Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αήττητος και ρεκόρ ο Διομήδης 'Αργους

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Ο Διομήδης Άργους έγραψε ιστορία ολοκληρώνοντας αήττητη τους αγώνες της στην κανονική διάρκεια της Α1 χάντμπολ των ανδρών.
Οι «Λύκοι» νίκησαν 28-18 τον ΓΑΣ Κιλκίς στην 22η και τελευταία αγωνιστική και πέρασαν στα πλέι οφ πρώτοι με μόλις μία ισοπαλία και 19 νίκες που τους χάρισαν 39 βαθμούς. Είναι η πρώτη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα που το καταφέρνει από το 1990, οπότε και θεσπίσθηκε η Α1.
Ο Διομήδης μπαίνει στα πλέι- οφ με 20 βαθμούς, δηλαδή «αέρα» τεσσάρων βαθμών από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ και μόλις με τρεις βαθμούς εξασφαλίζει μαθηματικά το πρώτο πρωτάθλημα στην ιστορίας του.
Ο προπονητής του Διομήδη Άργους Δημήτρης Δημητρούλιας δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΟΧΕ: «Είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα. Τα παιδιά έδειξαν συγκέντρωση. Όλοι πλέον έχουμε στο μυαλό μας την Τετάρτη. Κάθε ματς είναι κλειδί για τα πλέι- οφ. Ξέρουμε πολύ καλά ότι είμαστε φαβορί και πρέπει να το αποδείξουμε, αλλά και να το διαχειριστούμε. Η ανταμοιβή όλης της χρονιάς δεν είναι το ρεκόρ, αλλά το πρωτάθλημα. Ωστόσο χαιρόμαστε πολύ που συμμετείχαμε σε αυτό. Ήταν κάτι μοναδικό»
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ- ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ 18-28
Τα δεκάλεπτα: 3-2, 4-9, 9-12 (ημχ.), 13-17, 15-23, 18-28
ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ (Νίκος Γεωργιάδης): Κωτανίδης, Γκιντίδης 1, Κυπραίος 1, Μέτσης 4, Λασκάκης, Δεληγιάννης 3, Σισμανίδης 1, Δημάκης 1, Σκάρλος, Γουγλίδης 1, Καπλακίδης, Μέγκας 4, Γοκατζόγλου 1, Γρηγοριάδης 1.
ΔΙΟΜΗΔΗΣ ΑΡΓΟΥΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 6, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης 1, Πασσιάς, Πριόβολος 2, Μάλλιος 1, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 8, Σαμαράς, Σπέντζος, Ελευθερίου, Ουρόσεβιτς 2, Τάσκοβιτς 3. 
Διαιτητές: Κατσίκης- Μίχαηλίδης, δίλεπτα: 4-2, πέναλτι: 4/4-2/3.

Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 3 
Ολοκληρώνεται αύριο η 22η και τελευταία αγωνιστική της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ και ταυτόχρονα η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος με το εξ’ αναβολής ματς ανάμεσα στον ΓΑΣ Κιλκίς και τον Διομήδη Άργους στις 18:00 στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς.
Το ενδιαφέρον από βαθμολογικής άποψης είναι μονόπλευρο, καθότι ο ΓΑΣ Κιλκίς βρίσκεται στην 7η θέση με 17 πόντους και ακόμα και αν κερδίσει δεν μπορεί να ξεπεράσει στην ισοβαθμία την ΧΑΝΘ, η οποία υπερτερεί. Από την άλλη ο Διομήδης Άργους με νίκη θα φτάσει τους 39 βαθμούς, δηλαδή 7 περισσότερους από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Στα πλέι- οφ θα μπει με 20, δηλαδή 4 περισσότερους από αυτούς που θα έχουν οι δύο «δικέφαλοι» και θα χρειάζεται μόλις 3 βαθμούς σε 3 ματς για να στεφτεί πρωταθλητής!
Παράλληλα όμως οι «Λύκοι» βρίσκονται πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ. Αν φύγουν από το Κιλκίς αλώβητοι, τότε θα γίνουν η μοναδική ομάδα σε επίπεδο Α1 Ανδρών -η οποία χρονολογείται από το 1990- που θα τελειώσει αήττητη την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος!
Αρκετές είναι οι φορές που κάποιες ομάδες έφτασαν τόσο κοντά, αλλά για μία μόλις ήττα δεν το κατάφεραν. Τελευταία παραδείγματα -μέσα στην δεκαετία μάλιστα- ήταν ο Φίλιππος Βέροιας και ο Δούκας. Οι Βεροιώτες την χρονιά 2003-2004 έκαναν και ρεκόρ μάλιστα με 16 συνεχόμενες νίκες, αλλά έχασαν την 17ηαγωνιστική με 31-30 από τον Αθηναϊκό. Επίσης την περίοδο 2005-2006 ο Δούκας αναδείχθηκε ισόπαλος την 5η αγωνιστική 21-21 με τον Αθηναϊκό και έχασε την 8η με 26-33 από τον Πανελλήνιο στον Βύρωνα. Αυτή όμως ήταν η 1ηκαι τελευταία του απώλεια, αφού ακολούθησαν 18 σερί νίκες μέχρι την 26ηαγωνιστική, οι οποίες αποτελούν ιστορικό ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί πως καμία από τις δύο ομάδες τελικά δεν κατάφερε στα πλέι- οφ να πάρει τον τίτλο!
Στο παρελθόν πριν δημιουργηθεί η ενιαία Α1 Ανδρών, ο Ιωνικός κατάφερε δύο φορές το 1979 και το 1981 να κατακτήσει αήττητος τον τίτλο, την πρώτη σεζόν με 19/19 (14/14 στον όμιλο και 5/5 στην τελική φάση) και την δεύτερη με 22/22 (16/16 στον όμιλο και 6/6 στην τελική φάση).
«Ιστορικό γεγονός»
Στο αγωνιστικό μέρος τώρα ο τεχνικός του Κιλκίς Νίκος Γεωργιάδης σχολίασε:
«Θέλουμε να κλείσουμε καλά τη σεζόν. Ξέρουμε πως ο Διομήδης είναι το φαβορί, αλλά και εμείς έχουμε την δική μας δυναμική, ειδικότερα στην έδρα μας».
Από την πλευρά του ο προπονητής του Διομήδη Δημήτρης Δημητρούλιας επεσήμανε: «Για εμάς είναι πολύ σημαντικό ματς, διότι θα είναι ιστορικό γεγονός σε μια ολόκληρη σεζόν να μην κάνουμε καμία ήττα και παράλληλα να πάμε με ένα +4 στα πλέι- οφ. Σεβόμαστε τον αντίπαλο. Η πόλη του Αργούς σιγά σιγά κινητοποιείται για την τελική φάση».
Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 
Ορίστηκαν από την ΕΑΠ/ΟΧΕ τα "ΟΠΕΝ πρωταθλήματα" Παμπαίδων Ελλάδος – Μίνι Κοριτσιών Ελλάδος και Μίνι Αγοριών Βορείου Ελλάδος, τα οποία θα διεξαχθούν στο κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ιωνίας και στο Κλειστό Γυμναστήριο ΕΑΚ στο Βόλο τις παρακάτω ημερομηνίες:
Μίνι κορίτσια Ελλάδος: Από 17-22 Ιουνίου 2012
Μίνι αγόρια βορείου Ελλάδος: Από 17-22 Ιουνίου 2012

Παμπαίδες Ελλάδος: Από 22 -27 Ιουνίου 2012
Τα ενδιαφερόμενα σωματεία μπορούν να δηλώσουν εγγράφως τη συμμετοχή τους στην Ομοσπονδία μέχρι την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012.
Επίσης ορίστηκαν από την ΕΑΠ/ΟΧΕ η τελική φάση Μίνι αγοριών Νοτίου Ελλάδας και η Τελική φάση των Παγκορασίδων Ελλάδος οι οποίες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλο» και στο Sport camp στο Λουτράκι.
Ειδικότερα:
Μίνι αγοριών Νοτίου Ελλάδος: θα διεξαχθεί από 17-22 Ιουνίου 2012 καθώς και
Παγκορασίδων Ελλάδος: θα διεξαχθεί από 22-27 Ιουνίου 2012
 H καταληκτική ημερομηνία προκειμένου τα σωματεία να δηλώσουν τη συμμετοχή τους (είτε εάν αυτά επιθυμούν να διαμένουν στο sport camp είτε να διαμείνουν εκτός αθλητικού κέντρου) είναι η Τρίτη 15 Μαΐου 2012
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Τεχνικό Υπεύθυνο της Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Παναγιώτη Ιατρούδη (6937369823) και με τον ΠΟΠ Κώστα Κότσιρα (6944935144).

ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΑΙΝΑΛ- ΦΟΡ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

 
Γερμανικός «εμφύλιος» προέκυψε στην κλήρωση του φάιναλ- φορ του Τσάμπιονς Λιγκ που θα διεξαχθεί 26-27 Μαΐου στο Λάνξες Αρένα της Κολωνίας. Η Ατλέτικο Μαδρίτης θα παίξει με την Δανέζικη Κοπεγχάγη και το Κίελο θα αντιμετωπίσει την Φούχσε Βερολίνου.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΙΕΛΟΥ ΓΙΑ 17Η ΦΟΡΑ!

 
Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βρέθηκαν στο Σπαρκάσεν Αρίνα για να γιορτάσουν και μαθηματικά την κατάκτηση του 17ου πρωταθλήματος από το Κίελο. Αυτό συνέβη μετά την νίκη της ομάδας από την Βόρεια Γερμανία με 32-27 επί του Μαγδεμβούργου, η οποία ήταν η 29η συνεχόμενη από την αρχή της σεζόν!
Έτσι με μία στάση ενός χρόνου στο Αμβούργο ο τίτλος επιστρέφει στην βάση του, ενώ η ομάδα του Κιέλου έχει σαν στόχο το Κύπελλο Γερμανίας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Το Κίελο εξασφάλισε και μαθηματικά την «κούπα» πέντε αγωνιστικές από το φινάλε της Μπουντεσλίγκα, έχοντας ήδη διαφορά 9 βαθμών από την δεύτερη Φλένσμπουργκ που έχει και ένα ματς περισσότερο.

Πέμπτη, 3 Μαΐου 2012

Προετοιμασία και προβλήματα

Πηγή:  http://www.aekvoice.gr/  του Θωμά Χόντο
Η «Ένωση» συνεχίζει την προετοιμασία για τα πλέι οφ. Το μίνι πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 9 Μαΐου και συγκεκριμένα για το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο κλειστό του Βύρωνα. Εκτός ο Κοκολοδημητράκης.

Ο Γιάννης Αρβανίτης βλέπει τους παίκτες να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση και τους ζήτησε να συνεχίσουν την σκληρή δουλειά ώστε να ξεκινήσουν με νίκη τα πλει οφ. Όσον αφορά τον Νίκο Κοκολοδημητράκη θα μείνει εκτός δράσης για τα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια της «Ένωσης». Ο διεθνής πίβοτ ακολούθησε πρόγραμμα αποθεραπεία με το ιατρικό τιμ να κρίνει τις επόμενες μέρες για το αν ο παίκτης θα περάσει την πόρτα του χειρουργείου.

Οι Έλληνες «καθάρισαν» για τους Γερμανούς

Πηγή:  http://www.onsports.gr 
Αλέξανδρος Βασιλάκης με 6 γκολ, Γρηγόρης Σανίκης με 5 και Σάββας Καρυπίδης με 2 χάρισαν την Μέλσουνγκεν σπουδαία νίκη της με 30-29 επί του Αμβούργου.
Με την νίκη αυτή η ομάδα τους μπήκε στην πρώτη οκτάδα της Μπουντεσλίγκα με 29 βαθμούς και μετράει πλέον μια νίκη γοήτρου επί της πρωταθλήτριας Γερμανίας, ενώ ταυτόχρονα την άφησε στους 45 βαθμούς στην 4η θέση της βαθμολογίας παρουσία 3.500 θεατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου