Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ ο Διομήδης Άργους (photos+video)

Πηγή:  http://www.onsports.gr   Αποστολή στο Λουτράκι: Έφη Χρυσανθοπούλου 

Μετά από έναν συγκλονιστικό δεύτερο ημιτελικό, ο Διομήδης Άργους πήρε την πρόκριση από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο Λουτράκι, με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 21-21.
Ο εξαιρετικός Διομήδης γράφει «χρυσές σελίδες» στο ελληνικό χάντμπολ. Μετά το ισόπαλο 21-21 με αντίπαλο τη Μακάμπι στο Λουτράκι, καταφέρνει να πάρει την πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Ο Διομήδης είχε κερδίσει στο πρώτο παιχνίδι στο Τελ Αβίβ με 29-26 και με το προβάδισμα των τριών τερμάτων, δεν... μάσησε στον επαναληπτικό, ακόμα και χωρίς τον Σαμαρά απέδειξε ότι είναι μεγάλη ομάδα και δεν είναι τυχαία η φετινή του επιτυχία.
Ο Διομήδης είναι η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού χάντμπολ που καταφέρνει να λάβει μέρος σε τελικό του Τσάλεντζ Καπ, αφού πρώτος το είχε καταφέρει ο Φίλιππος Βέροιας το 2003.
Κορυφαίος παίκτης για την ομάδα του Άργους ήταν ο τερματοφύλακας Χριστόφορος Νούνγκοβιτς που αρκετές φορές άκουσε τον κόσμο να φωνάζει συνθηματικά το όνομά του.
Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι έκαναν άσχημο ξεκίνημα, δείχνοντας αγχωμένοι με τη Μακάμπι να πετυχαίνει εύκολα γκολ και η καρδιά όλων είχε πάει στην... κούλουρη.
Στο δεύτερο μισό του αγώνα, οι παίκτες του Διομήδη μπήκαν πιο παθιασμένοι και κατάφεραν στο τέλος να πάρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα και την πρόκριση στον τελικό του Τσάλεντζ Καπ.
Και οι πανηγυρισμοί στο Λουτράκι άρχισαν....
Τα δεκάλεπτα: 1-5, 6-8, 8-12 (ημ.), 10-15, 17-18, 21-21.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 1, Μεγαλοοικονόμου 2, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 6, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 3, Κοντούλης, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 3, Τάσκοβιτς 4.
ΜΑΚΑΜΠΙ (Α. Ρες): Σάιντνερ, Μπλέτσερ 2, Ν. Κοέν, Μπόσκοβιτς 5, Λάντσμαν 2, Λιάντ 1, Λίπετζ, Α. Κοέν, Στρίντομ, Ο. Γκαμπάι, Χαλίφι 3, Αρόνοβιτς, Ρ. Γκαμπάι, Μίτροβιτς 3, Ντάβντα 5, Τζόρτζεβιτς.
Διαιτητές: Μαγιέφσκι-Τσερετσένκοφ (Λευκορωσία) Δίλεπτα: 4-5 Πέναλτι: 3/6-2/2

Χάθηκε στην ισοβαθμία η δεύτερη θέση

Πηγή:  http://olapaok.gr  - Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη (31-31) την Κυριακή (29/4) στο ματς με τον Δούκα, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τρίτος και έτσι θα αναγκαστεί να δώσει δύο από τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ εκτός έδρας

Ο ΠΑΟΚ περίμενε την Κυριακή (29/4) ήττα της ΑΕΚ στον αγώνα με τον Δούκα ώστε να τερματίσει δεύτερος στην κανονική διάρκεια και να δώσει δύο από τα τρία παιχνίδια των πλέι οφ στην Μίκρα. Η "Ενωση", ωστόσο, αναδείχθηκε ισόπαλη (31-31), ισοβάθμησε με τον ΠΑΟΚ στην δεύτερη θέση και λόγω καλύτερας διαφοράς τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατετάγη αυτή δεύτερη.
Ετσι, πλέον ο "Δικέφαλος" του Βορρά προετοιμάζεται να δώσει τους αγώνες των πλέι οφ (πιθανόν να ξεκινήσουν στις 9 Μαϊου) με ΑΕΚ και Διομήδη εκτός έδρας, ενώ θα υποδεχθεί στην Μίκρα τον Δούκα.
Υπενθυμίζεται ότι στην τελική φάση μετέχουν οι τέσσερις πρώτοι της κανονικής περιόδου (Διομήδης, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΑΣΕ Δούκα), οι οποίοι μεταφέρουν το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην κανονική περίοδο.
Στην τελική φάση διεξάγονται τρεις αγωνιστικές και κάθε ομάδα παίζει από μία φορά με τις υπόλοιπες, με γηπεδούχο πάντα την ομάδα που τερμάτισε υψηλότερα στην κανονική περίοδο.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΕΞΑΝΤΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ...

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com/ 
Κατά κύματα προσέρχονται οι φίλοι και φίλαθλοι της ομάδας μας στα σημεία προπώλησης των εισιτηρίων για τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής, απέναντι στην Μακάμπι, στο Κλειστό Γυμναστήριο Λουτρακίου. Η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά πολύ, με αποτέλεσμα μέχρι και το Σάββατο, όπως πιθανολογεί το Δ.Σ. του Διομήδη, να έχουν εξαντληθεί εντελώς. Τα 1200 μαγικά χαρτάκια έχουν γίνει πόλος έλξης όχι μόνο στην Αργολίδα, αλλά και από πολλά μέρη της Ελλάδας. Όσοι λοιπόν δεν έχετε προμηθευτεί εισιτήριο, σπεύσατε, γιατί δυστυχώς η χωρητικότητα του γηπέδου δεν επιτρέπει την έκδοση περισσοτέρων εισιτηρίων. Τα σημεία προπώλησης είναι τα εξής:
1) Κατάστημα αθλητικών Hummel στο Άργος
2) Κλειστό Γυμναστήριο Άργους
3) Τηλεφωνικά στα: 2751029418 - 6932239830 (κος Βλαχοσπύρος)
Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 euro, ενώ υπάρχουν και παιδικά - εφηβικά εισιτήρια των 5 euro.
Για την μεταφορά των φιλάθλων από Άργος προς Λουτράκι, θα διατεθούν λεωφορεία. Για δήλωση συμμετοχής επικοινωνήστε έγκαιρα στα τηλέφωνα 6932239830 και 6937231261

Χάνει την ρεβάνς Σαμαράς

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο Νίκος Σαμαράς χάνει τον επαναληπτικό με την Μακάμπι στο Λουτράκι για τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ, λόγω τιμωρίας από την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.
Τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο 59:59 του πρώτου αγώνα με την Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, όπου ο Διομήδης νίκησε με 29-26. Ο διεθνής δεξιός εξτρέμ κλήθηκε σε απολογία από την α’ βάθμια πειθαρχική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας χάντμπολ, απέστειλε άμεσα την απολογητική επιστολή του και η ομοσπονδία του επέβαλε την ποινή.
Ο Διομήδης Άργους κατέθεσε ήδη έφεση και αναμένει ως το Σάββατο την απόφαση (28/4), ελπίζοντας σε ανατροπή της απόφασης, για να μην χάσει ο Σαμαράς την ρεβάνς την Κυριακή (29/4) στο Λουτράκι.

Νέα από Ελλάδα

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Σάββατο 28/4/2012
Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ (22η αγωνιστική)
ΧΑΝΘ 16:30, ΧΑΝΘ- Άρης Νίκαιας (Θεοδοσάκης- Τόλιος, Παρτεμιάν)
Δ. Βικέλας 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΠΑΟΚ (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Ζέρβας)
Κυριακή 29/4/2012
Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ (22η αγωνιστική)
Δαϊς 14:30, Δούκας- ΑΕΚ (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Κορρές)
Τετάρτη 2/5/2012Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ (22η αγωνιστική)
ΔΑΚ Κιλκίς 18:00, ΓΑΣ Κιλκίς- Διομήδης Άργους (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μεϊμαρίδης)
*Το παιχνίδι Δούκας- ΑΕΚ διεξάγεται Κυριακή μετά από αίτημα της Αστυνομίας για λόγους ασφαλείας, επειδή το Σάββατο σε κοντινή απόσταση (ΟΑΚΑ) είναι προγραμματισμένος ο τελικός Κυπέλλου στο ποδόσφαιρο Ολυμπιακός- Ατρόμητος.
ΠΟΙΝΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΜε απόφαση Αθλητικού Δικαστή επεβλήθησαν οι παρακάτω ποινές :
1α) Στον Π.Α.Ο.Κ. (για τον τελικό του Κυπέλλου) αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη 9/5/2012 ώρα 10:00
β) Στην Α.Ε.Κ. (για τον τελικό του Κυπέλλου) αναβάλλει την εκδίκαση της υπόθεσης για την Τετάρτη 9/5/2012 ώρα 10:00
2) Στην Α.Ε.Κ. (για το ματς με τον Αερωπό Έδεσσας) έγγραφη επίπληξη.
3α) Στον συνοδό του Πήγασου Κυψέλης Παύλο Μπουλταδάκη, αποκλεισμό δέκα πέντε (15) ημερολογιακών ημερών.
β) Στον αθλητή του ΓΑΣ Καματερού Χρήστο Αμανατίδη, αποκλεισμό τριών (3) αγωνιστικών.
4α) Στον συνοδό του Πήγασου Κυψέλης Παύλο Μπουλταδάκη, αποκλεισμό είκοσι πέντε (25) ημερολογιακών ημερών.
β) Στον αθλητή του Πήγασου Κυψέλης Γεώργιο Κραουνάκη, αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών.
γ) Στον Πήγασο Κυψέλης έγγραφη επίπληξη.
5α) Στον αθλητή του Αίαντα Μυτιλήνης Γεώργιο Ταμβακέλλη, αποκλεισμό (5) αγωνιστικών.
β) Στον αθλητή του Αίαντα Μυτιλήνης Θεόδωρο Ταμβακέλλη, αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών.
γ) Στον αθλητή Αίαντα Μυτιλήνης, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, αποκλεισμό πέντε (5) αγωνιστικών.
δ) Στον Αίαντα Μυτιλήνης κατακυρώνει τον αγώνα υπέρ της Αγριάς Βόλου με σκορ 7-15.
6) Στον αθλητή του Πήγασου Αιγίου Παναγιώτη Πολυδώρου, αποκλεισμό δύο (2) αγωνιστικών.
7) Στον αθλητή του ΓΣ Κορωπίου Νικόλαο Δημόπουλο, αποκλεισμό δύο (2) αγωνιστικών.
8) Στον αθλητή του Φαίακα Κέρκυρας Ιωάννη Λιτσαρδόπουλο, αποκλεισμό μίας (1) αγωνιστικής.
9) Στον αθλητή των Πρωτοπόρων Θεσσαλονίκης Ιάκωβο Μανέ, αποκλεισμό τριών (3) αγωνιστικών.
10) Στον αθλητή των Ποντίων Κιλκίς Σοφοκλή Χαλκίδη, αποκλεισμό δύο (2) αγωνιστικών.
11) Στον Αλκυών Δρεπάνου μηδενισμό. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ του Αίαντα Μυτιλήνης.
12) Στην Ίρις Μυτιλήνης μηδενισμό. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 0-10 υπέρ του Αίαντα Μυτιλήνης
13) Στους Πυρραίους Βασιλικών, μηδενισμό. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 0-10 υπέρ του Γέρα Παπάδου.
14) Στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης μηδενισμό. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ του Φαίακα Κέρκυρας.
15) Στη Νέμεσις μηδενισμό. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ των Ποντίων Κιλκίς.
16) Στους Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης μηδενισμό. Κατακυρώνει τον αγώνα με σκορ 10-0 υπέρ του Πανσερραϊκού.
17) Στον προπονητή του Άρη Θεσσαλονίκης Ευθύμιο Πιπελίδη, αποκλεισμό δέκα (10) ημερολογιακών ημερών.
18) Στον αθλητή του ΓΣ Κορωπίου Ιωάννη Αλεξανδρή, αποκλεισμό μίας (1) αγωνιστικής ημέρας από το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο.
19)Στον αθλητή του Φιλίππου Βέροιας Σταύρο Παπαδόπουλο, αποκλεισμό μίας (1) αγωνιστικής.
ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣΤην Τρίτη Απριλίου ο ΠΟΠ Γιάννης Λαζαρίδης πραγματοποίησε υποδειγματική προπόνηση στο σωματείο ΑΟ Πανόραμα σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη. Στην προπόνηση μετείχαν Παγκορασίδες και στο τέλος αυτής έγινε ενημέρωση για τις επικείμενες τελικές φάσεις ΟΠΕΝ, οι οποίες θα διεξαχθούν τον Ιούνιο.

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2012

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 
Όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Χάντμπολ της Νορβηγίας, 2.500 περισσότεροι άνθρωποι ασχολήθηκαν με το χάντμπολ σε σχέση με την περσινή χρονιά. Συνολικά υπάρχουν 2,1 εκατομμύρια αθλητές σε όλες τις ομοσπονδίας και σε 700 περίπου ομάδες. Το χάντμπολ έχει από αυτούς 108.000 αθλητές, με το 66% αυτού του αριθμού να είναι κορίτσια, ενώ αντίστοιχα το 40% σε όλα τα αθλήματα είναι γένους θηλυκού. Φυσικά αυτό το ποσοστό δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού η Νορβηγία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης, Κόσμου και Χρυσή Ολυμπιονίκης στο γυναικείο χάντμπολ. Αυτά τα νούμερα είναι άκρως εντυπωσιακά, αν αναλογιστεί κανείς πως ο πληθυσμός της Νορβηγίας είναι λιγότερο από 5 εκατομμύρια.

Διεθνή νέα

ΣΤΗ ΜΠΕΡΓΚΙΣΤΕΡ Ο ΣΙΛΑΓΚΙΟ κορυφαίος Αυστριακός παίκτης χάντμπολ ο Βίκτορ Σιλαγκί υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών με την Μπέργκιστερ, ομάδα της Μπουντεσλίγκα. Ο 34χρονος πολύπειρος πλέι μέικερ από το 2000 αγωνίζεται στην Γερμανία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Ντορμάγκεν, Κιέλου, Έσσεν και Γκούμερσμπαχ.
ΓΙΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ Ο ΓΚΟΓΙΟΥΝΈνας από τους κορυφαίους αμυντικούς της Ευρώπης ο Γιάκοβ Γκογιούν συμφώνησε για τρία χρόνια με την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο 26χρονος ύψους 2,04 μ. διεθνής Κροάτης, απέρριψε πρόταση της RK Ζάγκρεμπ για να μειώσει τις αποδοχές του, λόγω οικονομικών προβλημάτων και μάλλον δεν θα είναι ο μόνος που θα αποχωρήσει από την πρωταθλήτρια Κροατίας…
ΑΝΑΝΕΩΣΕ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ Ο ΓΙΕΣΠΕΡ ΝΟΝΤΕΣΜΠΟΠήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα το 2007 και «έδεσε» για τα καλά στην πρωτεύουσα της Καταλονίας. Ο 32χρονος Δανός πίβοτ Γιέσπερ Νόντεσμπο ανανέωσε το συμβόλαιο του με την πρωταθλήτρια Ευρώπης για 2 ακόμα χρόνια και θα είναι κάτοικος Βαρκελώνης μέχρι το 2014.

ΑΠΟΘΕΩΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com/ 
Συγκινητική και ένθερμη υποδοχή επιφύλαξαν φίλαθλοι και τοπική αυτοδιοίκηση στην αποστολή του Διομήδη Άργους έξω από το Δημαρχείο της πόλης, κατά την άφιξη της αποστολής από το Ισραήλ. Ο δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος και ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Τάσος Χειβιδόπουλος κάλεσαν τους παίκτες και τους προπονητές για να τους δώσουν από κοντά τα συγχαρητήριά τους και ο δρόμος έξω από το δημαρχείο γέμισε με κόσμο, ο οποίος αποθέωσε παίκτες και τεχνικό επιτελείο, υποσχόμενος να είναι κοντά τους στην μάχη της Κυριακής στο Λουτράκι.

ΤΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΑΓΩΝΑ ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
 
Το πιο γρήγορο γκολ σε επίσημο αγώνα πρωταθλήματος πέτυχε ο Αλέξης Παπαγιαννόπουλος της Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας το Σαββάτο στην Πάτρα στον αγώνα με τον Παράδεισο Αμ. για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής ανδρών σε κλάσματα δευτερολέπτου από το σφύριγμα της έναρξης του αγώνα που ξάφνιασε
τους πάντες.
Τι έκανε;
Απλά με το που σφύριξε την έναρξη ο διαιτητής του αγώνα και δέχτηκε την
πρώτη πάσα από τον Ανδρέα Τρουπή από τα 20 μέτρα σούταρε κατευθείαν μιας και
είδε ότι ο αντίπαλος τερματοφύλακας έδινε οδηγίες στους συμπαίκτες του...
Η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα και άπαντες σάστισαν ακόμη και οι διαιτητές που
κοιτάζονταν απορημένοι και ξανά σφύριξαν πάλι σέντρα για τους
φιλοξενούμενους..
Ο Αλέξης Παπαγιαννόπουλος βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που το έχει κάνει,
το είχε επαναλάβει πάλι πρόπερσι στο ίδιο πρωτάθλημα μέσα στην έδρα της
Πολιτείας καθώς και μέσα στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό στον
τερματοφύλακα του Αγρινίου τότε Βασίλη Χαραλαμπάκη, που κατά σύμπτωση
βρισκόταν στις κερκίδες του Δ. Τόφαλος το Σαββάτο στην Πάτρα με τον
Παράδεισο Αμ.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2ου ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ HANDBALL

Από www.sypxe.gr
Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22/04/2012 στην αίθουσα του 3ου Λυκείου Φιλαδέλφειας και στο γήπεδο του Πανελληνίου Γ.Σ. με τη συμμετοχή 67 προπονητών και αρκετών αθλητών-τριών, οι εργασίες του 2ου Σεμιναρίου Ανάπτυξης Προπονητών Handball. Τον χαιρετισμό εκ μέρους του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Παύλος Κότσιρας (Υπεύθυνος Διοίκησης, Παιδείας & Αθλητισμού) και εκ μέρους της Ο.Χ.Ε. ο Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Χατζηιωάννου. Παρευρέθηκαν, η κα Αυλωνίτου Ελένη (Ολυμπιονίκης & Υποδιευθύντρια ΕΚΑΕ), ο κ. Παύλου Κώστας (Πρώην Δ/ντής ΕΚΑΕ, Εργοφυσιολόγος), ο κ. Κανόνης Άγγελος, η κα. Ρουμελιώτη Στέλλα (Μέλος ΑΣΕ Δούκα), ο κ. Παπαχαρτοφύλης Στάθης (Ιδιοκτήτης της Doing Sports, εταιρείας Sports marketing, Χορηγός ΣΥ.Π.Χ.Ε.), Tempo Sport (Χορηγός ΣΥ.Π.Χ.Ε.), ο κ. Νιφλής Γιώργος (Χορηγός ΣΥ.Π.Χ.Ε. & της εταιρείας live streaming Sportshero.gr). Επίσης βραβεύθηκαν για την προσφορά τους στο άθλημα, οι προπονητές Τάσος Δανήλος και Στέφανος Καραλής. Ο Επιστημονικός υπεύθυνος ανάπτυξης της Γαλλικής ομοσπονδίας Guy Petitgirard, ο κ. Allain Quintallet, (Προπονησιολόγος της Εθνικής Ανδρών της Γαλλίας), ο κ. Γιάννης Ζαρώτης (Αθλητικός Ψυχολόγος), ο κ. Στράτος Κυριακούλιας (Πρόεδρος ΣΥ.ΔΧΑ Αττικής) και η κα. Φανή Κατσαβούνη (Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Phtls Instructor), παρουσίασαν (σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο) με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο θέματα που άπτονται του σχεδιασμού, του προγραμματισμού, της προετοιμασίας, αλλά και της εκπαίδευσης των αθλητών των διαιτητών και των προπονητών ανάπτυξης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση. Συζητήθηκαν και αναλύθηκαν επιμέρους προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες προπονητές σε όλα τα επίπεδα. Το ΔΣ του ΣΥ.Π.Χ.Ε., θα ήθελε επίσης να ευχαριστήσει τους αθλητές των συλλόγων της Αττικής για την συμμετοχή τους στην ομάδα επίδειξης, αλλά και τον κ. Βασίλη Σκανδάλη για την σημαντική βοήθειά του.

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δεν προσήλθε ο Κύδωνας, χωρίς κόπο τη νίκη ο Άρης

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο Άρης Νικαίας πήρε τη νίκη στα χαρτιά με 10-0 α.α. από τον Κύδωνα Χανίων, αφού η κρητική ομάδα δεν προσήλθε στον αγωνιστικό χώρο.
Στο φύλλο αγώνα αναγράφηκε πως δεν προσήλθε ο Κύδων Χανίων και το ματς κατοχυρώθηκε 10-0 υπέρ του Άρη Νίκαιας χωρίς αγώνα. Οι Κρητικοί που είχαν ήδη υποβιβαστεί δεν είχαν ενημερώσει την ομοσπονδία με επίσημο έγγραφο πως παραιτούνται από το συγκεκριμένο αγώνα.
 

Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

ΠΗΓΗ : www.doukas-handballpaides.blogspot.com Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ Παίδες Handball 
ΓΙΑ ΤΟ FINAL 6 ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΑΝ :
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ , ΙΩΝΙΚΟΣ Α.Σ , ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ , ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ. 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

Φουλ αγωνιστική στην Α2

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Με την 13η αγωνιστική συνεχίζεται η Α2 χάντμπολ των ανδρών το Σάββατο (21/4).
Αναλυτικά το πρόγραμμα:Βύρωνα 16:30, Αναγέννηση Βύρωνα- Ποσειδών Λουτρακίου (Γούσιας- Κουτσός)
Αξιούπολης 17:00, Αλέξανδρος Αξιούπολης- Φοίβος Συκεών (Δεληγιαννίδης- Τέμης)
Τόφαλος Πάτρας 17:00, Ελπίδες Δράμας- Ιωνικός ΝΦ (Μεντζελόπουλος- Αβράμης)
Αιγίου 17:00, Πήγασος Αιγίου- ΓΣ Κορωπίου (Τσακανίκας- Κουρίκας)
Δράμας 17:00, Δράμα ’86- Αρχέλαος Κατερίνης (Κατσίκης- Μιχαηλίδης)
Νέας Ιωνίας 17:00, Νέα Ιωνία- Πανιώνιος (Καρατζίνας- Φωκίτης)
Νάουσας 18:00, Ζαφειράκης Νάουσας- ΑΟ Ιωαννίνων (Αγγελίδης-Χουιλίδης)
Τόφαλος Πάτρας 19:00, Ακαδημία Πάτρας- Παράδεισος (Καραπάνος- Χρόνης)

Δούκας και Αερωπός «μονομαχούν» για την 4άδα

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η 21η αγωνιστική της Α1 χάντμπολ των ανδρών το Σάββατο, 21 Απριλίου, έχει και ντέρμπι, έστω κι αν δεν είναι κορυφής.
Ο Αερωπός Έδεσσας και ο Δούκας, μονομαχούν για την 4η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Η ομάδα των «Εκπαιδευτηρίων» έχει μεν διαφορά 3 πόντων στη βαθμολογία, αλλά έχει σαφέστατα πιο δύσκολο πρόγραμμα, αφού στην τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την ΑΕΚ, ενώ ο Αερωπός δεν απειλείται από τον υποβιβασμένο Κύδωνα Χανίων.
Στον 1ο γύρο ο Αερωπός είχε επικρατήσει στο Δαϊς με 22-21, που σημαίνει πως αν κερδίσει θα έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση πιθανής ισοβαθμίας. Στα άλλα ματς της αγωνιστικής η ΑΕΚ φιλοξενεί τον Φίλιππο Βέροιας, ο ΠΑΟΚ τον ΓΑΣ Κιλκίς και ο Άρης τον Κύδωνα Χανίων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα, 21/4 : (21η αγωνιστική)Βύρωνα 14:30, ΑΕΚ- Φίλιππος Βέροιας (Βήτας- Σκλαβενίτης, Μπάβας)
Μίκρας 16:00, ΠΑΟΚ- ΓΑΣ Κιλκίς (Πατιός- Τσιάνας, Μεϊμαρίδης)
Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΑΣΕ Δούκα (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Παρτεμιάν)
Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Κύδων Χανίων (Συρεπίσιος- Μερτινιάν, Κορρές)
*Το ματς ΠΑΟΚ- Κιλκίς άλλαξε ώρα (16:00, αντί 18:00) μετά από αίτημα της αστυνομίας.

Ματς χάντμπολ σε γήπεδο ποδοσφαίρου

Πηγή: http://www.sport24.gr Επιμέλεια: Γιώτα Κουνάλη
Σχεδόν 22.000 θεατές θα παρακολουθήσουν απόψε τον προημιτελικό του Champions League ανάμεσα στην Κοπεγχάγη και τη Μπαρτσελόνα στο γήπεδο Πάρκεν.

Πάνω από όλα ο αθλητισμός είναι θέαμα. Κι αν στην Ελλάδα οι σύλλογοι και η αστυνομία που σηκώνει τα χέρια ψηλά δεν το καταλαβαίνουν αυτό, ίσως θα πρέπει να ξεκινήσουμε να παραδειγματιζόμαστε και να ακολουθούμε τους ξένους.
Μέχρι να γίνει αυτό μπορούμε να... ζηλεύουμε και να θαυμάζουμε τους ξένους. Απόψε (21:10) η Κοπεγχάγη θα υποδεχθεί την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα στον πρώτο προημιτελικό του Champions League στο χάντμπολ ανδρών,
Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο από 21.300 θεατές στον αγώνα με τη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην ιστορία του Champions League.
Στην Κοπεγχάγη δεν υπάρχουν κλειστά γυμναστήρια που έχουν τόσο μεγάλη χωρητικότητα. Έτσι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο ποδοσφαιρικό γήπεδο "Πάρκεν".
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Δανοί κυνηγούν μια θέση στα βιβλία των ρεκόρ. Στις 21 Μαΐου του 2011 36,561 θεατές παρακολούθησαν την Κοπεγχάγη να νικάει τη Σίλκεμποργκ για το πρωτάθλημα Δανίας στο μεγαλύτερο σε προσέλευση ματς χάντμπολ στην ιστορία.
Ο αγώνας διεξάγεται απόψε και όχι το Σάββατο (21/4) μετά από παράκληση της Μπαρτσελόνα, αφού η χώρα θα έχει... παραλύσει από το ντέρμπι της ποδοσφαιρικής ομάδας με τη Ρεάλ Μαδρίτης και η τηλεθέαση δεν θα είναι μεγάλη.
Τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα γνωστά συγκροτήματα της χώρας θα ψυχαγωγήσουν το κοινό σε μια βραδιά που είναι πλέον γνωστή στη Δανία ως "HandboldFesten" δηλαδή φεστιβάλ χάντμπολ.
Η ιστορία του Πάρκεν έχει ελληνικό χρώμα, μιας και στην ήττα της εθνικής ποδοσφαίρου με 1-0 από την αντίστοιχη της Δανίας στα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006, σημειώθηκε ρεκόρ προσέλευσης στο στάδιο με 42,099 θεατές.

Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΑΙΔΩΝ

ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΡΑΖ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΠΑΙΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΜΙΛΟΙ ΗΜΙΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ

ΠΗΓΗ : www.doukas-handballpaides.blogspot.com Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ Παίδες Handball 
ΝΟΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Α.Σ.Ε ΔΟΥΚΑ ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ (παραιτήθηκε η ΑΕ Ακαδημίας των Σπορ Πάτρας)
ΙΩΝΙΚΟΣ Α.Σ - Γ.Σ ΧΑΝΙΩΝ : 36-19
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ - ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ : 20-26
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ - ΜΑΛΙΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΔΑΣ : 47-35
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΖΑΦΕΙΡΑΚΗΣ ΝΑΟΥΣΑΣ - ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΑΓΡΙΑΣ ΒΟΛΟΥ : 37-20
ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ - Α.Ο ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ : 33-21
ΜΙΛΩΝΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ (παραιτήθηκε η Πρωταθλήτρια Κέρκυρας)
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - Α.Ο ΚΟΖΑΝΗΣ : 52-20
ΒΟΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΦΟΙΒΟΣ ΣΥΚΕΩΝ ΑΝΕΥ ΑΓΩΝΑ (παραιτήθηκε η Πρωταθλήτρια Β. Αιγαίου)
ΠΑΟΚ - ΔΡΑΜΑ 86 : 37-28
ΧΑΝΘ - Α.Ο ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ : 40-32
ΦΑΟΕΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ : 37-33


"Καθήκον μας οι δύο νίκες"

Πηγή: http://olapaok.gr  - Από Χρύσανθο Δοβλέτογλου
Ο προπονητής της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Στέλιος Υετίων, θέλει κατ' αρχήν η ομάδα του να κερδίσει τα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος

Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών στο τουρνουά της Αυστρίας, αλλά και της αργίας του Πάσχα ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στα γήπεδα για την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με στόχο το λιγότερο να παραμείνει στην 3η θέση και εφόσον η ΑΕΚ χάσει έως το τέλος βαθμούς να τερματίσει δεύτερος.
Απομένουν δύο αγωνιστικές και όπως τονίζει στο olaPAOK.gr ο τεχνικός του "Δικεφάλου", Στέλιος Υετίων: "Καθήκον μας είναι να πάρουμε δύο νίκες και στη συνέχεια να τα δώσουμε όλα στα πλέι οφ. Χρειάζεται λίγη προσοχή εν όψει του αγώνα με το Κιλκίς το Σάββατο λόγω της διακοπής που προηγήθηκε".
Ο κόουτς του ΠΑΟΚ δεν αντιμετωπίζει προβλήματα για τον αγώνα με τον ΓΑΣ Κιλκίς το Σάββατο (21/4, 18.00) στην Μίκρα, εκτός αυτό του Μισυρλή ο οποίος απέχει από τους αγωνιστικούς χώρους εδώ και καιρό λόγω εγχείρησης που υποβλήθηκε στους χιαστούς. Η προετοιμασία της ομάδας θα ολοκληρωθεί με δύο προπονήσεις, μία την Πέμπτη (19/4) και μία την Παρασκευή (20/4).

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Βήμα τίτλου για τον Διομήδη

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η ομάδα του Άργους επικράτησε με 29-26 της ΧΑΝΘ, διατηρώντας το αήττητο και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής χάντμπολ ανδρών.
Η ομάδα χάντμπολ του Διομήδη είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά τη νίκη με 29-26 επί της ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.
Η ομάδα του Άργους, λόγω των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων θα δώσει αύριο (19/4) στις 19:00 στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης το παιχνίδι κόντρα στον Πανελλήνιο για την 21η αγωνιστική, ενώ την Παρασκευή το πρωί θα αναχωρήσει για Τελ Αβίβ, ώστε το Σάββατο να αντιμετωπίσει την Μακάμπι για τα ημιτελικά του Τσάλεντζ Καπ.
Τα 10λεπτα: 5-6, 10-11, 12-13 (ημχ.) 24-20, 19-25, 26-29.
ΧΑΝΘ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Παντελίδης 5, Σπυρόπουλος 3, Τίκος 2, Κοκτσίδης 4, Ιωαννίδης, Σαρηγιαννίδης 1, Αργυρίου 2, Ορφανουδάκης, Ευαγγελίδης 3, Κεσίδης 3, Λάππας , Ανανιάδης 1, Κουτσικόπουλος 2, Δέσπος.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας) : Τσούλος, Ζαραβίνας 3, Μεγαλοοικονόμου 6, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος, Μάλλιος 5, Νούνγκοβιτς, Σαμαράς 7, Κοντούλης, Ουρόσεβιτς , Τάσκοβιτς 6, Μαραγκός 2, Σπέντζος.

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Τσάκωνας, Δίλεπτα: 6-4, Πέναλτι: 3/1 - 4/3.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Επιτέλους νίκη ο Τζιμούρτος

Πηγή: http://www.onsports.gr

Στην πρώτη της νίκη μετά από 21 ήττες στην Μπουντεσλίγκα έφτασε η Χιλντεσχάιμ χάρη σε επτά γκολ του Τζιμούρτου.
Έξι μήνες είχαν περάσει για να δει χαρά η γερμανική ομάδα και ο διεθνής δεξιός εξτρέμ. Τελικά νίκησε με 29-28 στην έδρα της Μπέργκιστερ για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος, και με τους δύο βαθμούς η Άιντραχτ παίρνει μαζί της στην Α2 και την Μπέργκιστερ, αφού η τελευταία παρέμεινε στην 15η θέση, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών (15 έναντι 19) από το Ανόβερο που βρίσκεται πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.Τελευταία νίκη της Χιλντεσχάιμ ήταν στις 9 Οκτωβρίου 2011 με 30-26 επί της Γκόπινγκεν.
Έχασε ωστόσο με 29-28 από την Λέμγκο η Μέλσουνγκεν παρά τις προσπάθειες των Βασιλάκη (9 γκολ), Καρυπίδη (3 γκολ) και Σανίκη (3 γκολ). Με αυτά τα εννέα τέρματα ο Αλέξανδρος Βασιλάκης έσπασε και το φράγμα των 100 γκολ, φτάνοντας τα 103 και μπήκε στην πρώτη δεκάδα των σκόρερ δίχως πέναλτι της κατηγορίας. Η Χιλντεσχάιμ έφτασε τους 4 βαθμούς στην 18η θέση και η Μέλσουνγκεν έμεινε στους 25 στην 9η.
Στην Α2 Γερμανίας για την 31η αγωνιστική η Ποστ Σβερίν με οκτώ γκολ από τον Ντίνο Χαντζιάρα έμεινε ισόπαλη 26-26 με την Λούγκβιγκασχαφεν, ενώ η Έμπορ Ροστόκ έχασε με 32-31 από την Εμστεντεν (ένα γκολ ο Βύρωνας Παπαδόπουλος). Η Σβερίν βρίσκεται στην 14η θέση με 28 βαθμούς μακριά από περιπέτειες, ενώ η Ροστόκ έμεινε στην 18η με 22 και παλεύει για την παραμονή της.
Η Σπρίνγκε του Τζούφρα, υπέστη άλλη μία ήττα. Ο διεθνής πίβοτ σημείωσε δύο γκολ στην ήττα με 35-28 από την Ούλζμπουργκ εντός έδρας και πλέον η βασική αντίπαλος της Σπρίνγκε για την πρώτη θέση πέρασε στην κορυφή της βαθμολογίας με 42 βαθμούς, έναντι 41 της Σπρίνγκε.
Τέλος, η νταμπλούχος Ιταλίας Κονβερσάνο του διεθνούς τερματοφύλακα Κώστα Τσιλιμπάρη νίκησε με 34-20 την Μπρίξεν στην πρεμιέρα των πλέι- οφ.

Δύο-δύο ο Διομήδης για να ξεμπερδεύει

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο Διομήδης Άργους με εξασφαλισμένη την 1η θέση της Α1 ανδρών πριν μπει στα πλέι οφ, δοκιμάζει την ετοιμότητά του αύριο (18/4) στην ΧΑΝΘ.
Μετά την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εθνικής ανδρών και εκκρεμοτήτων του Διομήδη λόγω δικών του ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, έχει διπλή αποστολή. Παίζει μεν στην έδρα της ΧΑΝΘ για να ολοκληρωθεί η 20η αγωνιστική και μια μέρα μετά, την Πέμπτη, για την 21η αγωνιστική αντιμετωπίζει τον Πανελλήνιο.
Η ΧΑΝΘ προέρχεται από ισοπαλία με την ΑΕΚ ενώ τις τελευταίες 5 αγωνιστικές έχει 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα και αυτή από τον ΠΑΟΚ εκτός έδρας.
«Παίζουμε με αντίπαλο που έχει κάνει πολλές ζημιές, απαρτίζεται από έμπειρους παίκτες και προπονητή, που έχουν κατακτήσει τίτλους στο παρελθόν. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα πολύ δύσκολο και σημαντικό ματς. Είναι καθοριστικό παιχνίδι για την πρωτιά και την συνέχεια του πρωταθλήματος», σχολιάζει ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας.
Ο προπονητής της ΧΑΝΘ Στέλιος Σεϊρεκίδης, τόνισε: «Νομίζω έχουμε την διάθεση να αγωνιστούμε καλά και σε αυτό το ματς. Θέλουμε να τελειώσουμε τη σεζόν όσο πιο ψηλά γίνεται. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερο κίνητρο για να θέλεις να κερδίσεις τον πρωτοπόρο και αήττητο της βαθμολογίας. Ο Διομήδης είναι σε καλή κατάσταση, αλλά και εμείς έχουμε ανεβεί αρκετά».
Το πρόγραμμα
Τετάρτη 18/4: 20η αγωνιστική
ΧΑΝΘ 18:00, ΧΑΝΘ- Διομήδης Άργους (Τζαφερόπουλος- Χασκής, Χατζηγεωργίου)
Πέμπτη 19/4: 21η αγωνιστικήΆργους 19:00, Διομήδης Άργους- Πανελλήνιος

Δευτέρα, 16 Απριλίου 2012

Μεγαλοοικονόμου στο Onsports: «Είμαι... τυχερός!»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο Θοδωρής Μεγαλοοικονόμου έφυγε από την πρωταθλήτρια ΑΕΚ για να πάει στον… σχεδόν σίγουρο πρωταθλητή Διομήδη και το αποδίδει στην… τύχη.
Ο διεθνής χαντμπολίστας έχει διπλή αποστολή στον Διομήδη, καθώς πέραν της εν δυνάμει κατάκτησης του πρωταθλήματος ζει και το όνειρο κατάκτησης του Τσάλεντζ Καπ. Ο Μεγαλοοικονόμου μίλησε για την δικαίωση της επιλογής του να μετακομίσει στο Αργος αλλά και για όλα όσα ζει φέτος με τον Διομήδη.
Πρωταθλητής με την ΑΕΚ πέρυσι και όπως όλα δείχνουν με τον Διομήδη φέτος. Εχεις κάποια μαγική δύναμη;
«Φαίνεται πως έχω τύχη».
Πώς προέκυψε το θαύμα του Διομήδη σε Ελλάδα και Ευρώπη; Υπήρχε... πλάνο;
«Στόχος ήταν να παίζει η ομάδα ωραίο χάντμπολ και να γίνεται αγώνα με τον αγώνα καλύτερη. Δεν υπήρχε φανερός στόχος πρωταθλήματος, και στην Ευρώπη απλά πηγαίναμε για να κάνουμε μια αξιοπρεπή πορεία».
Είχες προαίσθημα επιλέγοντας το Άργος και αφήνοντας την Πρωταθλήτρια ΑΕΚ;
«Πρώτον, ήταν το οικονομικό που με ανάγκασε να φύγω από την ΑΕΚ. Δεύτερον μου ενέπνευσαν σιγουριά οι άνθρωποι του Διομήδη στις δύσκολες οικονομικές εποχές, διότι εγώ είμαι επαγγελματίας και ζω καθαρά από αυτό.
Δεν ήρθα με σκοπό τον τίτλο. Είναι μια νεανική ομάδα, μου ταίριαζε χαντμπολικά, ο προπονητής είναι νέος και μου ενέπνευσε εμπιστοσύνη και γι' αυτό προσπάθησα να δώσω ό,τι μπορούσα. Γιατί ο Διομήδης αξίζει έναν τίτλο. Τόσα χρόνια πρωταγωνιστεί και είναι καλοπληρωτής στους παίκτες του.
Επ’ ουδενί δεν υπήρχε πλάνο. Αγωνιστική με την αγωνιστική και αφού δεν χάναμε, ήταν αυτονόητο. Αφού είχαμε κερδίσει την πρωταθλήτρια, τον δευτεραθλητή και τον Δούκα μετά τον πρώτο καλό γύρο μπήκε στο μυαλό μας το πρωτάθλημα.
Είμαστε σε καλό δρόμο αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει. Επειδή η ζωή πέρυσι μου έδωσε ένα πρωτάθλημα έτσι απέναντι σε μια ομάδα που το είχε δικό της με δύο αποτελέσματα ενώ εγώ ήθελα μόνο νίκη, έμαθα πως δεν προεξοφλείς τίποτα. Μαθηματικά μέχρι το τέλος και ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν επίσης πιθανότητες».
Την πρόκληση του Τσάλεντζ Καπ και μια ενδεχόμενη κατάκτησή του, πώς την αντιμετωπίζεις;«Είμαστε στις τέσσερις καλύτερες ομάδες και η Μακάμπι αν και φαινομενικά είναι η πιο εύκολη, αξίζει να είναι εδώ. Κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά και βλέπουμε. Και οι άλλες δύο ομάδες είναι πολύ καλές και πρωταγωνιστούν στα πρωταθλήματα των χωρών τους. Η Σπόρτινγκ ήταν κυπελλούχος πριν λίγα χρόνια.
Πρώτα να νικήσουμε στο πρώτο ματς και μετά θα τα σκεφτούμε όλα».
Με την εμπειρία της ΑΕΚ που έφτασε πέρυσι στους «8», αλλά είχε περιπετειώδη αποκλεισμό με ένταση στις κερκίδες στο ματς με την Παρτιζάν, βρίσκεις πολλές διαφορές;
«Οι αγώνες χάνονται εντός γηπέδων όχι εκτός και δεν πρέπει να αφορά ποτέ τους αθλητές η οπαδικότητα, η εχθρότητα, όπως με την Παρτιζάν. Δεν αφορά κανέναν».
Έχεις μιλήσει με τους πρώην συμπαίκτες σου, από τους οποίους φέτος «κλέβεις» τον τίτλο;
«Έχω μιλήσει με κάποιους, χαίρονται με την επιτυχία μου. Ειδικά με τον Γιώργο Βακάλη που είμαστε φίλοι έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Ο καθένας θα χαιρόταν με την ευρωπαϊκή πορεία μιας ελληνικής ομάδας. Είμαστε σε δύσκολους καιρούς και κάθε ελληνική επιτυχία μετράει».
Το μυστικό του Διομήδη;
«Είμαστε μόνο οκτώ παίκτες για την ακρίβεια, μην κρυβόμαστε. Έχουμε τέσσερις εφήβους κάτω των 18 ετών με μικρή εμπειρία και στην ουσία 8-9 αθλητές σηκώνουμε όλο το βάρος. Ο Δημητρούλιας είναι νέος προπονητής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, έχει διαχειριστεί και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς και την έχει διαχειριστει πολύ καλά με θεραπείες. Ποτέ δεν έχει τεθεί θέμα στον Διομήδη για τα βασικά ενός αθλητή. Είναι ένα από τα καλύτερα σωματεία. Αξίζει συγχαρητήρια γιατί αντεπεξέρχεται σε πολύ δύσκολη περίοδο».

Γιαννόπουλος: «Θα τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους»


Πηγή: http://www.onsports.gr/
Ο Κώστας Γιαννόπουλος εκτιμά πως η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ θα παλέψει για να μειώσει τη διαφορά από τον Διομήδη στο πρωτάθλημα.
Με δηλώσεις του στην «Κιτρινόμαυρη Ώρα των Εργαζομένων» ο Κώστας Γιαννόπουλος εξηγεί πως μπορεί να γίνει αυτό.
«Βάση προγράμματος πιστεύω πως δύσκολα θα χάσει ο Διομήδης κάποιους βαθμούς στα δύο τελευταία ματς, καθώς έχει δείξει μια σταθερότητα. Όμως στα πλέι οφ όλα θα είναι διαφορετικά. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το απόλυτο σε όλα τα υπόλοιπα ματς, ώστε να εκμεταλλευτούμε κάθε... στραβοπάτημα. Δεν υπάρχει στο μυαλό μας κάτι άλλο πέρα από τη νίκη σε κάθε ματς. Θέλουμε το απόλυτο. Θα τα δώσουμε όλα μέχρι τέλους».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
-Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιείται μια «μίνι» προετοιμασία, ποια στοιχεία προσπαθείτε να βελτιώσετε στο παιχνίδι σας και πόσο βελτιωμένη μπορούμε να περιμένουμε την ομάδα;

«Δουλέψαμε πολύ αυτό το διάστημα στις προπονήσεις, κυρίως στην άμυνα. Άλλωστε εκεί είναι η δύναμη του παιχνιδιού μας, αυτή είναι που όταν τα πάμε καλά, μας δίνει αυτοπεποίθηση. Προσπαθούμε να εντάξουμε κάποιες... νέες άμυνες στο παιχνίδι μας. Εκεί δίνει βάρος ο κόουτς (σ.σ. Γ. Αρβανίτης). Πιστεύω κάνουμε καλή δουλειά και θα φανεί στη συνέχεια».
-Πως βλέπεις τη στάση του κόσμου απέναντι στην ομάδα στην πρώτη σου σεζόν; Πιστεύεις πως υπάρχει πικρία μετά την ήττα του τελικού Κυπέλλου της Πάτρας;
«Αυτό που έλαβα εγώ μετά τον τελικό, ήταν αγάπη από τον κόσμο. Πιστεύω πως μας αγαπάνε ακόμα περισσότερο. Λάβαμε απίστευτα μηνύματα μετά το χαμένο τελικό, που μας συγκίνησαν όλους. Σίγουρα χάθηκε ένα τρόπαιο, όμως κάναμε απλά ένα άσχημο παιχνίδι εκείνη τη μέρα. Χάσαμε μόνοι μας το Κύπελλο επειδή δεν παίξαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Ο κόσμος δεν ξεχνά εύκολα, δεν απογοητεύεται από μια ήττα και μας το έδειξε αυτό. Άλλωστε η σχέση που έχουν... χτίσει κυρίως τα παλιότερα παιδιά και η ομάδα γενικότερα με τον κόσμο είναι ξεχωριστή. Η απογοήτευση κράτησε μια εβδομάδα για εμάς. Πλέον έχουμε πεισμώσει και αυτό φαίνεται μέχρι και στις προπονήσεις, εκεί που... πέφτουν κορμιά. Βοήθησε αρκετά η στήριξη του κόσμου της ΑΕΚ ώστε να ξεπεράσουμε την απώλεια του Κυπέλλου».
«Η ΑΕΚ αποτελεί μια οικογένεια»
-Την ποδοσφαιρική ομάδα την παρακολουθείς; Θες να μας πεις την άποψή σου;

«Φυσικά και παρακολουθώ. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια παρατηρώ μια αίσθηση μιζέριας. Πιστεύω πως δεν πρέπει κανείς να γυρνάει την πλάτη στην ομάδα. Άλλωστε αυτήν αγαπήσαμε πρώτα όλοι μας από παιδιά και μετά ήρθε το βόλεϊ, το χάντμπολ και όλα τα άλλα αθλήματα. Ελπίζω σύντομα να βρεθεί μια λύση και η ΑΕΚ να αποκτήσει την παλιά της αίγλη. Τότε θα είναι καλύτερα τα πράγματα και για εμάς, στα υπόλοιπα τμήματα».
-Την πορεία της γυναικείας ομάδας βόλεϊ την παρακολούθησες φέτος;
«Φυσικά, όποτε μπορούσαμε σαν ομάδα βρεθήκαμε και στην κερκίδα. Ειδικά σε κάποια ντέρμπι όπως με τον Ολυμπιακό που διεξήχθησαν Δευτέρα. Αν δεν είχαμε και εμείς αρκετές αγωνιστικές υποχρεώσεις θα πηγαίναμε σε όλα τα ματς. Άλλωστε η ΑΕΚ αποτελεί μια οικογένεια. Πιστεύω πως έχουν πολύ καλή ομάδα και τους αξίζουν συγχαρητήρια για την πορεία τους. Χωρίς να είμαι ειδικός, πιστεύω έγιναν και πολύ καλές κινήσεις όσον αφορά τις ξένες παίκτριες».