Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Με το ΧΑΝΘ - Κιλκίς κλείνει η αυλαία

Πηγή:  http://www.onsports.gr 
Με τον αγώνα της ΧΑΝΘ με το Κιλκίς στη Θεσσαλονίκη στις 18:30 την Τετάρτη 29/2 ολοκληρώνεται η 16η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ ανδρών.
Το ματς είχε αναβληθεί λόγω των υποχρεώσεων του προπονητή της ΧΑΝΘ Στέλιου Σεϊρεκίδη και του διεθνή αθλητή του ΓΑΣΚ Τοκατζόγλου με την Εθνική Εφήβων στη Μεσογειάδα.
Όπως σχολίασε ο πλέι μέικερ των γηπεδούχων Κυριάκος Λάππας, «το Κιλκίς έχει μια νεανική ομάδα, που πλαισιώνεται από έμπειρους παίκτες. Ξέρει τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Εμείς επιδιώκουμε να κάνουμε ένα σερί νικών. Σίγουρα θα είναι ένα ντέρμπι».
Ο αθλητής του ΓΑΣΚ Κώστας Γρηγοριάδης, είπε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Θα είναι ένα ματς ανάμεσα σε δύο ισάξιες ομάδες. Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε το πρωτάθλημα με άλλες προσδοκίες, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελαν. Εμείς ξεκινήσαμε ως αουτσάιντερ και πήγαμε καλύτερα. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Είμαστε όλοι έτοιμοι για αυτό το ματς».

«ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΡΙΣΚΑ»

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Έχουν περάσει μόλις λίγα εικοσιτετράωρα από την πρόκριση της Ίστρ στα προημιτελικά του Κυπέλλου Γαλλίας. Ήταν η 2η νίκη της ομάδας (σε ισάριθμα ματς) με τον Σπύρο Μπαλωμένο στη σύνθεση της. Ο έμπειρος περιφερειακός έχει αρχίσει ήδη να δικαιώνει τους διοικούντες της ομάδας που… έτρεξαν στα μέσα της χρονιάς να τον αποκτήσουν από την Αυστριακή Λέομπεν, σπάζοντας το συμβόλαιο του, πληρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ο 33χρονος αριστερός ίντερ που έχει σήμερα τα γενέθλια του (γεννημένος στις 28 Φεβρουαρίου του 1979) μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για τον νέο σταθμό της καριέρας του και τα σχέδια του για το μέλλον.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την παρουσία μου στην ομάδα. Πρόκειται για έναν καλά οργανωμένο σύλλογο, που δουλεύει σε επαγγελματικά πρότυπα. Υπάρχει καλό κλίμα και δέσιμο μεταξύ των παικτών, αφού στην συντριπτική τους πλειοψηφία βρίσκονται χρόνια στην ομάδα. Υπάρχει ένας Αλγερινός που είναι ήδη 4 χρόνια, ένας Τσέχος που ήρθε φέτος και εγώ.
Είναι μια ομάδα που μου ταιριάζει, αφού έχει αμυντική φιλοσοφία και όλοι παίκτες είναι κατά κύριο
λόγο καλοί αμυντικοί. Επίσης κάναμε εξαιρετικό ξεκίνημα και αυτό με έχει βοηθήσει, ενώ και ο προπονητής Κριστόφ Μαζέ μου δείχνει μεγάλη εμπιστοσύνη», τόνισε αρχικά ο έμπειρος αθλητής.
«Μιλούσαμε από τα Χριστούγεννα»Στην ερώτηση για το πώς πήρε την απόφαση να φύγει μεσούσης της σεζόν από την Αυστρία απάντησε: «Κάλλιστα θα μπορούσα να μείνω στην Αυστρία. Μου είχαν κάνει πρόταση ανανέωσης για 2 ακόμη χρόνια. Είχα βρει τους ρυθμούς μου και είχα πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Είμαι όμως άνθρωπος που μου αρέσουν τα ρίσκα και φυσικά πιστεύω στον εαυτό μου. Στην Αυστρία είχα ολοκληρώσει επί τις ουσίας το έργο μου. Ο στόχος της παραμονής για την Λέομπεν ήταν εύκολος. Επιπλέον δεν ήταν κάτι ξαφνικό, αφού με την Ίστρ είχαμε μιλήσει και τα Χριστούγεννα με την προοπτική να πάω το καλοκαίρι, αλλά οι τραυματισμοί επέσπευσαν την διαδικασία. Η Ίστρ επωφελήθηκε από την μεταγραφή ενός Σέρβου που πήγε στην Γερμανία, βρήκε χρήματα και έτσι έγινε αυτή η κίνηση, ενώ και η Λέομπεν πήρε χρήματα. Ήμουν από την αρχή σε συνεννόηση με την Λέομπεν, είχε βρει και αντικαταστάτη,
δεν τους άφησα στα ‘’κρύα του λουτρού’’».
«Πρόκληση και κίνητρο η Γαλλία»Η Γαλλία θα είναι η 5η χώρα όπου θα αγωνιστεί ο Σπύρος Μπαλωμένος μετά τις Γερμανία, Νορβηγία, Σουηδία και Αυστρία. Για το αν θα είναι η τελευταία πριν επιστρέψει στην Ελλάδα και αν αυτή τη φορά μείνει παραπάνω από ένα χρόνο (όπως το συνηθίζει) μόνο εκείνος γνωρίζει: «Ήταν ένα όνειρο ζωής να παίξω στην Γαλλία, μία πρόκληση για μένα. Το Γαλλικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο από το Αυστριακό. Υπάρχει το κίνητρο της παραμονής, αλλά και κάτι καινούργιο πάντα σου δίνει ώθηση. Μου αρέσει να γνωρίζω κόσμο και σίγουρα δεν είναι τυχαίο πως έχω πάει σε πολλές χώρες. Ίσως αυτή τη φορά να υπάρχουν οι προϋποθέσεις να παραμείνω παραπάνω. Το συμβόλαιο είναι μέχρι τον Ιούνιο, αλλά υπάρχει οψιόν ανανέωσης και εφόσον μείνει η ομάδα στην 1η κατηγορία έχω τον πρώτο λόγο για να μείνω».
«Δουλεύουν ποιοτικά στις ακαδημίες»Για το τι του έχει κάνει εντύπωση στην νέα του ομάδα: «Διαθέτει μία από τις καλύτερες ακαδημίες στη Γαλλία. Φέρνουν παιδιά ακόμα και από άλλες χώρες που τους φιλοξενούν σε ξενώνες. Επενδύουν στα νέα παιδιά. Δουλεύουν ποιοτικά. Πολλά από αυτά ακολουθούν και την πρώτη ομάδα. Η ομάδα παίζει σε ένα κλειστό χωρητικότητας 3.000 θεατών που είναι μόνο για χάντμπολ και βόλεϊ. Η πόλη είναι μικρή και ζεστή, ενώ η Βαρκελώνη απέχει μόλις δύο ώρες»
Τέλος για το αν σκοπεύει να πάει και σε άλλη χώρα προτού ολοκληρώσει την καριέρα του ο 33χρονος τόνισε: «Ποτέ δεν ξέρεις. Εξάλλου στα αγγλικά το όνομα μου είναι Balomenos και στην Ισπανία το χάντμπολ λέγεται Balonmano (γέλια)».

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΣΤΟΥΣ «16» ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Ολοκληρώθηκε στο Χόρσχολμ της Δανίας η κλήρωση της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου ανέδειξε ένα πολύ μεγάλο ζευγάρια και άλλα πολλά ενδιαφέροντα. Ο Γερμανικός «εμφύλιος» μεταξύ της Φούχσε Βερολίνου και του Αμβούργου ξεχωρίζει με τις δύο ομάδες να βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην 2η και 3η θέση της Μπουντεσλίγκα αντίστοιχα. Το Αμβούργο ήταν η μοναδική ομάδα που στην 1η φάση των ομίλων διατήρησε το αήττητο της, έχοντας μόλις μία ισοπαλία σε 10 ματς και 19 βαθμούς. Πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι είναι αυτό ανάμεσα στην Μονπελιέ του Νίκολα Καράμπατιτς και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπαρτσελόνα, η οποία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν είναι και τόσο σταθερή, αντίθετα με το Ισπανικό πρωτάθλημα, όπου έχει το απόλυτο «19 στα 19» με 38 βαθμούς. Δύο αμφίρροπα παιχνίδια αναμένεται να διεξαχθούν ανάμεσα σε Αντεμάρ Λεόν και Βέζπρεμ, ενώ η
Βαλκανική «μάχη» μεταξύ της Μέταλουργκ και της Κροάσια Ζάγκρεμπ θα είναι πραγματικά μεγάλη. Ντέρμπι χωρίς προγνωστικά θα είναι και το Βίβε Κιέλσε- Σίμος Κόπερ με τους Πολωνούς να εμφανίζονται ιδιαιτέρως ανταγωνιστικοί, κόντρα στους έμπειρους Σλοβένους, οι οποίοι όμως δεν αποτελούν φόβητρο. Φαβορί για την πρόκριση από την άλλη πλευρά εμφανίζονται Κίελο και Ατλέτικο Μαδρίτης κόντρα σε Βίσλα Πλοκ και Σαφχάουζεν αντίστοιχα, ενώ η Κοπεγχάγη έχει τον πρώτο λόγο στην «Σκανδιναβική» κόντρα με την Σάβεχοφ. Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν 14-18 και οι επαναληπτικοί 21-25 Μαρτίου.
Τα ζευγάρια των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ:Φούχσε Βερολίνου (Γερμανία)- Αμβούργο (Γερμανία)
Μονπελιέ (Γαλλία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Βίσλα Πλοκ (Πολωνία)- Κίελο (Γερμανία)
Καντέτεν Σαφχάουζεν (Ελβετία)- Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)
Αντεμάρ Λεόν (Ισπανία)- Βέζπρεμ (Ουγγαρία)
Βίβε Κιέλσε (Πολωνία)- Σίμος Κόπερ (Σλοβενία)
Μέταλουργκ (ΠΓΔΜ)- Κροάσια Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Σάβεχοφ (Σουηδία)- Κοπεγχάγη (Δανία)
Ανανεώθηκε η συνεργασία με την VeluxΌπως ανακοινώθηκε στο περιθώριο της κλήρωσης η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ επέκτεινε την συνεργασία της με την Δανέζικη εταιρία κατασκευής παραθύρων Velux, η οποία μέχρι την περίοδο 2015-2016 θα είναι χορηγός ονομασίας του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2012

Η Μπαρτσελόνα στους «16»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Μετά τoν μαραθώνιο των 120 αγώνων στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ βγήκαν οι 16 που συνεχίζουν στο θεσμό.
Στην νοκ- άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πέρασαν οι Μπαρτσελόνα, Κροάσια Ζάγκρεμπ, Σάβεχοφ, Καντέτεν Σαφχάουζεν, Ατλέτικο Μαδρίτης, Βέζπρεμ, Βίβε Κιέλσε, Φούχσε Βερολίνου, Αμβούργο, Σίμος Κόπερ, Μέταλουργκ, Βίσλα Πλοκ, Κίελο, Κοπεγχάγη, Αντεμάρ Λεόν και Μονπελιέ.

Στα προημιτελικά του κυπέλλου η Ιστρ του Μπαλωμένου

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr/ 

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο είναι η Ίστρ μετά την απόκτηση του Σπύρου Μπαλωμένου. Η Γαλλική ομάδα πέτυχε την 2η νίκη σε ισάριθμα ματς με τον αριστερό ίντερ στη σύνθεση της. Αυτή τη φορά με τον διεθνή περιφερειακό να πετυχαίνει 3 γκολ και να δίνει 4 ασίστ στον πίβοτ, νίκησε 33-29 την Τρεμπλέ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Κυπέλλου.
Για την 21η αγωνιστική της Μπουντεσλίγκα η Μέλσουνγκεν έκανε την έκπληξη σταματώντας μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, την Φλένσμουργκ. Με τους Βασιλάκη (6 γκολ), Καρυπίδη (2) και Σανίκη (1) να είναι σε καλή ημέρα η ομάδα των Ελλήνων απέσπασε ισοπαλία 32-32.
Στο Βέτσλαρ η τοπική ομάδα του Γιώργου Χαλκίδη έχασε με 29-26 από την Φούχσε Βερολίνου, ενώ την ίδια τύχη είχε και η Μπάλινγκεν του Αλέξη Αλβανού η οποία ηττήθηκε με 30-24 στο Ανόβερο. Τέλος η Χιλντεσχάιμ του Δημήτρη Τζιμούρτου (2 γκολ) λύγισε με 36-25 στην «καυτή» έδρα από 6.000 θεατές του Μαγδεμβούργου. Στη βαθμολογία Μέλσουνγκεν (10η) και Μπάλινγκεν (12η) έχουν από 17 πόντους, η Βέτλσαρ (13η) 16 και η Χίντεσχάιμ (18η) 2.
Στην 22η αγωνιστική της Α2 Γερμανίας, η Έμπορ Ροστόκ με 4 γκολ του Βύρωνα Παπαδόπουλου έφτασε κοντά στο θετικό αποτέλεσμα, αλλά τελικά έχασε με 28-27 από την Μπαντ Σβαρτάου. Ούτε όμως η Ποστ Σβερίν του Ντίνου Χαντζιάρα (5 γκολ) κατόρθωσε να πάρει κάποιο βαθμό, καθότι ηττήθηκε εντός έδρας με 24-21 από την Έισεναχ. Η Σβερίν παραμένει στην 15η θέση με 19 πόντους, ενώ η Ροστόκ έπεσε στην 20η και τελευταία με 14.

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012

"Οχι στις απώλειες βαθμών"

Πηγή:  http://olapaok.gr 
Ο Στέλιος Υετίων δήλωσε ικανοποιημένος από τον χαρακτήρα που έδειξε ο ΠΑΟΚ στα τελευταία λεπτά του αγώνα με τον Αρη Νίκαιας

"Η αναμέτρηση ήταν δύσκολη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίστηκε πολύ καλά. Προφανώς μπήκαμε στον αγώνα ελαφρώς επηρεασμένοι από την πολυήμερη αποχή μας από τους αγώνες", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και συνέχισε:
"Κρατάμε τη νίκη και το γεγονός ότι και πάλι δείξαμε χαρακτήρα στα τελευταία λεπτά, όταν ο Άρης Νίκαιας μείωσε στο γκολ (21-22) και παίξαμε όπως έπρεπε για να πάρουμε τη νίκη. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά, με στόχο να μην έχουμε απώλειες βαθμών".

Πένεφ: «Ο πρώτος για φέτος»

Πηγή:  http://www.onsports.gr/ 

Η πλέι μέικερ της Ορμής, Τάνια Πένεφ παρουσιάστηκε χαρούμενη για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.
«Πήραμε τον πρώτο ματς τίτλο για φέτος. Ήμουν σίγουρη πως θα ήταν ντέρμπι. Δείξαμε όμως σταθερότητα και πήραμε το κύπελλο», δήλωσε η παίκτρια της Ορμής Τάνια Πένεφ.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ

Πηγή:  http://www.haniotika-nea.gr ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ ΧΑΝΤΜΠΟΛ Ο ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΤΟΥ Γ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ
 
Προπόνηση του κλιμακίου παμπαίδων Νοτίου Ελλάδας διεξήχθη στο κλειστό των Αγ. Αναργύρων, υπό την επίβλεψη του περιφερειακού ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Κότσιρα, στην οποία μετείχε και ο αθλητής του Γ.Σ. Χανίων, Δημήτρης Παπαδάκης. Ο νεαρός άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και αναμένεται να είναι στην 20άδα της αντίστοιχης εθνικής μας, η οποία θ' ανακοινωθεί σύντομα.
Πρόκειται για τον δεύτερο αθλητή του Γ.Σ. Χανίων που θα κληθεί σε αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού είχε προηγηθεί ο Μανώλης Λαδάκης (πρώτα στην εθνική παμπαίδων και στη συνέχεια σε αυτήν των παίδων).

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Οι Πρωτοπόροι κέρδισαν την άνοδο

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Την άνοδο της στην Α1 χάντμπολ γυναικών εξασφάλισαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους εξασφάλισαν οι Πρωτοπόροι.
Η ομάδα Πρωτοπόρων νίκησε στην Θεσσαλονίκη τον Εθνικό Κοζάνης με 24-17 στον 2ο αγώνα για τα πλέι-οφ ανόδου από τον Βόρειο όμιλο και ανεβαίνει στα μεγάλα σαλόνια. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει κάνει ένα ανεπανάληπτο σερί καθώς είναι αήττητη την τελευταία διετία!

Σαρωτικός ο Ζαφειράκης

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Για την Α2 χάντμπολ των ανδρών η 8η αγωνιστική αυτή τη φορά έγινε κανονικά και χωρίς αναβολές.
Μεγάλο σκορ σημείωσε ο Ζαφειράκης που νίκησε 41-11 τον Φαίακα Κέρκυρας. Τα αποτελέσματα συνοπτικά είναι:
Ζαφειράκης Νάουσας- Φαίακας Κέρκυρας 41-11
Αλέξανδρος Αξιούπολης- ΓΣ Δράμα 86 27-28
Πήγασος Αιγίου- Ελπίδες Πάτρας 24-20
Φοίβος Συκεών- Άρης Θεσσαλονίκης 35-23
ΓΣ Κορωπίου- Ποσειδών Λουτρακίου 26-33
Πανιώνιος- Ακαδημία Πάτρας 20-31
Νέα Ιωνία- Αναγέννηση Βύρωνα 15-27
Παράδεισος Αμαρουσίου- Ιωνικός ΝΦ 30-23

Στον τελικό η Ορμή

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η Ορμή προκρίθηκε στον τελικό της Α1 χάντμπολ γυναικών, παρά την ήττα του με 21-20 από τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό.
Οι πρωταθλήτριες Ελλάδας πήραν την πρόκριση αφού είχαν νικήσει 27-22 στο πρώτο ματς, και η ήττα στην Θεσσαλονίκη με την διαφορά του ενός γκολ δεν τους κόστισε. Ωστόσο καριοχτύπησαν αφού ο ΠΑΟΚ έφτασε να προηγείται 17-11 στο 40΄του αγώνα. Στον διπλό τελικό, η πατρινή ομάδα θα αντιμετωπίσει τον Μέγα Αλέξανδρο Γιαννιτσών, ενώ ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει την τρίτη θέση με αντίπαλο τη Νέα Ιωνία.

Έμειναν οι Ελπίδες Δράμας, υποβιβάστηκε ο Παναιτωλικός

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Στην Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ θα συνεχίζει να αγωνίζεται και την επόμενη σεζόν η ομάδα των Ελπίδων Δράμας, η οποία επικράτησε 25-18 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο για τα πλέι- άουτ και σε συνδυασμό με το 23-23 του πρώτου αγώνα πέτυχε τον στόχο της. Αντίθετα ο Παναιτωλικός υποβιβάστηκε στην Α2 και θα ακολουθήσει τον Φίλιππο Βέροιας.
ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΡΑΜΑΣ- ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 25-18 Τα δεκάλεπτα: 2-3, 8-6, 12-8 (ημχ.), 15-11, 19-14, 25-18
ΕΛΠΙΔΕΣ (Παναγιώτης Παπαδόπουλος): Μυτικοπούλου 5, Ιλίεβα 4, Χουμπέροβα 1, Βερουλαζβίλι, Σαλονικίδου, Παναγιώτοβα 7, Ασλαματζίδου 7, Σβετάνοφσκα, Αντάμοφσκα 1.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μιχάλης Ζαραβίνας): Σιάσσου, Μιλιώρδου, Κορομηλά 3, Κραμποκούκη Ο., Τσιρογιάννη, Μάνθου 2, Κραμποκούκη Ε. 7, Σταρσίνοφ, Μαντέλλου, Μπαλατσούκα, Σπυροπούλου, Δήμου 4, Κοκκώνη 2, Μαυρομάτη.
Διαιτητές: Αβράμης- Νικολάου, Κόκκινη: 56:32 Αντάμοφσκα (τρία δίλεπτα), δίλεπτα: 5-2, πέναλτι: 1/1-5/5.
«Δραματική» πρόκριση για Σπόρτινγκ
Η ομάδα της Λισαβόνας, καθώς και οι Σουτσεάβα, Κριένς και Μάριμπορ θα είναι επίσης υποψήφιοι αντίπαλοι του Διομήδη στους «8» του Τσάλεντζ Καπ
Η τυπική ρεβάνς της Μπόζεν με την Ρουμανική Σέβεριν απομένει μόνο για να συμπληρωθεί το «πάζλ» των προημιτελικών του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών. Οι Ιταλοί που δίνουν μετά από συμφωνία και τα δύο ματς στην έδρα τους επικράτησαν χθες στο πρώτο ματς με 27-19 και σήμερα το απόγευμα στον επαναληπτικό θα οριστικοποιήσουν την πρόκριση τους. Η Ελβετική Βάκερ Τουν από την προηγούμενη ομάδα έχει πάρει το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση, καθώς απέκλεισε την Σέρβικη Κολουμπάρα Λαζάρεβατς και από χθες αργά το βράδυ άλλες 6 ομάδες «τσέκαραν» τις αποσκευές τους. Εκτός του Διομήδη Άργους και της Μακάμπι, η οποία απέκλεισε τον Δούκα, την πρόκριση για τους «8» πήραν οι Σουτσεάβα (Ρουμανία), Κριένς (Ελβετία), Μάριμπορ (Σλοβενία) και Σπόρτινγκ (Πορτογαλία). Το πιο αμφίρροπο ζευγάρι ήταν αυτό των Πορτογάλων με τους Τσέχους της Ζούμπρι, οι οποίοι στο πρώτο ματς στην έδρα τους είχαν επικρατήσει με 26-23, αλλά η Σπόρτινγκ επιβλήθηκε 25-22 και με περισσότερα εκτός έδρας γκολ -όπως ο Διομήδης- πήρε την πρόκριση.
Η Μάριμπορ μετά το 30-22 του πρώτου ματς κόντρα στην Γκράντατσατς ήταν άνετη στη ρεβάνς της Βοσνίας και δεν επηρεάστηκε παρά την ήττα της με 31-26. Η Σίτσια αποδείχθηκε η χειρότερη ομάδα των «16», αφού μετά την ήττα με 30-28 στην Κροατία από την Κρίενς, γνώρισε την συντριβή με 34-19 στην Ελβετία. Τέλος η Ρουμάνικη Σουτσεάβα είχε απλουστεύσει τα πράγματα μετά το 27-16 επί της Μπιέλοβαρ στην έδρα της και παρά την ήττα της με 31-28 πέρασε στους «8».

ΔΥΟ ΜΝΗΣΤΗΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΘΕΣΗ

Πηγή: http://www.e-handball.gr/


ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ 35-23 ΑΡΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Ευθύμης Πιπελίδης: O Φοίβος είναι καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, θεωρώ ότι αξίζει να αγωνίζεται του χρόνου στην Α1. Διεκδικούμε όλα τα παιχνίδια και στοχεύουμε στην μεγαλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών.
Απόστολος Κεχαγιάς: είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τόσο από το αποτέλεσμα του αγώνα όσο και από την απόδοση των παικτών μας, ακόμα και κάποια μικροπροβλήματα που προέκυψαν κατά την διάρκεια της εβδομάδας δεν φάνηκε να μας επηρέασαν.
Έχω την αίσθηση ότι εμείς και ο Ζαφειράκης έχουμε τις ίδιες πιθανότητες για άνοδο στην Α1.


ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 41-11 ΦΑΙΑΚΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Γιάννης Τριβιζάς: Παρά το το βαρύ σκορ με το οποίο ηττηθήκαμε, είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου, μια ομάδα που αποτελείται από παίκτες του εφηβικού και του παιδικού τμήματος.
Ο Ζαφειράκης διαθέτει μια πολύ καλή ομάδα, με άριστη χημεία σε παίδες , έφηβους και άνδρες.
Πλέον ο παράγοντας έδρα θα κρίνει το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία, καθώς ακολουθών 4 παιχνίδια στο νησί, τα οποία και θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 27-28 ΔΡΑΜΑ86
Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον παιχνίδι για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών εξελίχθηκε στην Αξιούπολη, με τους φιλοξενούμενους να είναι εκείνοι που χαμογέλασαν στο τέλος.
Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκόρ μέχρι και το 56 (26-26), οι Δραμινοί με όπλο την εμπειρία τους κατάφεραν να ξεφύγουν με 2 γκόλ 26-28, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν σε 27-28 και θα μπορούσαν να πάρουν και τον βαθμό της ισοπαλίας εάν ευστοχούσαν στην τελευταία τους επίθεση.


Α.Ο.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 10-0 ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΟΣ

Α.Α.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 19/2 17:00

Παραμονή για Αναγέννηση Άρτας

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 
(Photo: Action Images).
Στην Α1 χάντμπολ των γυναικών θα αγωνίζεται και τη νέα περίοδο η Αναγέννηση Άρτας. Οι πρώην πρωταθλήτριες Ελλάδος ήρθαν ισόπαλες 28-28 στην έδρα τους με τον Φίλιππο Βέροιας, στον δεύτερο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι άουτ παραμονής στην κατηγορία, όμως η νίκη τους με 40-31 στην πρώτη αναμέτρηση στην ημαθιώτικη πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα, κράτησε τις «ασπρόμαυρες» στον φυσικό τους χώρο και έριξε τις γηπεδούχες στην Α2.
Τα δεκάλεπτα: 3-4, 8-5, 13-11 (ημχ.), 17-16, 22-22, 28-28
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ (Γρούμπας- Γιαμούρης): Μπαλάφα Α., Μπίζα, Τσιομπάνου 13, Στάνκοβιτς 4, Ταταράκη, Βέμη 4, Χήτα 1, Δήμου, Νάση 1, Γρούμπα, Μπαλάφα Β., Σκουτέλλα 5
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Κώστας Τούτσης): Σκεμπάρη, Μούρνου 11, Ματαρόνα 4, Τσουλτσίδου 3, Σαμαρά, Ζουμπουλίδου, Καφετζοπούλου, Κοτζαχρήστου, Καλαιτζόγλου 2, Καραφουλίδου 3, Χατζηγεωργίου 5, Τσιαμούρα, Κοτσογιαννίδου
Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Θα ξεκαθαρίσουν την Κυριακή…

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 
(Photo: Action Images).
Την Κυριακή θα ξεκαθαρίσει ποιος εκ των Παναιτωλικού ή Ελπίδων Δράμας θα παραμείνει και του χρόνου στην Α1 χάντμπολ των γυναικών. Οι δυο ομάδες ήρθαν ισόπαλες 23-23 το Σάββατο στο Αγρίνιο, στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι αουτ και την Κυριακή στο ίδιο γήπεδο θα κριθεί η παραμονή. Το ματς κρίθηκε με το τέρμα της Κραμποκούκη στο 59:30 για τις γηπεδούχες.
Τα δεκάλεπτα: 5-6, 8-13, 13-15 (ημχ.), 13-18, 21-22, 23-23
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μιχάλης Ζαραβίνας): Σιάσσου, Μιλιώρδου, Κορομηλά 10, Κραμποκούκη Ο., Τσιρογιάννη 1, Μαυρομάτη, Κραμποκούκη Ε. 7, Σταρσίνοφ 2, Μαντέλλου, Μπαλατσούκα, Σπυροπούλου, Δήμου 2, Κοκκώνη 1, Γιαννιώτη
ΕΛΠΙΔΕΣ (Παναγιώτης Παπαδόπουλος): Μυτικοπούλου 3, Ιλίεβα 4, Κουβένοβα 1, Περουβαζίλι, Σαλονικίδου 1, Ραντόνοβα 4, Ασλαματζίδου 2, Σβετάνοφσκα, Αρντάμοφσκα 8