Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού.

Με το... ένα πόδι στον θρόνο η Κοστάντζα Καθοριστική μπορεί να εξελιχθεί η 14η αγωνιστική της Ρουμανικής Λίγκας για την εξέλιξη του πρωταθλήματος. Η Κονστάντζα εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Μπακάου από την Παντούρι με 31-29 και με την νίκη της με 44-32 επί της Σάτου Μάρε αποσπάστηκε 4 βαθμούς (26 έναντι 22) από την βασική της αντίπαλο στην «μάχη» του τίτλου. Η ομάδα του Νίκου Ριγανά έτσι αν κερδίσει στο εξ’ αναβολής παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής την CSM Βουκουρεστίου θα ξεφύγει με 6 βαθμούς και θα… αγκαλιάσει σφικτά τον 4ο συνεχόμενο τίτλο της και 7ο συνολικά της ιστορίας της.
Εντυπωσιακό come back της Κονβερσάνο Πολύ δυνατά στην διεκδίκηση ενός ακόμα πρωταθλήματος μπήκε η Κονβερσάνο του Κώστα Τσιλιμπάρη μετά το εντυπωσιακό 7 στα 7 που έχει πραγματοποιήσει στις τελευταίες αγωνιστικές της Ιταλικής Λίγκας. Η Κονβερσάνο συνέχισε εντυπωσιακά το 2012, όπως τελείωσε το 2011, επικρατώντας των Ντόρικα (22-29), Αμπρα (36-25) και Τριέστε (18-21) και πλέον βρίσκεται με 22 βαθμούς σε απόσταση αναπνοής από την Μπόζεν που είναι στην 1η θέση με 24.
Μια… ανάσα από την άνοδο η Σπρίνγκε Στο χέρι της Σπρίνγκε του Νίκου Τζούφρα είναι πλέον η άνοδος στην Α2 Γερμανίας μετά και τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής στον Βόρειο όμιλο. Η Σπρίνγκε με τον διεθνή πίβοτ να πετυχαίνει 2 γκολ επικράτησε 32-24 της Στραλζούντερ και παράλληλα με την ισοπαλία της 2ης Τραπ, ξέφυγε με 5 βαθμούς (34 έναντι 29) στην κορυφή της βαθμολογίας.
Νέα έκπληξη από την Ποστ Σβερίν με σούπερ Χαντζιάρα Μία από τις κορυφαίες ομάδες της Α2 Γερμανίας η Τούσεμ Έσσεν έπεσε θύμα έκπληξης από την Ποστ Σβερίν του Ντίνου Χαντζιάρα. Με τον αριστερόχειρα ίντερ να είναι εξαιρετικός και να πετυχαίνει 6 γκολ η Σβερίν νίκησε 31-29 -παρότι στο ημίχρονο έκανε με 12-16- για την 19η αγωνιστική. Η ομάδα του Κοζανίτη περιφερειακού είναι στην 14η θέση με 19 βαθμούς, ενώ στην 20η με 12 βρίσκεται η Εμπορ Ροστόκ του Βύρωνα Παπαδόπουλου, η οποία ηττήθηκε 32-22 από την πολύ ισχυρή Νόρντχορν.

