Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΧΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ

Στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΧΕ (Πέμπτη 29/9/2011) ο Προπονητής της Εθνικής ομάδας Ανδρών Γιώργος Κρανάκης παρουσίασε την πρότασή του για τον σχεδιασμό και την διάρθρωση των Εθνικών ομάδων. Η πρόταση του προπονητή, η οποία περιείχε και ενημέρωση για την υπάρχουσα κατάσταση σε ότι αφορά το έμψυχο δυναμικό όλων των Εθνικών ομάδων (Ανδρών-Νέων-Εφήβων-Παίδων), και ο αγωνιστικός σχεδιασμός όλων των ηλικιών, θα οριστικοποιηθούν όταν υπάρξει πλήρης εικόνα των οικονομικών περικοπών από την Πολιτεία.

Αναφορικά με την στελέχωση του τεχνικού επιτελείου των Εθνικών ομάδων και ιδιαίτερα του τομέα των γυναικών, το Δ.Σ. ανέθεσε στα μέλη της επιτροπής των Εθνικών ομάδων αρμόδια για τα θέματα γυναικών, αλλά και σε οποιοδήποτε μέλος του ΔΣ το οποίο έχει ολοκληρωμένη πρόταση, να επανέλθουν με προτάσεις τεχνικών την επόμενη εβδομάδα, καθόσον μετά την οριστική απόφαση να συμμετάσχει η Εθνική ομάδα γυναικών στα προκριματικά του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος, οι υποχρεώσεις της ξεκινούν εντός του Οκτωβρίου. Η στελέχωση του τεχνικού επιτελείου των Εθνικών ομάδων Ανδρών και της Ανάπτυξης μετατέθηκε για τον επόμενο μήνα, οπότε και εκτιμάται ότι θα υπάρχει εικόνα των οικονομικών δεδομένων.

Αναφορικά με την στελέχωση των Εθνικών ομάδων ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Σίμος Λαζαρίδης δήλωσε:

«Θλίβομαι πραγματικά για τα όσα αναγράφησαν σε αθλητικές εφημερίδες και ιστοσελίδες, παρουσιάζοντας ότι το ΔΣ της ΟΧΕ αποφάσισε την πρόσληψη συγκεκριμένου προπονητή για την Εθνική Ομάδα Γυναικών. Παρότι στην συνεδρίαση προτάθηκαν ονόματα η απόφαση του Συμβουλίου ήταν σαφής και δεν αντιλαμβάνομαι γιατί κάποιοι επιμένουν σε διαδόσεις οι οποίες είναι ψευδείς και δεν σέβονται τις αποφάσεις του ΔΣ, ενώ όσοι τις διαδίδουν δεν σέβονται τον εαυτό τους. Για του λόγου το αληθές τα πρακτικά του ΔΣ το αποδεικνύουν. Σε ότι αφορά το πρόσωπο που προτάθηκε το σέβομαι και το τιμώ για την πορεία του και την προσφορά του στο άθλημα αλλά πρέπει για την επιλογή του προπονητή να τηρηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και να υπάρχει διαφάνεια. Θα ήθελα να επισημάνω ακόμα πως όσοι χρησιμοποιούν τέτοιες μεθόδους (διαρροές) για να επιβάλουν την άποψή τους φέρνουν ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που προσδοκούν. Οι προτάσεις και οι απόψεις κατατίθενται και δεν επιβάλλονται. Τέλος απευθύνω έκκληση τόσο σε εκείνους που διακινούν ψευδείς «ειδήσεις» να σταματήσουν, καθώς και σε εκείνους που τις δημοσιεύουν να τις διασταυρώνουν διότι όλα αυτά βλάπτουν το άθλημα και όχι τις εκάστοτε διοικήσεις που έρχονται και παρέρχονται »

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δ.Σ. ΟΧΕ- ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΧΕ στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε την αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Χάντμπολ Γυναικών καθώς του Κυπέλλου Ελλάδος Ανδρών -Γυναικών τουλάχιστον μέχρι τέλος Οκτωβρίου και μέχρις ότου οριστικοποιηθεί το τελικό ποσό της τακτικής επιχορήγησης της ΟΧΕ του 2011 από την ΓΓΑ. Το πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών θα συνεχίσει να διεξάγεται κανονικά ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τα ηλικιακά πρωταθλήματα της Α' φάσης τα οποία θα ξεκινήσουν κανονικά, όπως έχουν προγραμματιστεί από τις Ενώσεις και τις Τοπικές Επιτροπές.

Σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα Α2 Εθνικής Κατηγορίας και Β' Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών-Γυναικών τα οποία είναι προγραμματισμένα να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο, η έναρξη τους θα επανεξεταστεί ανάλογα με τα δεδομένα που θα προκύψουν από τις οριστικές αποφάσεις της ΓΓΑ σε ότι αφορά την τακτική επιχορήγηση.

Επισημαίνεται ότι σήμερα το πρωί ό Πρόεδρος της ΟΧΕ Συμεών Λαζαρίδης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου είχαν συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία ενημερώθηκαν ότι τα τελικά ποσά επιχορηγήσεων των Ομοσπονδιών για το 2011 αναμένεται να ανακοινωθούν αρχές Νοεμβρίου.

Οι τελικές αποφάσεις σε ότι αφορά τα πρωταθλήματα θα ληφθούν σε συνεργασία της ΟΧΕ με τα σωματεία όταν υπάρχουν τα πλήρη οικονομικά δεδομένα από την ΓΓΑ. Η ΟΧΕ ανακοινώνει επίσης ότι η εθνική μας ομάδα γυναικών θα συμμετάσχει κανονικά στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, τον προσεχή Οκτώβριο, με πρώτους αγώνες με Σερβία (εκτός έδρας) και με Ρουμανία (εντός έδρας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου