα Γ., Πατσουράκης Γ., Λαδάκης Εμ., Σαμαράς Γιώργος,Σαμαράς Κώστας(Συνοδός)
Καθιστοί:Μαρμαριτσάκης Φ., Μπουζάκης Γ., Τσακίρης Γ., Φάσουρας Κ., Παπαδάκης Δ., Σκουλούδης Εμ., Μπέντο Ορέστης, Σκαλιδάκης

Συνοπτικά οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.
ΠΑΙΔΕΣ
1ος αγώνας
Κύδων-Άρης Χανίων 34-30 (ημίχρ. 13-16). * Ο Άρης δεν κατέβηκε στα επόμενα προγραμματισμένα
παιχνίδια.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ 
1ος αγώνας
ΓΣ Χανίων-Κύδων 29-20
Ο αγώνας περιελάμβανε τρία εικοσάλεπτα ημίχρονα, όπου τα επιμέρους σκορ ήταν: 9-6, 8-9 και 12-5. Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Μ. Κοκορέτσης.
ΓΣ  Χανίων  (Δημήτρης Πουλιδάκης): Σαμαράς, Λιοδάκης, Πρέζα, Λαδάκης 11 γκολ, Μπουζάκης 1, Πατσουράκης 2, Τσακίρης 1, Σκουλούδης 4, Μαρμαριτσάκης 2, Μπουφι 1, Στυλιανουδάκης 6, Φάσουρας, Παπαδάκης, Σκαλιδάκης 1.
Κύδων  (Ελιζαμπέτα   Ολζέφσκα):  Κ. Παντελάκης, Σοκόλι 4, Αποστόλου 8, Καμπανιέρης 3, Νικολακάκης 2, Βερυκάκης 1, Κοντουδάκης, Μαρκάκης, Ιγγλεζάκης, Ανδρεάδης 2.
2ος αγώνας
Κύδων - ΓΣ Χανίων 24-33
20λεπτα: 6-13, 8-10, 10-10
Για τον Κύδωνα σκόραραν οι Σοκόλι 11, Κοντουδάκης 6, Καμπανιέρης 3, Ανδρεάδης 2 και Μ. Παντελάκης 2, ενώ για τη νικήτρια ομάδα του ΓΣ Χανίων 14 γκολ πέτυχε ο Πατσουράκης, 9 ο Λαδάκης, 5 ο Ντούπης, 3 ο Κρασουδάκης και από 1 οι Τσακίρης, Σκουλούδης.




Ο τερματοφύλακας του ΓΣΧ Σαμαράς Γιώργος απέναντι από τον εξτρέμ του Κύδωνα Σοκόλι Έρνεστ




















ΜΙΝΙ 
2η αγωνιστική
Κύδων-ΓΣ Χανίων 10-14 15λεπτα: 4-2, 3-3, 3-9
3η αγωνιστική
ΕΑΧ Χανιά-ΓΣ Χανίων 16-13 15λεπτα: 3-5, 7-3, 6-5
4η αγωνιστική
Κύδων-ΕΑΧ Χανιά 18-19 15λεπτα: 8-6, 6-8, 4-5
5η αγωνιστική
ΓΣ Χανίων-Κύδων 10-16
15λεπτα: 3-3, 2-6, 5-7
* Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει ανακοινώσει η ΟΧΕ "... οι τελικές φάσεις παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι αγοριών-κοριτσιών θα διεξαχθούν με χαρακτήρα «open» και οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα το κάνουν με δική τους οικονομική επιβάρυνση". Στους παμπαίδες και στα μίνι αγόρια ο ΓΣ Χανίων αναμένεται να πάρει μέρος στην τελική φάση που θα γίνει 24-30 Ιουνίου στο Λουτράκι Στα μίνι κορίτσια η αντίστοιχη διοργάνωση θα γίνει το ίδιο διάστημα στην Καβάλα και η ΕΑΧ Χανιά δεν θα πάρει μέρος .

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΠΧΕ



O πρόεδρος Γιάννης Βαρελτζής και όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΥΠΧΕ (Σύνδεσμος Προπονητών Χειροσφαίρισης Ελλάδας) εύχονται σε όλο τον κόσμο του αθλήματος χρόνια πολλά και Καλή Ανάσταση

Μπορεί και στα Χανιά το φάϊναλ φορ κυπέλου

 


Λιγότερο από ένας μήνας μένει πλέον για το φάιναλ-4 του κυπέλου χάντμπολ στους άνδρες και ακόμα δεν έχει βρεθεί το γήπεδο στο οποίο θα φιλοξενηθούν οι δύο ημιτελικοί της 14ης Μαΐου και ο τελικός ένα 24ωρο αργότερα.
Οι συζητήσεις που γίνονται συνέχεια τις τελευταίες βδομάδες δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα και η καθυστέρηση έχει δημιουργήσει αρκετή σύγχυση στις τάξεις της ομοσπονδίας, αλλά και των ομάδων (ΑΕΚ, Διομήδης, Φίλιππος, Βριλήσσια) που έχουν αρχίσει να σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Κι αυτό γιατί η βοήθεια που προσδοκούσαν από την πολιτεία δεν έρχεται.
Ο γγΑ Πάνος Μπιτσαξής μπορεί να τονίζει στους ανθρώπους της ΟΧΕ πως μπορεί να δοθεί το κλειστό του Ελληνικού, αλλά η συγκεκριμένη κίνηση περισσότερο ως καλής θέλησης μπορεί να εκληφθεί, παρά ως ουσιαστική. Κι αυτό γιατί το Ελληνικό στις 15 Μαΐου φιλοξενεί τον τελικό Κυπέλλου στο μπάσκετ και μια βδομάδα μετά τη συναυλία των Deep Purple. Κάτι που σημαίνει πως είναι πρακτικά αδύνατο να φιλοξενηθεί το φάιναλ-4 του χάντμπολ.
Μάλιστα, εκτός των λύσεων των Χανίων, της Χαλκίδας, αλλά κι εσχάτως της Πάτρας, φαίνεται πως από τη μεριά του Μπιτσαξή προωθείται η λύση της διοργάνωσης του Κυπέλλου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στο Φάληρο.

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

 

Πρωτιές ΕΑΧ Χανιά στα μίνι και ΓΣ Χανίων σε παμπαίδες


Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα, στα πρωταθλήματα χάντμπολ που διοργανώνει
η τοπική επιτροπή Κρήτης προβλέπονται ακόμη αγώνες σε δυο ηλικιακές κατηγορίες, στις οποίες όμως ουσιαστικά έχει κριθεί ο τίτλος, αφού στους παμπαίδες ο ΓΣ Χανίων έχει κερδίσει 2 φορές τον Κύδωνα εξασφαλίζοντας έτσι την πρωτιά, ενώ κάτι ανάλογο
έχει συμβεί και με τα κορίτσια της ΕΑΧ Χανιά στην κατηγορία μίνι, όπου μετέχουν
και οι ομάδες αγοριών των δυο προαναφερομένων σωματείων.
Όσον αφορά τους παίδες, ο Κύδωνας πήρε την 1η θέση, όμως δεν μετείχε στα προκριματικά της πανελλήνιας διοργάνωσης.
Συνοπτικά οι αγώνες σε όλες τις κατηγορίες.

ΠΑΙΔΕΣ
1ος αγώνας
Κύδων-Άρης Χανίων 34-30 (ημίχρ. 13-16).
* Ο Άρης δεν κατέβηκε στα επόμενα προγραμματισμένα παιχνίδια.

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ
1ος αγώνας
ΓΣ Χανίων-Κύδων 29-20
Ο αγώνας περιελάμβανε τρία εικοσάλεπτα ημίχρονα, όπου τα επιμέρους σκορ ήταν: 9-6, 8-9 και 12-5. Την αναμέτρηση διαιτήτευσε ο Μ. Κοκορέτσης.
ΓΣ Χανίων (Δημήτρης Πουλιδάκης): Λιοδάκης, Πρεζά, Λαδάκης 11 γκολ, Μπουζάκης 1, Πατσουράκης 2, Τσακίρης 1, Σκουλούδης 4, Μαρμαριτσάκης 2, Μπουφι 1, Στυλιανουδάκης 6, Φάσουρας, Παπαδάκης, Σκαλιδάκης 1.
Κύδων (Ελιζαμπέτα  Ολζέφσκα): Κ. Παντελάκης, Σοκόλι 4, Αποστόλου 8, Καμπανιέρης 3, Νικολακάκης 2, Βερυκάκης 1, Κοντουδάκης, Μαρκάκης, Ιγγλεζάκης, Ανδρεάδης 2.
2ος αγώνας
Κύδων - ΓΣ Χανίων 24-33
20λεπτα: 6-13, 8-10, 10-10
Για τον Κύδωνα σκόραραν οι Σοκόλι 11, Κοντουδάκης 6, Καμπανιέρης 3, Ανδρεάδης 2 και Μ. Παντελάκης 2, ενώ για τη νικήτρια ομάδα του ΓΣ Χανίων 14 γκολ πέτυχε ο Πατσουράκης, 9 ο Λαδάκης, 5 ο Ντούπης, 3 ο Κρασουδάκης και από 1 οι Τσακίρης, Σκουλούδης.

ΜΙΝΙ
2η αγωνιστική
Κύδων-ΓΣ Χανίων 10-14
15λεπτα: 4-2, 3-3, 3-9
3η αγωνιστική
ΕΑΧ Χανιά-ΓΣ Χανίων 16-13
15λεπτα: 3-5, 7-3, 6-5
4η αγωνιστική
Κύδων-ΕΑΧ Χανιά 18-19
15λεπτα: 8-6, 6-8, 4-5
5η αγωνιστική
ΓΣ Χανίων-Κύδων 10-16
15λεπτα: 3-3, 2-6, 5-7
* Υπενθυμίζουμε ότι όπως έχει ανακοινώσει η ΟΧΕ "... οι τελικές φάσεις  παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι αγοριών-κοριτσιών θα διεξαχθούν με χαρακτήρα «open» και οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν θα το κάνουν με δική τους οικονομική επιβάρυνση".
Στους παμπαίδες και στα μίνι αγόρια ο ΓΣ Χανίων αναμένεται να πάρει μέρος στην τελική φάση που θα γίνει 24-30 Ιουνίου στο Λουτράκι
Στα μίνι κορίτσια η αντίστοιχη διοργάνωση θα γίνει το ίδιο διάστημα στην Καβάλα και η ΕΑΧ Χανιά δεν θα πάρει μέρος (η χανιώτικη ομάδα επέστρεψε προχθές από την Αθήνα, όπου μετείχε σε τουρνουά μίνι κοριτσιών με ομάδες της Ν. Ελλάδος, στο οποίο θ'  αναφερθούμε σ' επόμενο φύλλο).

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ 30/4 ΚΑΙ 4/5


Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/4
PLAY OFFS – OUTS
Α1 ΑΝΔΡΩΝ

Ημερομηνία
Αγώνας
Διαιτητές
Delegate
30/4/11 15:00
AEK-ΔΟΥΚΑΣ
ΠΑΤΙΟΣ-ΤΣΙΑΝΑΣ
ΜΙΓΚΑΣ
30/4/11 16:00
ΠΓΣ-ΙΩΝΙΚΟΣ
ΚΑΤΣΙΚΗΣ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΜΠΑΒΑΣ
30/4/11 16:30
ΧΑΝΘ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ
ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΕΤΜΑΝ
ΖΕΡΒΑΣ
30/4/11 18:00
ΠΑΟΚ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ-ΧΑΣΚΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ
PLAY OFFS A2 ΑΝΔΡΩΝ
Ημερομηνία
Αγώνας
Διαιτητές
Delegate
30/4/11 17:00
ΚΙΛΚΙΣ-ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛ
ΜΠΟΥΓΙΑΚΑΣ-ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ
30/4/11 18:00
ΑΡΗΣ ΝΙΚ –ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤ
ΣΥΡΕΠΙΣΙΟΣ-ΜΕΡΤΙΝΙΑΝ
ΣΑΡΙΚΟΣ
PLAY OFFS A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ημερομηνία
Αγώνας
Διαιτητές
Delegate
30/4/11 18:00
ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ-ΠΑΟΚ
ΒΕΡΓΟΣ-ΚΟΥΡΙΚΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
30/4/11 18:00
Ν. ΙΩΝΙΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ
ΒΗΤΑΣ-ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 4/5
PLAY OFFS – OUTS Α1 ΑΝΔΡΩΝ
Ημερομηνία
Αγώνας
Διαιτητές
Delegate
4/5/11 16:30
AEK-ΔΙΟΜΗΔΗΣ
ΣΥΡΕΠΙΣΙΟΣ-ΜΕΡΤΙΝΙΑΝ
ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΙΑΣ
4/5/11 17:00
ΠΓΣ-ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ
ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ-ΧΡΟΝΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ
4/5/11 18:00
ΧΑΝΘ-ΙΩΝΙΚΟΣ
ΤΣΑΚΩΝΑΣ-ΧΑΣΚΗΣ
ΠΑΡΤΕΜΙΑΝ
4/5/11 18:00
ΠΑΟΚ-ΔΟΥΚΑΣ
ΤΖΑΦΕΡΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΠΕΤΜΑΝ
ΜΕΙΜΑΡΙΔΗΣ
PLAY OFFS A2 ΑΝΔΡΩΝ
Ημερομηνία
Αγώνας
Διαιτητές
Delegate
4/5/11 17:00
ΚΙΛΚΙΣ- ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤ.
ΚΑΤΣΙΚΗΣ-ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ
ΚΑΤΣΙΚΗΣ
4/5/11 18:00
ΑΡΗΣ ΝΙΚ – ΑΡΙΩΝ ΠΤ.
ΚΟΛΛΑΡΟΣ-ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ
ΡΟΔΙΤΗΣ
PLAY OFFS A1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Ημερομηνία
Αγώνας
Διαιτητές
Delegate
4/5/11 16:00
ΠΑΟΚ -ΟΡΜΗ ΛΟΥΞ
ΒΕΡΓΟΣ-ΚΟΥΡΙΚΑΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ
4/5/11 18:00
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΣ-Ν. ΙΩΝΙΑ
ΒΗΤΑΣ-ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ
ΚΟΡΡΕΣ

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

http://ilovehandball.blog.com/?p=42


Τρίτη, 19 Απριλίου 2011

Επιστολή γονέων τμήματος παίδων Λεωνίδα

Αγαπητοί κύριοι,
Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την απόλυτη αγανάκτησή μας ως φίλαθλοι και γονείς των αθλητών του τμήματος παίδων του Α. Ο. Λεωνίδας Αγίων Αναργύρων, σχετικά με την στάση και συμπεριφορά της ΕΣΧΑ απέναντι στην ομάδα μας.
Παραθέτω τα γεγονότα εν συντομία.
19 Φεβρουαρίου 2011 – κατά την 12η αγωνιστική ο Α.Ο. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων υποδέχεται στην έδρα του τον Πανελλήνιο και παρά το ότι προηγείται με 7 γκολ διαφορά, τιμωρείται από την ΕΣΧΑ λόγω επεισοδίων και έτσι βρίσκεται στην 4η θέση αντί της 2ης .
Στα επεισόδια αυτά δεν είχαν ανάμιξη κανείς από τους αθλητές, παράγοντες ή γονείς του Λεωνίδα (διεκόπη το παιχνίδι όταν 3 νεαροί, που πρώτη φορά εμφανίστηκαν σε αγώνα της ομάδας, επιτέθηκαν στον τερματοφύλακα του Πανελληνίου επειδή πλησίασε την εξέδρα και τους έφτυσε μετά από λεκτική διαμάχη).
23 Φεβρουαρίου 2011 – ο απόηχος των γεγονότων γίνεται ΕΞΩΦΥΛΛΟ!!! στην εφημερίδα GoalNews με κύριο τίτλο «ΚΑΦΡΟΡΑΤΣΙΣΤΕΣ» και το θέμα της «ρατσιστικής!!! επίθεσης» αναπαράγεται τις επόμενες ημέρες τόσο στον έντυπο όσο και στον ηλεκτρονικό Τύπο.
Βλέπετε ο τερματοφύλακας του Πανελληνίου που δέχτηκε την επίθεση είναι Αλβανικής καταγωγής.
4 Μαρτίου 2011 – Ανακοινώνεται επίσημα η πολύ σκληρή τιμωρία (η πίεση που άσκησαν τα ΜΜΕ είχε αποτέλεσμα) για τον Α.Ο. Λεωνίδα, την οποία & αναδημοσιεύουμε όπως ακριβώς αναρτήθηκε στο site της ΟΧΕ…
“…ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΣΧΑ
Για τον αγώνα του Πρωταθλήματος Παίδων μεταξύ των ομάδων ΑΟ Λεωνίδας-Πανελήνιος ΓΣ που διεξήχθη και διεκόπη στις 19/2/2011 στο γυμναστήριο των Αγ. Αναργύρων, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο φύλλο αγώνα και τις εκθέσεις των Διαιτητών, προέκυψε ότι ο αγώνας διεκόπη με υπαιτιότητα του γηπεδούχου σωματείου ΑΟ Λεωνίδα, σύμφωνα με το άρθρο 25, παρ 2 του κανονισμού Αγώνων της ΟΧΕ.
Ως εξ τούτου ο αγώνας κατακυρώνεται υπέρ της ομάδας του Πανελληνίου ΓΣ με τέρματα 10-0, μηδενιζόμενης της ομάδας του ΑΟ Λεωνίδα.
Στην ομάδα του ΑΟ Λεωνίδα δεν επιβάλλεται πρόσθετη ποινή αφαίρεσης βαθμών.
Επίσης τιμωρείται το Σωματείο ΑΟ Λεωνίδας ,τμήμα Παίδων, να δώσει τους επόμενους 5 αγώνες που θα είναι γηπεδούχος, κεκλεισμένων των θυρών.
Στους αθλητές του Πανελληνίου ΓΣ Bregu Skerdi με αρ Δελτίου 65561 και Shkurti Ervin με αριθμό δελτίου 65785 ουδεμία ποινή επιβάλλεται , καθώς αντέδρασαν αμυντικά για να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα από το πλήθος των θεατών που εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο και τους κακοποίησαν.
Ως φίλαθλοι, υποστηρικτές και γονείς των αθλητών του Α.Ο. Λεωνίδα δεν αντιδρούμε στην απόφαση παρότι την θεωρούμε άδικη και υπερβολική.
10 Απριλίου 2011 – κατά την 18η και τελευταία αγωνιστική ο 4ος στην κατάταξη Α.Ο. Λεωνίδας Αγ. Αναργύρων υποδέχεται στην έδρα του τον 3ο Πανιώνιο έχοντας 2 βαθμούς διαφορά.
Ο Α.Ο. Λεωνίδας χρειάζεται νίκη με τουλάχιστον 3 γκόλ για να βρεθεί 3ος.
Το τελικό 33-21 υπέρ του Α.Ο. Λεωνίδα υπερκαλύπτει την διαφορά του πρώτου αγώνα και εξασφαλίζει στην ομάδα μας την 3η θέση.
12 Απριλίου 2011 – Η ΕΣΧΑ αποφάσισε ότι ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ (-1) ΒΑΘΜΟΣ από τους παίδες του Α.Ο. Λεωνίδα ως συνέπεια των επεισοδίων της 19ης Φεβρουαρίου. Δηλαδή 2 μήνες μετά θυμήθηκαν να ΞΑΝΑΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ την ομάδα;
Μα καλά, στις 4 Μαρτίου ανακοινώθηκε η τιμωρία για τα επεισόδια αυτά και μάλιστα το έγραφαν ρητά… «Στην ομάδα του ΑΟ Λεωνίδα δεν επιβάλλεται πρόσθετη ποινή αφαίρεσης βαθμών».
  • Τι άλλαξε ξαφνικά;
  • Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν και μας στέλνουν επιστολή χωρίς κανένα όνομα και υπογραφή;
  • Πως μπορούμε ως γονείς να εξηγήσουμε στα παιδιά μας ότι ο κόπος, οι προσπάθειες, οι στόχοι τους μπορούν ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ να ανατραπούν με τις αποφάσεις “κάποιων” που φροντίζουν για την ανάπτυξη του αθλήματος;
  • Πως μπορούμε να εξηγήσουμε στα παιδιά μας το γεγονός της 4ης θέσης τη στιγμή που η αγωνιστική τους επίδοση θα έπρεπε να τους κατατάξει στην 2η;
  • Πως να τους εξηγήσουμε την πολύ αυστηρή τιμωρία της ομάδας τους παρότι τόσο οι παράγοντες και οι γονείς τους ως φίλαθλοι όσο και οι ίδιοι ως αθλητές τήρησαν υποδειγματική στάση σε όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος, ακόμη και όταν προκλήθηκαν από αντιαθλητική συμπεριφορά (παιχνίδι πρώτου γύρου Πανελλήνιος – Λεωνίδας)
  • Πως είναι δυνατόν κάποιοι να παίζουν παιχνίδια εις βάρος των δικών μας παιδιών;
  • Πως είναι δυνατόν ακόμη και ο πιο καλόπιστος φίλαθλος να μην υποψιαστεί ότι πρόκειται για στημένη απόφαση που εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα;
Κατόπιν τούτου, καλείται η ομάδα παίδων Α.Ο. Λεωνίδας ως 4η της κατάταξης να αντιμετωπίσει σε αγώνα μπαράζ το Σάββατο 16 Απριλίου 2011, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα, τον Διομήδη Άργους.
Η παραπάνω απόφαση αλλά και η εν γένη στάση της ΕΣΧΑ απέναντι στην ομάδα μας θεωρούμε ότι αποτελεί παράφορη αλλοίωση του πρωταθλήματος και μας οδηγεί στην λογική του ότι κάποιοι λειτουργούν ως υπάλληλοι κάποιων ομάδων εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα.
Σε αυτή τη στάση καλούμαστε ως γονείς αλλά και ως φίλαθλοι να αντιδράσουμε έχοντας ήδη ετοιμάσει Δελτία τύπου με επιστολές αλλά και video που αποδεικνύουν τα λεγόμενά μας προς όλες τις εφημερίδες, τηλεοπτικούς σταθμούς, sites & blogs ενώ παράλληλα θα κατατεθεί ένσταση κατά της απόφασης.
Πιστεύοντας ότι κάτι τέτοιο μόνο κακό θα προκαλέσει στο άθλημα και προτού προβούμε σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, ζητούμε την άμεση παρέμβασή σας για επίλυση του θέματος και ακρόαση για να μας εξηγήσετε την λογική αυτών των αποφάσεων καθώς και τα ονόματα των ανθρώπων που τις έλαβαν.
Με εκτίμηση
Γονείς του τμήματος παίδων Α.Ο. Λεωνίδας
http://ilovehandball.blog.com/?p=42 ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΑΙΔΕΣ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΧΑΝΤΠΟΛ?

Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 Η ΕΑΧ Χανιά πέρασε και από την Κοζάνη


Ακόμη μια εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών σημείωσε η ΕΑΧ Χανιά, αφού κέρδισε στην Κοζάνη τον τοπικό Εθνικό με 29-24 και πλέον θέλει ένα βαθμό στα δυο εναπομείναντα παιχνίδια ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 4η θέση στο βαθμολογικό πίνακα, που σημαίνει απ' ευθείας παραμονή στην κατηγορία.
Η χανιώτικη ομάδα διατηρούσε από την αρχή το προβάδισμα, όμως δεν μπορούσε να ξεφύγει στο σκορ, κάτι που τελικά έκανε στο διάστημα 42'-48', οπότε έβγαλε καλές άμυνες και σκοράροντας στον αιφνιδιασμό πέτυχε ένα σερί 6-0, έφτασε τη διαφορά στα 8 γκολ (16-24) και ουσιαστικά "κλείδωσε" τους  δυο πολύτιμους βαθμούς.
Καλή ήταν η διαιτησία της Ευθυμιάδου και της Σιδηροπούλου.
10λεπτα: 3-5, 8-9, 12-14 (ημιχρ.) 15-18, 18-24, 24-29
ΕΑΧ Χανιά (Δ. Πουλιδάκης): Πλανά, Γ. Παντελάκη 8 γκολ, Χαλκιαδάκη 1, Γαβριλάκη 3, Χρ. Παντελάκη 8, Λευθέρη 2, Τζιάμα 6, Μαρκουλάκη 1, Παπαδοπούλου, Μακρυγιάννη, Χαβαλεδάκη, Βερυκάκη.
Συνοπτικά τ' αποτελέσματα της 16ης αγωνιστικής, όπου είχαμε επικράτηση των φαβορί: Ν. Ελβετία - Κορωπί 13 - 15, Φαίακας - Καματερό 17 - 24, Απόλλων - Ελπίδες 32 - 38, Εθνικός- ΕΑΧ Χανιά 24 - 29. Ρεπό είχε ο Φίλιππος.
Βαθμολογία (σε 15 αγώνες): Ελπίδες Δράμας* (12 νίκες - 0 ισοπαλίες - 2 ήττες) 24, Φίλιππος Βέροιας* (11- 0 - 3) 22, Καματερό* (9 -2 -3) 20, ΕΑΧ Χανιά* (7-1-6) 15, Κορωπί (8-0-7) 13, Απόλλων Σταυρούπολης* (6-0-8) 9, Νέα Ελβετία* (4-0-10) 7, Εθνικός Κοζάνης (3-1-11) 6, Φαίακας Κέρκυρας* (2-0-12) 3. Οι * σημαίνουν αγώνα λιγότερο, Εθνικός, Ν. Ελβετία και Φαίακας έχουν από ένα μηδενισμό και -1β, ενώ Κορωπί και Απόλλωνας άρχισαν το πρωτάθλημα με -3 βαθμούς.
Η επόμενη -17η- αγωνιστική έχει οριστεί για το Σάββατο 30 Απριλίου και η ΕΑΧ Χανιά θα υποδεχθεί -στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της- τον Απόλλωνα, τον οποίο είχε κερδίσει στη Σταυρούπολη με 27-24. Αν η ομάδα της πόλης μας πάρει τη νίκη, τότε έχει την... πολυτέλεια να μην ταξιδέψει στην Κέρκυρα για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής (αφού την ίδια ημέρα το Κορωπί θα  κάνει το ρεπό του). Τα υπόλοιπα ματς είναι: Ελπίδες- Φαίακας, Κορωπί-Φίλιππος, Καματερό-Ν. Ελβετία. Ρεπό έχει ο Εθνικός.

ΣΕ ΤΟΥΡΝΟΥΑ Η ΟΜΑΔΑ ΜΙΝΙ ΤΗΣ ΕΑΧ ΧΑΝΙΑ
Με τα παιχνίδια της 2ης ημέρας συνεχίζεται σήμερα το τουρνουά χάντμπολ μίνι κοριτσιών Νοτίου Ελλάδος, στο οποίο μετέχει και η ΕΑΧ Χανιά.
Την ευθύνη της διοργάνωσης (που ολοκληρώνεται αύριο) έχει η ΟΧΕ και ο υπεύθυνος προπονητής της επιτροπής ανάπτυξης, Κώστας Κότσιρας, οι αγώνες διεξάγονται στο κλ. Ν. Ιωνίας και μετέχουν συνολικά 8 ομάδες.
Την αποστολή της ΕΑΧ Χανιά, την οποία συνοδεύει η προπονήτρια, Νατάσα Ότοβιτς-Φάσουρα, αποτελούν οι εξής παίκτριες: Παπαδοκωνσταντάκη, Χαριτάκη, Μπόσκοβιτς, Καμπανιέρη, Αλυγιζάκη, Κολομβάκη, Κτιστάκη, Σπανουδάκη, Δημητρακοπούλου, Λουλούδη, Σαρρή, Τζαφαρεάλ, Τσακίρη, Σεργάκη, Φάσουρα.
Η ΕΑΧ Χανιά είναι πρωταθλήτρια περιφέρειας Κρήτης στην κατηγορία μίνι, όμως επειδή η πανελλήνια διοργάνωση έχει οριστεί -τέλη Ιουνίου- στην Καβάλα, κάτι που σημαίνει ταλαιπωρία μετακίνησης αλλά και έξοδα, οι υπεύθυνοι της ομάδας, ως ανταμοιβή στις μικρές αθλήτριες για τον τίτλο, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στο προαναφερόμενο τουρνουά.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΣΥΝΑΣΚΗΣΕΙΣ Από το Δημήτρη Πουλιδάκη


Προπόνηση εξτρέμ και πίβοτ


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ Γ.Σ ΧΑΝΙΑ

Το Δ.Σ του Γυμναστικού Συλλόγου Χανίων συγχαίρει τον προπονητή Πουλιδάκη Δημήτρη και τους αθλητές του τμήματος ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος του Συλλόγου και τους εύχεται μια πορεία γεμάτη τίτλους και διακρίσεις σε ομαδικό αλλά και ατομικό επίπεδο.
Επίσης θεωρούμε χρέος μας το να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον προπονητή και Κ.Φ.Α του Γυμνασίου Πλατανιά Σαμαρά Κωνσταντίνο για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει στον Σύλλογό μας από την ίδρυση του . 

ΔΙΠΛΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ

Α2 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Η ΕΑΧ Χανιά πήρε "διπλό" παραμονής


Εκτός έδρας νίκη που ισοδυναμεί με παραμονή στην Α2 χάντμπολ γυναικών πέτυχε προχθές η ΕΑΧ Χανιά. Κέρδισε στην Κοζάνη τον τοπικό Εθνικό με 29-24 και πλέον πρέπει να θεωρείται σίγουρη η 4η θέση στη βαθμολογία, άρα και η παραμονή στην Α2 Εθνική.
Εξ άλλου, σήμερα αρχίζει στην Αθήνα του τουρνουά μίνι κοριτσιών Νοτίου Ελλάδος, στο οποίο θα πάρει μέρος και η ΕΑΧ Χανιά.

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Πρωταθλητής ο Γυμναστικός Σύλλογος Χανίων στους Παμπαίδες


Ο Γ.Σ. Χανίων επικράτησε άνετα με 33-24 επί του Κύδωνα στον τελευταίο αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος παμπαίδων που διεξήχθει το Σάββατο 16-4-2011 στις 15:00 στο ΔΑΚ Κλαδισού. Έτσι τερμάτισε πρώτος και θα εκπροσωπήσει το χανιώτικο χαντμπολ στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων στο Λουτράκι τον Ιούνιο.
Από το νικητή διακρίθηκαν ο τερματοφύλακας Σαμαράς και οι Πατσουράκης, Λαδάκης, Μπούφη ενώ από τον Κύδωνα πολύ καλή απόδοση είχε ο τερματοφύλακας Παντελάκης Κ. και ο Σοκόλι.
Οι συνθέσεις των ομάδων και οι σκόρερ ήταν:
Γ.Σ. Χανίων(Πουλιδάκης Δημ.) :Σαμαράς, Λιοδάκης, Λαδάκης 9, Μπουζάκης, Πατσουράκης 14, Τσακίρης 1, Καρατζάκης, Παπαδάκης, Κρασουδάκης 3, Μπούφη, Ντούπης 5, Σκουλούδης 1.
Κύδων:(Olweska Elizabeth):Παντελάκης Κ, Σοκόλι 11, Καμπανιέρης 3, Κοκολάκης, Ιγγλεζάκης, Σκαράκης, Κουντουράκης 6, Βερυκάκης, Κωστάκης, Παντελάκης Μιχ. 2, Ανδρεάδης 2, Χρυσόπουλος.

Η τελική βαθμολογία των παμπαίδων είναι:
1. Γ.Σ. Χανίων 18,5 βαθμοί
2. Κύδων        11,5  >>
3. Άρης             0   >>

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙς 15:00 ΟΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ Γ.Σ ΧΑΝΙΑ

Άυριο στις 15:00 στο ΔΑΚ Κλαδισού θα διεξαχθεί το παιχνίδι για το παμπαιδικό πρωτάθλημα ανάμεσα στον Γυμναστικό Σύλλογο Χανίων και στον Α.Ο Κύδων .
Στο πρώτο παιχνίδι οι αθλητές μας είχαν κερδίσει με  σκόρ 29-20 και πλέον χρειάζονται μία νίκη για να κατακτήσουν το  πρωτάθλημα Κρήτης .

Πέμπτη, 14 Απριλίου 2011

Ανακοίνωση ΠΑΟΚ

"Ο ΑΣ ΠΑΟΚ καταγγέλλει ως απολύτως ψευδή και συκοφαντικά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας είτε ως δηλώσεις είτε ως επίσημη ανακοίνωση του ΑΣ Φίλιππος Βέροιας, σχετικά με δήθεν επεισόδια τα οποία πραγματοποιήθηκαν πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα χάντμπολ Ανδρών μεταξύ του Φιλίππου Βέροιας και του ΠΑΟΚ το προηγούμενο Σάββατο στην πόλη της Βέροιας.Επί πέντε ημέρες περιμέναμε οποιαδήποτε όχληση από οποιαδήποτε αρχή η οποία πιθανώς θα ασπαζόταν όσα η διοίκηση του Φιλίππου Βέροιας κατήγγειλε.Κάτι τέτοιο δεν έγινε και πώς να γίνει άλλωστε για έναν αγώνα με λευκό φύλλο αγώνα, λευκή την έκθεση του παρατηρητή, της ΔΕΑΒ και της αστυνομίας.Τα ευφάνταστα σενάρια παραγόντων της τοπικής ομάδας τα οποία οι ίδιοι φρόντισαν να διοχετεύσουν σε οπαδική αθλητική ιστοσελίδα και η επαίσχυντη ανακοίνωση που ακολούθησε, η οποία κατηγορούσε τη διοίκηση, τους αθλητές και τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, προφανώς εξυπηρετούσε τους Αθηναίους φίλους των παραγόντων της τοπικής ομάδας.Ο ΠΑΟΚ παρόλα αυτά εξακολουθεί να αντιμετωπίζει με φιλικά αισθήματα το Σωματείο του Φιλίππου Βέροιας και τους φιλάθλους του, αλλά δεν πρόκειται να ανεχθεί να λασπώνονται αδίκως το όνομα του ΠΑΟΚ και των φιλάθλων του.Για τον ΠΑΟΚ το θέμα λήγει εδώ, ελπίζοντας ότι δε θα χρειασθεί να επανέλθουμε".

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011


Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

Στο διαιτητικό δικαστήριο της EHF ο πρώτος αγώνας Παρτιζάν-ΑΕΚ

Στην πειθαρχική επιτροπή του διαιτητικού της δικαστηρίου παρέπεμψε η EHF την υπόθεση του πρώτου αγώνα της ΑΕΚ με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, ύστερα από την εξέταση της έκθεσης του παρατηρητή. Η απόφαση θα δημοσιευθεί μετά το τέλος της εκδίκασης.

Σε εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται και η έρευνα για το παιχνίδι της Αθήνας.

Τρίτη 12 Απριλίου 2011

ΜΕΓΑΛΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ


Τρίτη, 12 Απριλίου 2011


Ο ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου σε συνεργασία με τον Δήμο Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων και το γραφείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Κορινθίας, διοργανώνει στις 14-15 Απριλίου στο κλειστό του Λουτρακίου, τουρνουά δημοτικών σχολείων με μαθητές των τάξεων Δ' ,Ε' και ΣΤ' δημοτικού. Σε δηλώσεις του ο έφορος του Ποσειδώνα Κώστας Παλαιολόγος ανάφερε ότι είναι η πρώτη φορά που θα γίνει μια τέτοια διοργάνωση στο Λουτράκι στην οποία θα συμμετέχουν 450 μαθητές με απότερο σκοπό να προσελκύσει παιδιά που θα στελεχώσουν τα ηλικιακά τμήματα του συλλόγου. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι ο καθηγητής των ΤΕΦΑΑ και υπεύθυνος των ακαδημιών του συλλόγου Δημήτρης Καρράς. Το πρόγραμμα των αγώνων έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο του συλλόγου http://aoposeidon-handball-a2.blogspot.com/

ΑΝΑΚΟΙNΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

Την συμπεριφορά των φιλάθλων του ΠΑΟΚ καταγγέλει με ανακοίνωσή της διοίκηση του Φιλίππου. Συγκεκριμένα τονίζει: "Πρωτόγνωρα για το άθλημα της χειροσφαίρισης και ιδιαίτερα δυσάρεστα γεγονότα αθλητικής βίας συνέβησαν από ομάδα 600 και πλέον φιλάθλων του ΠΑΟΚ στην πόλη της Βέροιας το Σάββατο 9/4 στον αγώνα του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής χάντμπολ ΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΠΑΟΚ.
Συγκεκριμένα, οργανωμένοι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ, που μετακινήθηκαν από τη Θεσσαλονίκη και τις γύρω πόλεις στη Βέροια με λεωφορεία και ΙΧ, για την παρακολούθηση του αγώνα, περίπου ένα δίωρο πριν την έναρξή του, προκάλεσαν με την άναρχη συμπεριφορά τους, μεγάλη ένταση και υλικές ζημίες, στην περιοχή του γηπέδου τρομοκρατώντας τους περίοικους της περιοχής, οι οποίοι για πρώτη φορά, στα τόσα χρόνια λειτουργίας του γηπέδου, αντιμετώπισαν “οπαδικά” επεισόδια.
Επεισόδια επίσης προκάλεσαν και κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, πλην περίπου 30 ατόμων, εισβάλλοντας βίαια και χωρίς να κόψουν εισιτήριο ξεφεύγοντας από τον αστυνομικό έλεγχο και προπηλακίζοντας τους υπεύθυνους για την έκδοση των εισιτηρίων.
Ανεξέλεγκτοι, φέροντας σακίδια μπουκάλια με οινοπνευματώδη, τσιγάρα, κροτίδες και βεγγαλικά, βρέθηκαν στις κερκίδες και στον αγωνιστικό χώρο όπου δημιούργησαν μια τρομακτική πολεμική ατμόσφαιρα, που υποβίβασε τον αγώνα, με αποκορύφωμα του βανδαλισμού, τον ξυλοδαρμό του αθλητή της ομάδας μας κ. Μπαντή Δημήτριου.
Επισημαίνουμε, πως η διοίκηση και η επιτροπή χάντμπολ του ΠΑΟΚ «παραπλάνησε» και δεν ενημέρωσε για τη μαζική μετακίνηση των φιλάθλων του, ούτε την Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας, ούτε τη διοίκηση του συλλόγου μας, για την κράτηση εισιτηρίων, όπως όφειλε, σύμφωνα με τους κανονισμούς.
Ευτυχώς τα επεισόδια περιορίστηκαν μόνο στην περιοχή του γηπέδου και δεν επεκτάθηκαν στο κέντρο της Βέροιας.
Η διοίκηση του συλλόγου μας, για την αποφυγή επέκτασης των επεισοδίων, αρχικά σκέφτηκε την αποχώρηση της ομάδος, ενημερώνοντας τους διαιτητές και τον παρατηρητή του αγώνα. Τελικά, κρίνοντας με σύνεση και νηφαλιότητα πως μια αποχώρηση θα κατάστρεφε το πρωτάθλημα και θα δυναμίτιζε επιπλέον την όλη κατάσταση, αποφάσισε τη συνέχιση του αγώνα , αγώνας που σε τεχνικό και αγωνιστικό επίπεδο δεν αντέχει καμίας κριτικής μιας και στα πρόσωπα των αθλητών μας ήταν ζωγραφισμένος ο φόβος , η τρομοκρατία και η ανησυχία για την σωματική τους ακεραιότητα.
Εκτός από λυπηρό είναι πλέον πολύ ανησυχητικό, η επιδημία των φαινομένων βίας να πλήττει και μάλιστα με αυξημένη συχνότητα, το άθλημα της χειροσφαίρισης.
Επιβάλλεται πλέον μια σοβαρή αντιμετώπιση αυτών των ακραίων και άρρωστων καταστάσεων πριν γίνουν ανίατα, όχι μόνο συλλογικά αλλά και θεσμικά.
Καλούμε τη διοίκηση της ΟΧΕ να λάβει θέση και να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων και να μας απαντήσει αν επικροτεί αυτή ή τα όργανα της να ανέχονται στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα όρθιους όλους του αθλητές που βρισκόταν στον πάγκο του ΠΑΟΚ να τραγουδούν και να «παίζουν» με συνθήματα των φιλάθλων τους".