Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Ηλεκτρονική Έκδοση

Ηττήθηκε 24-21 από την Τυνησία και έμεινε εκτός οκτάδας

Ιδανική αυτόχειρας η Εθνική Νέων του χάντμπολ

Όταν παίζεις στην έδρα σου, μπροστά σε 3.000 φίλους σου και 17 λεπτά πριν το τέλος προηγείσαι με πέντε γκολ, δεν δικαιούσαι να ηττηθείς. Και όμως, μέσα σε 15 λεπτά η Εθνική Νέων είδε, στο κλειστό της ΧΑΝΘ, την Τυνησία να τρέχει ένα επιμέρους 10-1 και τελικά να κερδίζει 24-21. Έτσι, οι παίκτες του Κώστα Τσαβδαρίδη έμειναν εκτός οκτάδας και στο εξής θα παλέψουν το πολύ για την ένατη θέση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Νέων.
Τα δεκάλεπτα: 5-4, 8-7, 13-13 (ημίχρονο), 16-14, 20-18, 21-24

Τα γκολ

ΕΛΛΑΔΑ
: Ζαμπούνης 6, Νικολαΐδης 4, Τζηράς 2, Παπαδιονυσίου 2, Κουρουμλίδης 2, Κανδύλας 2, Κοκτσίδης, Κουτσικόπουλος, Ιωαννίδης

ΤΥΝΗΣΙΑ: Σουιρέφ 6,Μουγκανμί 4, Σανάι 3, Αμρί 3, Τούμι 3, Μπεν Σαλάχ 2, Μπουσάχα 2, Μααρέφ 1

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Στους «16» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος η εθνική νέων χάντμπολ


Μπροστά σε 2.000 φιλάθλους, στο κλειστό της ΧΑΝΘ, η εθνική ομάδα χάντμπολ των νέων νίκησε 27-26 το Κατάρ και πήρε την 3η θέση του 2ου ομίλου, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στους «16» του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει την Τυνησία στο πρώτο γύρο των νοκ-άουτ.

Η πρόκριση ήταν δεδομένη μετά τη νίκη της Δανίας επί της Αργεντινής, Ωστόσο, οι παίκτες του Κώστα Τσαβδαρίδη έψαξαν τη νίκη, καθώς ακόμα και με ισοπαλία έμεναν 4οι και θα έπεφταν πάνω στην πανίσχυρη Σλοβενία. "Ήρωας" ο Λοΐζος, τερματοφύλακας της Εθνικής, που πραγματοποίησε μεγάλη απόκρουση τρία δευτερόλεπτα πριν το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 6-4, 9-8, 14-14 (ημίχρονο), 20-18, 23-24, 27-26

Τα γκολ

ΕΛΛΑΔΑ: Νικολαΐδης 5, Κουρουμλίδης 4, Τζηράς 4, Γιαννόπουλος 2, παπαδιονυσίου 2, Κοκτσίδης 2, Κουτσικόπουλος 2, Ιωαννίδης 2, Αρβανιτίδης, Κανδυλάς, Κόντης

ΚΑΤΑΡ: Αλσουλτάν 7, Μόργκαν 4, Σαλέμ 4, Αγέντ 3, Αλχαλάφ 2, Μεγκντίχ 2, Μπλελ 2, Μουράντ, Αλ Καρμπί

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

"Έκλεισε" Στάθη Κεσίδη ο ΠΑΟΚ

Ο 19χρονος πίβοτ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στον Ζαφειράκη Νάουσας είναι από την Τετάρτη (20/7) παίκτης της ομάδας χάντμπολ του "Δικεφάλου" με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο, με δυνατότητα ανανέωσης
Σε μία πολύ σημαντική μεταγραφή προχώρησε η ομάδα χάντμπολ του ΠΑΟΚ την Τετάρτη (20/7). Πιο συγκεκριμένα ο μέχρι πρότινος πίβοτ του Ζαφειράκη Νάουσας, Στάθης Κεσίδης, είναι το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Να σημειωθεί πως αυτή την μεταγραφή την θέλανε όλοι στον ΠΑΟΚ, αφού κινήθηκε στο κλίμα που επιβάλλουν τα οικονομικά μέτρα του Ερασιτέχνη, ενώ με το πάθος και το σωματότυπου (έχει ύψος 1.94) του θα ενισχύσει αμυντικά και επιθετικά τον "Δικέφαλο".

ΑΥΡΙΟ Η 2η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΔΩΝΑ


Αν και η πρώτη διερευνητική συνάντηση του μέλους του Δ. Σ. του Κύδωνα και μέλους της προηγούμενης επιτροπής χάντμπολ, Δημήτρη Κοκολοδημητράκη, με τους παίκτες της ομάδας έγινε σε πολύ καλό κλίμα, για να έχει ο Κύδωνας αξιοπρεπή συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Α1 ανδρών, απαιτείται βοήθεια απ' όλους τους χανιώτες. Για το λόγο αυτό απευθύνεται από το τμήμα ανοικτή πρόσκληση προς όλους τους ενδιαφερόμενους οι οποίοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην επιτροπή διοίκησης χάντμπολ, στη συνάντηση που θα γίνει για το θέμα αυτό, αύριο Παρασκευή 22 Ιουλίου, 9μμ στο καφέ "Κάρμα" (τέρμα Σελίνου). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Δ. Κοκολοδημητράκη στο τηλ 6973433260.

ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΧΑΝΤΜΠΟΛ


Στη Θεσσαλονίκη από το απόγευμα της Τετάρτης βρίσκεται ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΙΗF) Δρ. Xασάν Μουσταφά, o oποίος θα τιμήσει με την παρουσία το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Χάντμπολ Νέων στη Θεσσαλονίκη .

Τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ρόκα Μας και ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Σιμεών Λαζαριδης.

Κατά την υποδοχή του από τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής ο Δρ. Xασάν Μουσταφά εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της διοργάνωσης, τονίζοντας ότι τα στοιχεία που έχει λάβει από τους συνεργάτες του που βρίσκονται ήδη στη Θεσσαλονίκη, για την πορεία της διοργάνωσης είναι πολύ θετικά

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Στην ΑΕΚ ο Κοκολοδημητράκης

Παίκτης της ομάδας χάντμπολ της ΑΕΚ είναι κι επίσημα ο Νίκος Κοκολοδημητράκης, ο οποίος υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ο 30χρονος πίβοτ, ο οποίος τις τελευταίες δύο σεζόν φορούσε τη φανέλα του Κύδωνα Χανίων, έχει αγωνιστεί στο παρελθόν στο ελβετικό και το γερμανικό πρωτάθλημα.



Στις πρώτες του δηλώσεις σαν παίκτης της Ενωσης, ο έλληνας διεθνής ανέφερε: "Ξέρω ποια είναι η ΑΕΚ, γνωρίζω πολλά παιδιά. Το να έρχεσαι σε μία πρωταθλήτρια, σημαίνει ότι οι απαιτήσεις θα είναι μεγάλες.

Πιστεύω ότι οι φιλοδοξίες μου είναι μεγαλύτερες, να πάρουμε το νταμπλ, που δεν το έχει πάρει μέχρι τώρα η ΑΕΚ. Η Ευρώπη είναι μια πρόκληση για μένα. Έρχομαι και για την παρέα, γιατί γνωρίζω πολλά παιδιά και είναι κάτι που θέλω να ξαναζήσω.

Το μήνυμα στον κόσμο είναι ότι στόχος μας είναι πάλι πρωτάθλημα και κύπελλο. Πιστεύω ότι με την προσθήκη μου και κάποιες άλλες μεταγραφές θα γίνει πιο εφικτός αυτός ο στόχος. Θέλουμε κοντά μας τον κόσμο μας και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη".

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πιέζει για να μείνει ο Ναουμίδης

 

Η άρνηση της ΧΑΝΘ για ανανέωση της υποσχετικής του έμπειρου πλέι μέικερ με τον ΠΑΟΚ, αναγκάζει τον παίκτη να πάρει την κατάσταση στα χέρια του

"Είπε όχι η ΧΑΝΘ;". Δεν πίστευε αυτό που άκουγε ο Ευριπίδης Ναουμίδης, όταν του μεταφέραμε την άρνηση της Αδελφότητας στην πρόταση του ΠΑΟΚ για ανανέωση της υποσχετικής του για ακόμη μία σεζόν. Ο παίκτης εμφανώς σοκαρισμένος από τις εξελίξεις δεν έδειξε να ανησυχεί με την κατάσταση που πάει να δημιουργηθεί και να βάλει τέλος στην καριέρα του στον "Δικέφαλο", αφού κάθε χρόνο συμβαίνουν τα ίδια πράγματα με την ανανέωσή του.
Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να καταλάβουν τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε η ΧΑΝΘ να ανανεώσει την υποσχετική του παίκτη. Αυτό, εξαγρίωσε τους "ασπρόμαυρους", που δεν θέλουν πια να ασχοληθούν με κανέναν παίκτη της Αδελφότητας. Ωστόσο, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν αν ο Ναουμίδης πιέσει τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ να δεχτούν την πρόταση του ΠΑΟΚ.
Και αυτό προτίθεται να κάνει, αφού πια τον λόγο έχουν ο παίκτης και η Αδελφότητα. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Ναουμίδης θα έρθει σε επαφή με τους ανθρώπους της ΧΑΝΘ και θα τους μεταφέρει τη θέλησή του να παραμείνει στον ΠΑΟΚ για ακόμη έναν χρόνο.

Συλλυπητήρια στον Νίκο Σωτηρίου

Εκτός από τα προσωπικά μου θερμά  συλλυπητήρια στο Νίκο που τον γνωριζω  από το 1987 πιστεύω ότι όλο το ελληνικό χάντμπολ του συμπαρίσταται στην απώλεια της μητέρας του
ΤΟ Δ.Σ της ΟΧΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στον δημοσιογράφο Νίκο Σωτηρίου για την απώλεια της αγαπημένης του μητέρας Ευαγγελίας.
Επίσης τα θερμά τους συλλυπητήρια εκφράζουν και ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΟΧΕ Θανάσης Νικολίτσας καθώς και τα μέλη της επιτροπής
Τα θερμά συλλυπητήρια εκφράζουν και τα μέλη του Δ.Σ. του Γ.Σ Χανίων

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Αποχωρούν Ψυλλάκης-Ντερμανάκης από τον Κύδωνα Χανίων

 


Νότης Ψυλλάκης και Γιάννης Ντερμανάκης είπαν χτες στον πρόεδρο του Α.Ο.Κύδωνα Σάκη Κουβάτσο ότι αποχωρούν από το χάντμπολ,ελέω ΑΟΧ.
Αλλαγή δεδομένων αναμένεται να προκύψουν στο χάντμπολ του Κύδωνα Χανίων. Η επιτροπή που είχε αναλάβει την τελευταία διετία, μέσω συμφωνίας με τον Αθλητικό Όμιλο Κύδωνα να οδηγεί τα διοικητικά της ομάδας αποχωρεί. Ως γνωστόν στην επιτροπή αυτή πρωτοστατούσαν ο Νότης Ψυλλάκης και ο Γιάννης Ντερμανάκης. Αμφότεροι επίκειται να ασχοληθούν ενεργά με τα διοικητικά δρώμενα του Α.Ο.Χανιά γεγονός που δεν θα τους δίνει τη δυνατότητα να συνεχίσουν να ηγούνται του τμήματος χάντμπολ.

Οι κκ Ψυλλάκης και Ντερμανάκης είχαν την Τρίτη το βράδυ συνάντηση με τον πρόεδρο του Αθλητικού Ομίλου Κύδωνα, Σάκη Κουβάτσο, στον οποίο, επί της ουσίας, ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται φέτος να ασχοληθούν με τα δρώμενα του χάντμπολ, χωρίς από την άλλη να αποκλείσουν την οποιαδήποτε συνδρομή τους, αν αυτή τους ζητηθεί από τα άτομα που θα ασχοληθούν με την ομάδα την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Είναι δεδομένο ότι τόσο ο Νότης Ψυλλάκης όσο και ο Γιάννης Ντερμανάκης θα συνδράμουν στον τομέα του μάρκετινγκ βρίσκοντας χορηγούς που θα στηρίξουν οικονομικά το σωματείο.

Από την άλλη, ο πρόεδρος του Κύδωνα, Σάκης Κουβάτσος αποδέχτηκε την εκπεφρασμένη αποχώρηση των δύο ανδρών, καθώς γνώριζε τις εξελίξεις που προέκυψαν με τον Α.Ο.Χανιά. Από την άλλη τόνισε ότι δεν θα εγκαταλειφθεί η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια. Η ομάδα θα συμμετάσχει και φέτος κανονικά στην Α1, όπου ήδη έχει δηλώσει συμμετοχή, ενώ οι Ψυλλάκης και Ντερμανάκης έδωσαν στον Σάκη Κουβάτσο ένα πλάνο στο οποίο μπορεί να "πατήσει" η ομάδα τη φετινή περίοδο.

Με βάση τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν φέτος, ειδικά στον ερασιτεχνικό αθλητισμό τα μπάτζετ των ομάδων και στο χάντμπολ θα πέσουν κατά πολύ. Αυτή την τακτική θα ακολουθήσει και ο Κύδωνας Χανίων που θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο σε Χανιώτες παίκτες. Από την άλλη θεωρείται απίθανο να έχει το ρόστερ της ομάδας περισσότερους από δύο ξένους, με τους παράγοντες που θα ασχοληθούν, ενδεχομένως ένας από αυτούς να είναι ο Δημήτρης Κοκολοδημητράκης, να αναζητούν φτηνούς ξένους που μπορούν όμως να σταθούν ανταγωνιστικά στην κατηγορία.

ΤΟ σίγουρο είναι ότι τον Κύδωνα, που τον είδαμε τα τελευταία δύο χρόνια να καθιερώνεται στην Α1 χάντμπολ, τον περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά. Το διοικητικό κενό που δημιουργείται όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θα είναι ανταγωνιστικός αφού η "μαγιά" υπάρχει ώστε να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο...

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΜΙΝΙ - ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ Γ.Σ ΧΑΝΙΩΝ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

 

Καλή παρουσία ο Γ.Σ. Χανίων


Στο Λουτράκι και στην Κόρινθο διεξήχθη η τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος χάντμπολ μίνι αγοριών, στο οποίο μετείχε και ο Γ.Σ. Χανίων, έχοντας πολύ καλή παρουσία.
Η νεοσύστατη ομάδα του νομού μας πήρε την 1η θέση στον όμιλό της, αφού είχε απολογισμό 5 νίκες (επί των Ιωνικού Ν.Φ., Δούκα, Βερμίου, Λουτρακίου και Αργολικού), ενώ στην επόμενη φάση ηττήθηκε από Ζαφειράκη Νάουσας και Πανελλήνιο.
Οι προπονητές της ομάδας, Μάνος Ξυφανταράκης και Αλέκος Μαλινάκης, χρησιμοποίησαν 15 αθλητές γεννημένους τα έτη 1998 και 1999, οι οποίοι αν και ασχολούνται μικρό διάστημα με το χάντμπολ, έδειξαν πολύ καλά στοιχεία και απέσπασαν ιδιαίτερα ευμενή σχόλια.
Την 1η θέση στην τελική κατάταξη πήρε ο ΓΑΣ Καματερό, με 2ο τον Φίλιππο Βέροιας και 3ο τον Ζαφειράκη Νάουσας.
Πριν από την προαναφερόμενη διοργάνωση διεξήχθη, επίσης σε Λουτράκι και Κόρινθο, η αντίστοιχη φάση των παμπαίδων, στην οποία πήρε μέρος ο Γ.Σ. Χανίων, με 14 παιδιά ηλικίας 14-15 ετών, τα οποία συνόδευαν οι προπονητές, Δημήτρης Πουλιδάκης και Κώστας Σαμαράς. Παρά το γεγονός ότι είχαν ν' αντιμετωπίσουν ομάδες με μεγάλη ιστορία και παράδοση στο χώρο, οι νεαροί χανιώτες παίκτες κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και έδειξαν ότι εφ' όσον συνεχίσουν την προσπάθεια, έχουν τις δυνατότητες για πολύ καλύτερα αποτελέσματα. 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ: Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της αγωνιστικής περιόδου, το διοικητικό συμβουλιο του Γ.Σ. Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: "Με άψογες εμφανίσεις στα τοπικά πρωταθλήματα και πέραν των προσδοκιών παρουσία στις πανελλήνιες διοργανώσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη επίσημη σεζόν της ομάδας μας.
Νοιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια μας, δείχνοντας ταυτόχρονα εμπιστοσύνη σε αυτό που αρχίσαμε πριν περίπου ένα χρόνο.  Η ΑΝΕΚ Lines, το καφέ μπάρ "Κουκουβάγια", το χρυσοχοΐo "Τζομπανάκη" και η κατασκευαστική εταιρεία "Συμμετρία", είναι μερικές από τις εταιρείες οι οποίες, μαζί με τους πραγματικά πολλούς Χανιώτες προσέφεραν ανιδιοτελώς την βοήθεια τους, είτε οικονομικά, είτε υλικά, είτε με διάφορους άλλους τρόπους. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την μεγάλη αυτή αποδοχή που είχαμε, είναι να υποσχεθούμε ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια έτσι ώστε να φέρουμε κοντά στον αθλητισμό, απομακρύνοντάς τα ταυτόχρονα, από τους πραγματικά πολλούς κινδύνους της εποχής μας, όσα περισσότερα παιδιά μπορούμε. Επίσης, στόχος είναι ν'  αναδείξουμε ακόμη πιο πολύ την πόλη μας μέσω των διακρίσεων, να διδάξουμε το ήθος και την αθλητική νοοτροπία στα παιδιά και να επενδύσουμε σε αυτά, σε ότι έχει να κάνει με το μέλλον του χάντμπολ στα Χανιά. Όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει και στους γονείς των αθλητών που μας αγκάλιασαν απο την πρώτη στιγμή, αλλά και στους προπονητές που βοήθησαν ώστε  ο Γ.Σ. Χανίων να έχει αυτήν την πραγματικά εξαιρετική παρουσία. Αυτοί είναι οι Δ. Πουλιδάκης, Κ. Σαμαράς, Μ. Ξυφανταράκης και Αλ. Μαλινάκης, ενώ πρέπει ν' αναφερθεί ότι οι τρεις τελευταίοι από τη νέα σεζόν θα έχουν και επίσημα κάρτα αναπτυξιακού προπονητή (αφού παρακολούθησαν μ' επιτυχία το απαιτούμενο σεμινάριο). Τέλος, ευχαριστούμε την προπονήτρια - έφορο - γραμματέα και γενικά τον άνθρωπο που έτρεχε για όλα τα ζητήματα του συλλόγου οποιαδήποτε στιγμή και αν της ζητήθηκε, την Ελπίδα Μπιτχαβά. Ευχόμαστε σε όλους καλό καλοκαίρι και ανανεώνουμε το ραντεβού για τις αρχές Σεπτεμβρίου, οπότε αρχίζουν οι προπονήσεις για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εκ του Δ.Σ.".

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΒΡΕΊΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΉ ΤΟΥ ΜΙΝΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Γ.Σ ΧΑΝΙΩΝ ΑΠΟΝΟΜΗ...

Συγχωνεύσεις στην EHF

H ευρωπαϊκή ομοσπονδία (EHF) προχώρησε στη συγχώνευση του κυπέλλου Κυπελλούχων με το Κύπελλο EHF.

Μετά από απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (EHF) , από την περίοδο 2012/13 το Κύπελλο Κυπελλούχων και το Κύπελλο EHF συγχωνεύονται σε μια νέα διοργάνωση με την επωνυμία "Ευρωπαϊκό Κύπελλο".
Έτσι τα επίσημα Ευρωπαϊκά Κύπελλα γίνονται πλέον τρία: Tσαμπιονς Λιγκ, Ευρωπαϊκό Κύπελλο και Τσαλεντζ Καπ.
Aποτέλεσμα της ανωτέρω συγχωνεύσεως είναι και η μείωση των ομάδων που συμμετέχουν στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατάταξη που δημοσίευσε η EHF για τις διοργανώσεις ανδρών, οι χώρες που καταλαμβάνουν τις θέσεις από 7 έως και 27 θα συμμετέχουν με τέσσερις ομάδες στα Ευρωπαϊκά κύπελλα (αντί για πέντε).
Η Ελλάδα η οποία ανέβηκε δύο θέσεις στην πρόσφατη ευρωπαϊκή κατάταξη (από την 26 στην 24 ) θα εκπροσωπηθεί την περίοδο 2012/13 συνολικά με τέσσερις ομάδες: Τσαμπιονς Λιγκ (1), Ευρωπαϊκό Κύπελλο (1) και Τσαλεντζ καπ (2).
Από την ΕΗF αναμένεται νέα ενημέρωση σε ότι αφορά την αντίστοιχη κατάταξη των γυναικών.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Διαφορά στο οικονομικό ΑΕΚ-Μάνιτς

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΑΕΚ και τον Μίλιαν Μάνιτς.

Ο δεξιόχειρας ίντερ, ο οποίος φορούσε πέρυσι τη φανέλα της Ενωσης, είχε κουβέντα με τη διοίκηση της ομάδας σχετικά με την ανανέωση της συνεργασίας τους, όμως διαπιστώθηκε διαφορά στον οικονομικό τομέα.

Πάντως, συνολικά σε ό,τι έχει να κάνει με τα συμβόλαια στην ΑΕΚ μεγάλο ρόλο θα παίξει το μπάτζετ της νέας σεζόν, όσον αφορά το οποίο αναμένεται σύντομα να αποφασιστεί εάν θα παραμείνει στα περσινά επίπεδα ή όχι.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Στέλιος Υετίων "Να είμαστε όσο πιο δυνατοί γίνεται"

Ο προπονητής της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων, μίλησε στο olaPAOK.gr για... τα παιχνίδια της κληρωτίδας που έφεραν ντέρμπι "δικεφάλων" στην πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος
Αν και νέος προπονητής, έχει... φάει τα ντέρμπι με την ΑΕΚ με το κουτάλι! Ο λόγος για τον τεχνικό της ανδρικής ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Στέλιο Υετίων, ο οποίος σε δηλώσεις του στο olaPAOK.gr τη Δευτέρα (4/7) σχολίασε την κλήρωση του πρωταθλήματος που έφερε ντέρμπι "δικεφάλων" την πρώτη αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του ΠΑΟΚ:

"Ξεκινάμε πάλι με ένα ντέρμπι, όπως και την περασμένη αγωνιστική περίοδο. Θα προσπαθήσουμε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι, κάτι που θα γινόταν ακόμη κι αν δεν παίζαμε με την ΑΕΚ. Τα παιχνίδια με την ΑΕΚ είτε γίνονται την πρώτη αγωνιστική, είτε τη δεύτερη, είτε την τελευταία αποδείχθηκε και πέρσι πως πρόκειται για μεγάλα παιχνίδια. Εμείς θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να είμαστε στην καλύτερη δυνατή αγωνιστική κατάσταση."

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Κληρώσεις πρωταθλημάτων Α1 Ανδρών-Γυναικών. Δηλώσεις

 

ΚΛΗΡΩΣΗ Α1 ΑΝΔΡΩΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2011-2012

Με ντέρμπι κορυφής, ανάμεσα στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ και τον 2ο της περσινής κατάταξης ΠΑΟΚ, θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα της Α1 χάντμπολ ανδρών. Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν στην 1η αγωνιστική που θα γίνει το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική έχει ως εξής:

Σάββατο 24/09/11 - 1η Αγωνιστική

Χ.Α.Ν.Θ. - ΠΑΣ Αέρωπος Έδεσσας
Πανελλήνιος ΓΣ - ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
ΓΑΣ Κιλκίς - ΕΣΝ Βριλησσίων
ΑΣ Φίλιππος Βέροιας - ΑΟ Διομήδης Άργους
Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.
ΑΟ Κύδων Χανίων - ΑΣΕ Δούκα


Στις Γυναίκες η πρεμιέρα της Α1 θα πραγματοποιηθεί 1-2 /10/2011 με ντέρμπι στην Άρτα μεταξύ της Αναγέννησης Άρτας και του ΠΑΟΚ, ενώ η κάτοχος του τίτλου ΑΣΕ Ορμή Πατρών θα υποδεχτεί τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική έχει ως εξής:

Σάββατο 01/10/2011

ΟΦ Ν. Ιωνίας - ΓΣ Ελπίδες Δράμας
ΓΑΣ Αναγέννηση Άρτας - Π.Α.Ο.Κ.
ΑΣ Φίλιππος Βέροιας - Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ.
ΑΣΕ Ορμή Πατρών - ΓΑΣ Μ. Αλέξανδρος Γιαννιτσών


Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης δήλωσε: «Εύχομαι να γίνει ένα ποιοτικό πρωτάθλημα και παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι να κρατήσουμε το άθλημα ψηλά. Για να συμβεί όμως αυτό πρέπει να γίνουν προσπάθειες από όλες τις πλευρές. Είναι λυπηρό το γεγονός της μη συμμετοχής των σωματείων στην κλήρωση και η παντελής έλλειψη ενδιαφέροντος από πλευράς τους για μια τέτοια διαδικασία. Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ υγεία και δύναμη στους αθλητές, στους προπονητές, και σε όλους τους παράγοντες του αθλήματος»

Ο Γεν .Γραμματέας της ΟΧΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Χαράλαμπος Πιλαφάς για την έναρξη του πρωταθλήματος δήλωσε: «Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες πραγματοποιήθηκε η κλήρωση. Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ξεκινάμε με ένα δυνατό ντέρμπυ μεταξύ ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Εύχομαι σε όλες τις ομάδες καλή πορεία»

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΑΝΙΩΝ



Εκπληκτική η παρουσία των αθλητών του Γ.Σ ΧΑΝΙΩΝ στο πανελλήνιο τουρνουά μίνι και παμπαίδων οι οποίοι εκπροσώπησαν επάξια την  πόλη μας και διαφήμισαν τον τόπο μας με τον καλύτερο τρόπο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια μας , η ΑΝΕΚ LINES το καφέ μπάρ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ το χρυσοχοΐα ΤΖΟΜΠΑΝΑΚΗ η κατασκευαστική ΣΥΜΜΕΤΡΙΑ είναι κάποιοι από τους πραγματικά πολλούς Χανιώτες οι οποίοι ανιδιοτελώς προσέφεραν την βοήθεια τους είτε οικονομικά είτε υλικά είτε με διάφορους άλλους τρόπους. Με την στήριξη τους σε τέτοιο βαθμό αλλά και με την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μας , το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας έτσι ώστε, να απομακρύνουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε από τους πραγματικά πολλούς κινδύνους της εποχής μας , να αναδείξουμε όσο περισσότερο την πόλη μας μέσο των διακρίσεων των αθλητών μας , να διδάξουμε το ήθος και την αθλητική νοοτροπία στα παιδιά και να επενδύσουμε σε αυτά σε ότι έχει να κάνει με  το μέλλον του χάντμπολ στα Χανιά  .
Ένα μεγάλο ευχαριστώ θα πρέπει να πω και στους προπονητές που βοήθησαν ώστε  ο Γ.Σ.Χανίων να έχει αυτήν την πραγματικά εκπληκτική παρουσία με βάση τους μόλις 6 μήνες λειτουργίας του.
Έτσι λοιπόν πραγματικά ευχαριστώ για την στήριξη και την βοήθεια τους:α)Τον προπονητή στους παμπαίδες ΣΑΜΑΡΑ ΚΩΝΣΤΝΤΙΝΟ β)τους προπονητές του μίνι ΜΑΛΙΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ και ΞΥΦΑΝΤΑΡΑΚΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ οι οποίοι πρέπει να αναφέρω ότι από την καινούρια σεζόν θα έχουν και επίσημα κάρτα αναπτυξιακού προπονητή αφού παρακολούθησαν με επιτυχία το απαραίτητο σεμινάριο)και τέλος την προπονήτρια - έφορο - γραμματέα και γενικά τον άνθρωπο που έτρεχε για τα ζητήματα του συλλόγου οποιαδήποτε στιγμή και αν της ζητήθηκε ΜΠΙΤΧΑΒΑ ΕΛΠΙΔΑ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΠΟΥΛΙΔΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ .

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Ήττα για την Νέων στο Κάιρο. ΕΛΛΑΔΑ - ΑΙΓΥΠΤΟΣ 19:39

Σάββατο, 2 Ιουλίου 2011

 


Η Εθνική νέων έχασε από την Αίγυπτο, στο πλαίσιο του διεθνούς τουρνουά του Καΐρου.
Την πρώτη της ήττα υπέστη η Εθνική ομάδα νέων, που συμμετέχει στο διεθνές τουρνουά του Καΐρου.
Οι νεαροί διεθνείς έχασαν με 39-19 (ημ. 19-9) από την Αίγυπτο (γεννηθέντες 1990).
Η σύνθεση και τα γκολ της ελληνικής ομάδας: Ζαμπούνης 4, Νικολαϊδης 2, Τζιράς 4, Κόντης 1, Κοκτσίδης 1, Κουτσικόπουλος 3, Γιαννόπουλος, Παπαδιονυσίου, Ιωαννίδης, Γρηγοριάδης, Κανδύλας 3, Αρβανιτίδης 1.
Στο τελευταίο παιχνίδι του τουρνουά, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το Μπαχρέιν.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Την Δευτέρα οι κληρώσεις Α1 ανδρών και Α1 γυναικών


Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου και ώρα 12.00 στα γραφεία της ΟΧΕ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση των πρωταθλημάτων χάντμπολ της Α1 ανδρών και Α1 γυναικών για τη σεζόν 2011/12.
Το πρωτάθλημα της Α1 ανδρών θα αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου 2011 και θα ολοκληρωθεί σύμφωνα με την προκήρυξη στις 27 Μαΐου 2012.
Η έναρξη του γυναικείου πρωταθλήματος της Α1 θα γίνει στις 17 Σεπτεμβρίου 2011 ενώ θα ολοκληρωθεί στις 27 Μαΐου 2012.

Δεν κινείται φύλλο ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ

Οι παλιοί έμποροι έλεγαν «έλλειψη χρημάτων, στάση εμπορίου» κι αυτή ακριβώς η φράση είναι που αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα της αγοράς στο ελληνικό χάντμπολ. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε λήθαργο το μεταγραφικό παζάρι που επισήμως ξεκινάει αύριο.

Η μείωση του μπάτζετ στο Δούκα έκανε αδύνατη την παραμονή του Πέταρ Ζούγιοβιτς στην ομάδα
Στην πλειοψηφία τους οι ομάδες της Α1 Ανδρών έχουν αποφασίσει να ρίξουν τα μπάτζετ σε ποσοστά που κυμαίνονται από 25-50% γνωρίζοντας πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να βρουν χορηγούς, ενώ και οι ίδιοι οι χρηματοδότες (όπως στην περίπτωση των Βριλησσίων) αδυνατούν να βγάζουν συνέχεια από την τσέπη χωρίς βοήθεια.

Είναι χαρακτηριστικό πως ονόματα συνεχώς ακούγονται και σενάρια για μετακινήσεις παικτών συζητιούνται σε χαντμπολικά στέκια, αλλά κινήσεις ουσίας δεν υπάρχουν.

Και βέβαια αυτό συμπεριλαμβάνει και την ξένη αγορά, αφού ήδη η πλειοψηφία των παικτών που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα την περίοδο που ολοκληρώθηκε ήδη αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ο Μάρτιν Γιόχανσον άφησε τον Διομήδη (που ήθελε να τον κρατήσει) για να παίξει στη Ρουμανία, ο Πέταρ Ζούγιοβιτς έπειτα από πολυετή θητεία στην Ελλάδα με Πανελλήνιο και Δούκα επέστρεψε στη Σερβία και εξετάζει προτάσεις.

Ο Μίλαν Φίλιτς δεν θα συνεχίσει στα Χανιά και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται να υπογράψει με καλά χρήματα στο προηγμένο πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου. Ο Ογκι Κάιγκανιτς είναι δεδομένα αδύνατο να συνεχίσει στα Βριλήσσια -αν δεν υπάρχουν οι βασικοί χρηματοδότες της ομάδας στη διοίκηση- και το συμβόλαιό του είναι εξαιρετικά απίθανο να το αντέξει ελληνική ομάδα αυτήν τη στιγμή.

Ισως η μοναδική εκκρεμότητα που υπάρχει να είναι αυτή του Γιαν Κόμινεκ που περιμένει να πάρει το υπόλοιπο των χρημάτων του από τον ΠΑΟΚ, αλλά είναι άγνωστο κατά πόσο ο Τσέχος θα συνεχίσει για τέταρτη χρονιά στο «δικέφαλο» του Βορρά, ενώ, όπως και στην περίπτωση του Κάιγκανιτς, τα χρήματα που παίρνει (και τα οποία αξίζει) δύσκολα θα τα βρει στην Ελλάδα.