Τελευταίο εμπόδιο και τελευταία ευκαιρία

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 

Ο Διομήδης Άργους υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην αυλαία της 14ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ σε ένα ματς που θα κρίνει πολλά. Τι έκαναν οι Έλληνες του εξωτερικού.
Δύο αγώνες διεξάγονται αύριο για την 14η αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ, λόγω των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων Διομήδη Άργους και Δούκα στους «16» του Τσάλεντζ Καπ Ανδρών το προσεχές Σαββατοκύριακο. Το μεγάλο ματς γίνεται στο ΔΑΚ Άργους με τον Διομήδη να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς πολύ κρίσιμο για τον τίτλο.
Μετά το εντυπωσιακό «διπλό» των «Λύκων» στην έδρα της ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ είναι ίσως το τελευταίο μεγάλο εμπόδιο που πρέπει να περάσουν για να κρατήσουν την διαφορά των 6 βαθμών και παράλληλα να κρατήσουν την τύχη στα χέρια τους, αναφορικά με την υπόθεση τίτλος.
Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ μετά τις νίκες με ΑΕΚ και Δούκα έχει και πάλι αξιώσεις, ενώ μια ενδεχόμενη νίκη του θα βάλει «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Οι Αργίτες εξακολουθούν να έχουν το εντυπωσιακό «12 στα 12», ενώ όσον αφορά την προϊστορία αυτή είναι υπέρ τους, αφού μετράνε 6 νίκες σε 9 ματς, αλλά ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που έφυγε νικητής τις δύο τελευταίες χρονιές από την Πελοπόννησο.
«Ο δυσκολότερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας» «Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ανοδική φόρμα. Σίγουρα θα αντιμετωπίζουμε το ματς ως μεγάλο ντέρμπι. Για να έχει αξία η νίκη του Σαββάτου επί της ΑΕΚ πρέπει να κερδίσουμε και αύριο. Κάθε ματς πρέπει να το βλέπουμε σαν το σημαντικότερο. Ο δυσκολότερος αντίπαλος είναι ο εαυτός μας. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που βρίσκει λύσεις στην επίθεση και εμείς επενδύουμε πολλά στην άμυνα. Αυτός θα είναι λοιπόν ένας σημαντικός τομέας. Πρέπει από την πλευρά μας να μην ξοδεύουμε πολλές επιθέσεις», τόνισε ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας που δεν θα έχει στην διάθεση του τον σκληροτράχηλο αμυντικό –πρώην του ΠΑΟΚ- Σωτήρη Μαραγκό μετά την συμφωνία κυρίων μεταξύ των δύο ομάδων το καλοκαίρι.
«Ματς για αποδείξεις» Από την πλευρά του ο τεχνικός του «δικεφάλου» του Βορρά Στέλιος Υετίων σχολίασε: «Είναι ένα ματς κομβικής σημασίας. Παίζουμε με τον αήττητο και πρώτο της βαθμολογίας. Εμείς θέλουμε να συνεχίσουμε στα καλά αποτελέσματα. Είναι ένα ματς για αποδείξεις. Ο καλός ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει και με αυτό το σκοπό κατεβαίνουμε. Προφανώς είναι το δυσκολότερο ματς στη χρονιά μέχρι στιγμής. Χρειαζόμαστε ηρεμία και συγκέντρωση για 60 λεπτά».
Το ματς των απογοητεύσεων Ξεκίνησαν την σεζόν έχοντας σαν στόχο την πρώτη τετράδα, αλλά μετά από 13 αγωνιστικές, αυτή δεν είναι στα χέρια τους. Ο μεν Δούκας έχοντας φτάσει τις 5 ήττες και ήδη 10 βαθμούς μακριά από την κορυφή, έχει πολύ δύσκολο δρόμο να διανύσει και φυσικά θα πρέπει να ξεπεράσει και τον μαχητικό Αερωπό, ενώ η ΧΑΝΘ είναι μέχρι στιγμής η μεγάλη απογοήτευση της σεζόν, αφού η πορεία της είναι αντιστρόφως ανάλογη των αρχικών προβλέψεων, έχοντας ήδη 7 ήττες! «Πρόκειται για σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια, αν δεν θέλουμε να χάσουμε την επαφή με την τετράδα», σχολίασε ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Γιώργος Γεωργιάδης. Από την άλλη πλευρά ο πίβοτ Μπάμπης Ανανιάδης τόνισε: «Είναι μέσα στις δυνατότητες μας να κερδίσουμε το ματς. Μετά την νίκη μας επί του Κύδωνα, αυτό το παιχνίδι πρέπει να αποτελέσει ένα εφαλτήριο. Θέλουμε η ομάδα να πάει ακόμα ψηλότερα».
Τετάρτη 8/2/2012
Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ (14η αγωνιστική)
Δαϊς 17:00, ΑΣΕ Δούκα- ΧΑΝΘ (Βήτας- Σκλαβενίτης, Παπαματθαίου)
ΔΑΚ Άργους 18:00, Διομήδης Άργους- ΠΑΟΚ (Τσάκωνας- Τσάμος, Μπεμπέτσος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου