Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Στην... αναμονή η Ε.Α.Χ. Χανιά

Πηγή: Χανιώτικα Νέα
Α2 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΓΥΝΑΙΚΩΝ








Σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας χάντμπολ γυναικών η νέα σεζόν αρχίζει στις 5 Νοεμβρίου, με την Ε.Α.Χ. Χανιά να μετέχει στον Α' όμιλο, μαζί με ακόμη 6 ομάδες, όμως έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό, κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν όντως οι ομάδες θα μπουν στο παρκέ.
Η πρόσφατη δήλωση -την παραμονή της έναρξης του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών- του προέδρου της ΟΧΕ Σίμου Λαζαρίδη, ότι "...στόχος όλων μας είναι το φετινό πρωτάθλημα, λόγω των δύσκολων κοινωνικοικονομικών συνθηκών που περνά η χώρα μας, να μπορέσει να ολοκληρωθεί, αλλά δυστυχώς η νέα σημαντική μείωση στις επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών για το 2011 δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα και στο χάντμπολ. Για το λόγο αυτό την επόμενη εβδομάδα θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα νέα δεδομένα και κατόπιν μέσα στα πλαίσια ενός ανοιχτού δημοκρατικού διαλόγου με τα σωματεία μέλη να παρθούν οι όποιες αποφάσεις", αφήνει... ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, ενώ χθες ο πρόεδρος της Ορμής Πατρών, μ' επιστολή του στην ΟΧΕ, η οποία δημοσιεύεται στο handball.gr, προτείνει μεταξύ άλλων "...πάγωμα όλων των πρωταθλημάτων και γενική συνέλευση".
Υποχρεωτικά, λοιπόν, η ΕΑΧ Χανιά θα περιμένει τις όποιες εξελίξεις, ξέροντας πάντως ότι φέτος θα έχει πιο εύκολο έργο στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και σαφώς λιγότερα έξοδα μετακινήσεων.
Όπως είναι γνωστό, μετά τη αποχώρηση του Γ.Σ. Κορωπίου, οι ομάδες του Α' ομίλου έμειναν 7, κάτι που σημαίνει ότι -σύμφωνα με την ειδική προκήρυξη της ΟΧΕ- θα υποβιβαστεί μόνο ένα σωματείο και φυσικά κάθε αγωνιστική μια ομάδα θα έχει ρεπό.
Πέντε αντίπαλοι της ΕΑΧ Χανιά (που... ξεκουράζεται στην πρεμιέρα) είναι νεοφώτιστοι στην κατηγορία, ενώ από την περυσινή -ενιαία- Α2, στον όμιλο βρίσκεται επίσης το Καματερό.
Όλα τα προαναφερόμενα, όπως και το αγωνιστικό πρόγραμμα του Α' ομίλου, που ακολουθεί, ισχύουν με την προϋπόθεση ότι θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα.

1η αγωνιστική (Σάββατο 5/11)
ΑΟ Πήγασος Αιγίου - ΓΣ Αργολικός
ΓΝΟ Άρης Νίκαιας - ΓΑΣ Καματερού
ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα - ΑΟ Μυτιλήνης
Ρεπό έχει η ΕΑΧ Χανιά
2η αγωνιστική (Σάββατο 12/11)
ΕΑΧ Χανιά - ΑΟ Πήγασος Αιγίου
ΓΣ Αργολικός - ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
ΓΑΣ Καματερού - ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα
Ρεπό ο ΑΟ Μυτιλήνης

3η αγωνιστική (Σάββατο 19/11)
ΓΝΟ Άρης Νίκαιας - ΕΑΧ Χανιά
ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα - ΓΣ Αργολικός
ΑΟ Μυτιλήνης - ΓΑΣ Καματερού
Ρεπό ο ΑΟ Πήγασος Αιγίου
4η αγωνιστική (Σάββατο 24/11)
ΕΑΧ Χανιά - ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα
ΑΟ Πήγασος Αιγίου - ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
ΓΣ Αργολικός - ΑΟ Μυτιλήνης
Ρεπό ο ΓΑΣ Καματερού
5η αγωνιστική (Σάββατο 3/12)
ΑΟ Μυτιλήνης - ΕΑΧ Χανιά
ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα - ΑΟ Πήγασος Αιγίου
ΓΑΣ Καματερού - ΓΣ Αργολικός
Ρεπό ο ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
6η αγωνιστική (Σάββατο 10/12)
ΕΑΧ Χανιά - ΓΑΣ Καματερού
ΑΟ Πήγασος Αιγίου - ΑΟ Μυτιλήνης
ΓΝΟ Άρης Νίκαιας - ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα
Ρεπό ο ΓΣ Αργολικός
7η αγωνιστική (Σάββατο 14/1/2012)
ΓΣ Αργολικός - ΕΑΧ Χανιά
ΓΑΣ Καματερού - ΑΟ Πήγασος Αιγίου
ΑΟ Μυτιλήνης - ΓΝΟ Άρης Νίκαιας
Ρεπό ο ΑΣ Αναγέννηση Βύρωνα
Οι αναφερόμενες ημερομηνίες είναι ενδεικτικές, αφού υπάρχει περίπτωση να γίνονται παιχνίδια και Κυριακές, ενώ τα ματς του β' γύρου έχουν οριστεί για τις 21/1/2012 (8η αγωνιστική), 28/1 (9η αγ), (4/2 (10η αγ.), 11/2 (11η αγ.), (25/2), 12η αγ.), 3/3 (13η αγ) και 10/3 (14η αγ).
Στην πρεμιέρα του Β' ομίλου (μετέχουν 8 ομάδες) θα παίξουν: Άρης Θεσ/νικης - Καστοριά, Εθνικός Κοζάνης - ΑΣΘ Πρωτοπόροι, Μακεδονικός Θεσ/νικης - ΑΟ Φαίακας Κέρκυρας, ΑΕΣ Απόλλων Σταυρούπολης - ΦΣ Αρίων Πτολεμαΐδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου