Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Το Σάββατο στις 6.00 μ.μ. στη Μίκρα θα γίνει συγκέντρωση των αναπτυξιακών Προπονητών Βορείου Ελλάδος στους οποίους θα αναλυθεί το οργανόγραμμα 2012-2013, επίσης θα γίνει παρουσίαση των open πρωταθλημάτων: Στο Βόλο μίνι κοριτσιών Ελλάδος, μίνι αγοριών Βορείου Ελλάδος και Παμπαίδων Ελλάδος και στο Λουτράκι μίνι αγόρια Νοτίου Ελλάδος και Παγκορασίδες Ελλάδος.
Παρόντες θα είναι ο Τεχνικός Σύμβουλος της Ανάπτυξης της ΟΧΕ Παναγιώτης Ιατρούδης και οι περιφερειακοί Ομοσπονδιακοί Προπονητές Γιάννης Λαζαρίδης και Γιάννης Μπιζέτας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει αγώνας παμπαίδων Θεσσαλονίκης με τους παμπαίδες του ΠΑΟΚ.

ΔΥΟ ΦΙΛΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑ 3

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Αύριο Παρασκευή 1Η Ιουνίου ώρα 19.00 στο κλειστό γυμναστήριο Μίκρα 3 θα διεξαχθεί ο πρώτος φιλικός αγώνας των Εθνικών Ομάδων Ανδρών Ελλάδος και Κύπρου. Ο δεύτερος αγώνας μεταξύ των δύο συγκροτημάτων θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου ώρα 16.00 στο ίδιο κλειστό γυμναστήριο.

«Όχι» του ΠΑΟΚ στο Τσάλεντζ Καπ

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Αρνήθηκε να δήλωση συμμετοχή στο Τσάλεντζ Καπ για του χρόνου ο ΠΑΟΚ επικαλούμενος οικονομική δυσπραγία.
Κανένα από τα τμήματα χάντμπολ ανδρών και γυναικών δεν θα δηλωθούν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως ενημέρωσε την ΟΧΕ ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Θανάσης Κατσαρής, αφού δεν μπορεί ο σύλλογος να αντέξει τις οικονομικές υποχρεώσεις.
Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής λήγει σήμερα 31/5 και επόμενη κίνηση της ΟΧΕ είναι να απευθυνθεί στον Αερωπό Έδεσσας, την αμέσως επόμενη ομάδα που τερμάτισε στην βαθμολογία πίσω από τον ΠΑΟΚ.

Βακάλης: «Να φανούμε ανταγωνιστικοί»

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Τον πληγωμένο εγωισμό των αντιπάλων από τον ολυμπιακό αποκλεισμό φοβάται ο Βακάλης για το ματς της Ρουμανίας για την προκριματική φάση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος γυναικών.
Ο προπονητής της εθνικής γυναικών Σωκράτης Βακάλης, έκανε μια σύγκριση με το ματς με τη Σερβία : «Εμείς παίξαμε όμορφο χάντμπολ που κράτησε αδιάπτωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων που είχανε ‘βουλιάξει’ το γήπεδο με την παρουσία τους και με τον ενθουσιασμό του ο κόσμος έδωσε παλμό στην ομάδα η οποία έπαιξε με βάση το δικό μας μοντέλο απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα. Στο τέλος πήραμε τα συγχαρητήρια των προπονητών της Σερβίας οι οποίοι δεν περίμεναν να έχουν την αντίσταση αυτή από τη δική μας πλευρά. Τώρα για το ματς με τη Ρουμανία υπάρχουν άλλα δεδομένα. Η ομάδα αυτή είναι πρώτη στον όμιλο και είναι ‘πληγωμένη’ γιατί τέθηκε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων στο Προλυμπιακό Τουρνουά. Σαν συνέπεια του γεγονότος αυτού υπάρχει μια αμφισβήτηση για την ομάδα και τον Προπονητή της. Οι παλιές αθλήτριες εφόσον χρησιμοποιηθούν θα προσπαθήσουν να πάρουν τη ρεβάνς από τον αποκλεισμό τους από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι νέες θα επιδιώξουν να αποδείξουν ότι είναι καλύτερες από τις προηγούμενες. Σε κάθε περίπτωση εμείς θα δώσουμε τη μάχη μας με βάση το μοντέλο του παιχνιδιού μας και θα προσπαθήσουμε και πάλι να φανούμε ανταγωνιστικοί».
Η διεθνής αθλήτρια Ασπασία Λέκκα υπογράμμισε: «Είμαστε μια γροθιά όλες οι παίκτριες, δουλεύουμε σκληρά μαζί με τους προπονητές μας έχοντας πιστεύω και την απόλυτη συμπαράσταση και από την Ομοσπονδία και με την εξαιρετική βοήθεια του κόσμου σταθήκαμε σωστά στο παιχνίδι με τη Σερβία. Στη Ρουμανία θέλουμε να δώσουμε μια συνέχεια με πάλι καλή απόδοση. Βήμα βήμα θέλουμε να κτίσουμε μια καινούργια ομάδα και έχοντας ένα όραμα που συνεχώς καθοδηγεί τα βήματά μας».

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Πιο εύκολα παίζεις την μπάλα με τα χέρια, έτσι δεν είναι;

Πηγή:  http://www.sportdog.gr.   Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου. 
Με τα χέρια ή με τα πόδια, τι είναι καλύτερο; Να το "επίκαιρο" ερώτημα που τίθεται σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό.

Η ομάδα χάντμπολ του Διομήδη Αργους κατέκτησε στην Ελβετία μετά από συγκλονιστικό αγώνα το Τσάλεντζ Καπ της Ευρώπης, κάτι όπως το παλιό Κύπελλο ΟΥΕΦΑ του ποδοσφαίρου.
Για πρώτη φορά, όχι μόνο στην ιστορία του συλλόγου αλλά και στην ιστορία του αθλήματος στην Ελλάδα.
Καθαρά ποδοσφαιρική χώρα η πατρίδα μας, κατακτά τίτλους σχεδόν πάντα σε ομαδικά αθλήματα που παίζονται με τα χέρια.
Φέτος, ο Διομήδης θριάμβευσε στο χάντμπολ, ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ και η Βουλιαγμένη πήρε τη δεύτερη θέση στο πόλο Γυναικών.
Μεγάλες επιτυχίες σε δύσκολες εποχές.
Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, στην Ελλάδα μετράνε περισσότερο τα χέρια παρά τα πόδια
Θυμάμαι έναν Αργεντινό δημοσιογράφο, που γνώρισα στο Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου των Ηνωμένων Πολιτειών το 1994, τον Χουάν ?το επίθετό του μου διαφεύγει πια- που κάθε λίγο και λιγάκι μου έλεγε τότε «όποιος παίζει την μπάλα με τα χέρια είναι ειδωλολάτρης».
Κι όμως, η πατρίδα του τα τελευταία χρόνια, παρά την απίστευτα μεγάλη παραγωγή σπουδαίων ποδοσφαιριστών, κατακτά τίτλους στο μπάσκετ και στο βόλεϊ.
Στο ποδόσφαιρο, η τελευταία κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάγεται πολλά χρόνια πίσω, το 1986 στο Μεξικό, επί εποχής ακόμα του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Ο Διομήδης πήρε την «καζάνα», όπως ονόμαζε την ευρωπαϊκή κούπα ο προπονητής του Δημήτρης -ή Μίμης για τους φίλους του- Δημητρούλιας και το άθλημα ολόκληρο συγκλονίστηκε συθέμελα.
Όπως και το Αργος που κουνήθηκε με τη λήξη του αγώνα λες και βρέθηκε στο επίκεντρο σεισμού.
Μικρή πόλη το Αργος, περίπου 26.000 κατοίκους, λίγο μεγαλύτερη το Τουν, 42.000 κατοίκους.
Όσο πιο μικρή η πόλη τόσο μεγαλύτερη η χαρά. Ετσι λογίζεται στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στα κύπελλα Ευρώπης.
Είναι φανερό ότι με τα χέρια τα πάμε καλύτερα. Η εθνική ομάδα πόλο Γυναικών πήρε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα φέτος, αλλά δεν μπόρεσε να τα κάνει όλα δικά της με την απώλεια της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε απόλυτη αντίθεση με την ομάδα των Ανδρών.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ διεκδικεί την ολυμπιακή πρόκριση στα τέλη Ιουνίου ? αρχές Ιουλίου.
Ωστόσο υπάρχει ακόμα χρόνος και πεδίο αντίδρασης ή απάντησης αν προτιμάτε από το ποδόσφαιρο ας πούμε, από τους ποδο-σφαιριστές
Η εθνική μας ομάδα μετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.
Και εντάξει, ας μη ξεχνάμε ότι, πέρα από τις προσωπικές προτιμήσεις μας, είναι σαφώς πιο εύκολο να παίζεις την μπάλα με τα χέρια παρά με τα πόδια.
Πηγή: Goal

Νέα ομάδα Χάντμπολ στη Βέροια που ήρθε από τα... παλιά

Πηγή:  http://www.laosver.gr 
Από Καλλιθέα... σε ΓΕ Βέροιας 2011

Επανίδρυση της ομάδας της Γυμναστικής Ένωσης Βέροιας με το τμήμα χαντ μπολ ανδρών αποφάσισαν οι άνθρωποι που ίδρυσαν την ομάδα της Καλλιθέας αλλά λόγο της οικονομικής κρίσης …παραχώρησαν τα δικαιώματα στην ΓΕ Βέροιας.
Στο Δ.Σ του συλλόγου θα ηγείται ο Νίκος Καλαιτζόγλου με συνεργάτες τους κ.κ Τσανακτσίδη Γιάννη, Τέτο Γιώργο, Νίκου Άγγελο και Γιατζιτζή Χρήστο.
Το τεχνικό τμήμα έχουν αναλάβει δύο παίκτες που έπαιξαν στην ΓΕΒ αλλά και στο Φίλιππο Βέροιας και πρόκειται για τους Τάσο Πρωτογέρη και Γιώργο Γιούπη που κατόρθωσαν μέσα σε δύο μήνες να ‘μαζέψουν’ 24 παίκτες που ξεκίνησαν από τις υποδομές του Φιλίππου και δεν είχαν συνέχεια.. αλλ΄αυπάρχουν και κάποιοι που αγωνίσθηκαν και με την φανέλα της παλιάς ομάδας της ΓΕ Βέροιας.
Πριν από λίγες μέρες έγινε μία γνωριμία συνεστίαση όλων των ανθρώπων στην ταβέρνα ΠΛΑΤΑΝΟΣ όπου έγινε γνωστό ότι η ομάδα λόγο των αναδιαρθρώσεων έλείψη ομάδων θα αγωνισθεί την νέα περίοδο στην Β΄ Εθνική κατηγορία
Η ομάδα θα πορευθεί με δικά της έξοδα και με κάποιες χορηγίες από φίλους που βρίσκονται κοντά στους παίκτες
Στην προχθεσινή συνεστίαση εκτός από τους δύο τεχνικούς Πρωτογέρη και Γιούπη ήταν και οι εξής παίκτες .
Μπαρμπαρούσης Σωτήρης , Νικολαίδης Δ, Κόγιας Γιώργος, τρυγώνης Γρηγ., Σανίκης Παν, Γιακουμόπουλος Νίκος, Βόλκος Νίκος, Καρανίκας Στ. Μάρτος Δημ, Βεργώνης Κώστας , Τσικίνας Γιώργος, Κάτσιος Παν. Ουσουλτζόγλου Γιώργος, Πιτούλιας Σωτ. Και Πιτουλίας Δημ. Κανάκης Παν, Τζιώτας Χρ. Χριστοδουλίδης Θωμάς Κοντσίδης Δημ. Μεταλίδης και Καλφόπουλος.
B.B.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου