Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012


ΚΡΑΝΑΚΗΣ: «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΜΠΑΡΙ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης σχολίασε μετά το ματς: «Δυο δυνατά φιλικά παιχνίδια, ήταν οι αναμετρήσεις με την Κύπρο. Δεν είμαστε όλοι η ομάδα, αλλά και με αυτά τα παιδιά που ήταν στα δυο ματς, δόθηκε η δυνατότητα να βγούνε χρήσιμα και θετικά συμπεράσματα. Ενόψει των αγώνων πού έχουμε στο Μπάρι, σίγουρα η ομάδα μας θα είναι διαφορετική, με το δεδομένο ότι θα ενσωματωθούν στην εθνική και τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν κληθεί και θα έρθουν από την Γερμανία. Πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι στις επόμενες ημέρες, μέχρι την έναρξη των αγώνων, ώστε να δουλέψουμε για να μπορέσουν να παρουσιάσουμε την εικόνα που θέλουμε στην Ιταλία, με το δεδομένο της κρισιμότητας των αγώνων. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία Κύπρου και τον Γιάννη Αρβανίτη, για την τιμή που μας έκανε και ήρθανε για τα φιλικά αυτά που δώσαμε και να προετοιμαστούμε από κοινού., Εύχομαι στην ομάδα της Κύπρου, καλή επιτυχία στους αγώνες της».

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ελληνικό χάντμπολ δέχθηκε συγχαρητήρια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα στον Διομήδη Άργους για την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ αναφέρει:
«Για την ιστορική νίκη σας, που χάρισε σε ελληνική ομάδα για πρώτη φορά έναν ευρωπαϊκό τίτλο στο άθλημα του χάντμπολ, σας εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια και σας εύχομαι κάθε επιτυχία και στο μέλλον.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ»

ΔΕΥΤΕΡΗ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
 Η Εθνική Ανδρών επικράτησε 28-26 της Κύπρου και στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι των δύο ομάδων, ενόψει της προετοιμασίας για την 1η προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2014Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έλεγχε το ματς στο 1ο ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκανε αρκετές αλλαγές και ο ρυθμός έπεσε με αποτέλεσμα οι Κύπριοι να μειώσουν.
Η Εθνική θα συνεχίσει τις προπονήσεις στη Θεσσαλονίκη μέχρι και την Τετάρτη 6 Ιουνίου, όταν και θα αναχωρήσει για το Μπάρι για να αγωνιστεί με Ιταλία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία.
ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 28-26
Τα δεκάλεπτα: 5-2, 8-7, 14-9, 17-16, 21-19, 28-26
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Γ. Γεωργιάδης, Δέλλιος, Γουργούμης, Δ. Γεωργιάδης 3, Ν. Νικολαΐδης, Μπαλωμένος 4, Ευαγγελίδης 1, Παλάσκας, Μαστορογιάννης 5, Μάλλιος 1, Σεβαστίδης, Τσάτσος 5, Ιωαννίδης 2, Μεγαλοοικονόμου 2, Μαραγκός 2, Τζούφρας 3.
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Αρβανίτης): Νούνγκοβιτς, Μηνά, Αργυρού 2, Γ. Χριστοδούλου 1, Δ. Χριστοδούλου 2, Κώστα 1, Γ. Νικηφόρου 3, Δ. Νικηφόρου, Δημοσθένους 7, Γεωργίου, Προύντζος 1, Τάρπιος, Σοφοκλέους 3, Στυλιανού 2, Κωνσταντίνου 4.
Διαιτητές: Αναστασίου-Χαρίτος, Δίλεπτα: 5-3, Πέναλτι: ¾- 3/4

«Έκλεισε» με ήττα η Ελλάδα

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ των γυναικών ηττήθηκε με 31-14 από τη Ρουμανία στο τελευταίο της παιχνίδι στον 2ο προκριματικό Όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012.
Την ήττα με 31-14 (16-10 ημίχρονο) γνώρισε από την πανίσχυρη Ρουμανία η Εθνική γυναικών στο 6ο και τελευταίο παιχνίδι της για τον 2ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2012, ολοκληρώνοντας την παρουσία της με ισάριθμες ήττες.
Απέναντι σε μια υπερδύναμη του αθλήματος η Ελληνική ομάδα δεν προέβαλε μεγάλη αντίσταση παρά μόνο σε συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού. Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά και προηγήθηκε 0-2, αλλά γρήγορα η Ρουμάνικη ομάδα σοβαρεύτηκε, πήρε κεφάλι στο σκορ και άρχιζε να χτίζει διαφορά, η οποία έφτασε μέχρι και 10 γκολ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξαναβρήκε ρυθμό, έδεσε την άμυνα της και μείωσε στα 6 γκολ, 16-10, που ήταν και το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στο δεύτερο ημίχρονο η κούραση από το ταξίδι (η ομάδα έφτασε στο ξενοδοχείο 3:00 τα ξημερώματα) επηρέασε εμφανώς την απόδοση των παικτριών. Ως εκ τούτου, η Ρουμάνικη ομάδα, έχοντας τον κόσμο στο πλευρό της άρχισε να αυξάνει την διαφορά και η επαφή με το σκορ χάθηκε.

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2012

Πρώτο το Μίνσκ, δεύτερο το Αμύνταιο!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του φίλαθλου κόσμου του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, που βρέθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου και παρακολούθησε το παιχνίδι των εθνικών ομάδων γυναικών Ελλάδας-Σερβίας, για την 5η αγωνιστική των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ.
Ο αριθμός των 1500 θεατών που ήταν στο γήπεδο, χειροκρότησε και εμψύχωσε την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, ενώ στις 14 συναντήσεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε όλη την Ευρώπη, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο αριθμός των θεατών, που παρακολούθησε τον αγώνα στο Αμύνταιο, ήταν στην 2η θέση της κατάταξης, πίσω από το παιχνίδι Λευκορωσίας-Γερμανίας (26-33) στο Μίνσκ, όπου βρέθηκαν 2400 θεατές!.
1500 θεατές παρακολούθησαν και την αναμέτρηση της Τσεχίας με την Αυστρία (28-22) στην πόλη Ζλιν.
Αναλυτικά οι θεατές ανά αγώνα, στις 14 συναντήσεις που έγιναν:
Λευκορωσία-Γερμανία: 2400 θεατές, Ελλάδα-Σερβία: 1500, Τσεχία-Αυστρία: 1500, Πολωνία-Ρωσία: 1300, Σλοβακία-Δανία: 1100, Ισλανδία-Ισπανία: 1000, Πορτογαλία-Ρουμανία: 1000, Ιταλία-Κροατία: 900, Ελβετία-Ουκρανία: 650, Σλοβακία-Σουηδία: 600, Μεγ. Βρεταννία-Μαυροβούνιο: 500, Λιθουανία-ΦΥΡΟΜ: 500, Αζερμπαϊτζάν-Ουγγαρία: 300, Τουρκία-Γαλλία: 200 θεατές.
Τα στοιχεία των θεατών ανά αγώνα, είναι από τις εκθέσεις των παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF).

Φιλική νίκη της Ελλάδας επί της Κύπρου

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών ξεκίνησε με νίκη την σειρά φιλικών προετοιμασίας με την Κύπρο, της οποίας επικράτησε με 25-21, ενόψει των προκριματικών του EURO 2014.
Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι στη Μίκρα με αντίπαλο την Κύπρο, η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών επικράτησε με 25-21, ενόψει των προκριματικών του Euro με αντιπάλους τις Ελβετία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία. Το αντιπροσωπευτικό μας παίζει ξανά με την «Μεγαλόνησο», αύριο (2/6) στις 16:00.
«Ήμαστε κουρασμένοι από τις προπονήσεις αλλά ήταν ένα καλό τεστ όπου θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά στοιχεία ακόμα γι' αυτό και δοκιμάσαμε πολλά σχήματα ιδίως σε πρόσωπα. Έχουμε ελλείψεις και το ξέρουμε και θα προσπαθήσουμε να και μικρό το διάστημα που μας απομένει να το βελτιώσουμε και σίγουρα θα μας βοηθήσει και η προσθήκη των υπολοίπων παιδιών που θα ενσωματωθούν τη Δευτέρα», δήλωσε ο κόουτς της Ελλάδας, Γιώργος Κρανάκης.
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κύπρου Γιάννης Αρβανίτης υποστήριξε: «Εμείς επειδή διοργανώνουμε τον όμιλο στην Κύπρο θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες γι' αυτό και τέτοιου είδους φιλικά μας κάνουν πολύ καλό. Βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας όμως ακόμα δεν τα έχουμε ολοκληρώσει. Και περισσότερο να μάθουμε να παίζουμε σε ειδικές καταστάσεις όπως με αριθμητικό μειονέκτημα ή πλεονέκτημα. Στην αντίστοιχη ίδια περίοδο πέρυσι τον Νοέμβριο ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση οπότε είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας».
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 8-7, 13-10 (ημ.), 21-14, 24-17, 25-21.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Δ. Γεωργιάδης 4, Ν. Νικολαΐδης, Μπαλωμένος 2, Ευαγγελίδης 3, Παλάσκας 2, Μαστορογιάννης 1, Μάλλιος, Σεβαστίδης 4, Τσάτσος 4, Ιωαννίδης 1, Μεγαλοοικονόμου 1, Μαραγκός 1, Τζούφρας 3, Τσιλιμπάρης, Γουργούμης, Δέλλιος.
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Αρβανίτης): Νούνγκοβιτς, Μηνά, Αργυρού, Γ, Χριστοδούλου 2, Δ. Χριστοδούλου, Κώστα 2, Γ. Νικηφόρου 4, Δ. Νικηφόρου, Δημοσθένους 7, Γεωργίου, Προύντζος, Τάρπιος, Σοφοκλέους 1, Στυλιανού 2, Κωνσταντίνου 3.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Λινάρδος Δίλεπτα: 4-4 Πέναλτι: 1/2-3/4

Η κλήρωση του τουρνουά χάντμπολ

Πηγή:  http://www.contra.gr 
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για το Ολυμπιακό τουρνουά του χάντμπολ, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Οι 12 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των έξι, απ' όπου θα προκριθούν οι τέσσερις καλύτεροι κάθε ομίλου και θα δώσουν χιαστί αγώνες στα προημιτελικά.
Οι αγώνες του χάντμπολ ξεκινούν στις 28 Ιουλίου και η φάση των ομίλων θα διαρκέσει για 10 ημέρες. Στις 7 Αυγούστου ξεκινούν οι νοκ άουτ αγώνες, ενώ οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 11 (γυναίκες) και 12 (άνδρες) Αυγούστου.
Στους άνδρες, κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο ομάδες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Ισλανδία, αλλά και η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σερβία.
Στις γυναίκες, θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ρωσία και η Κροατία, αλλά και η Νορβηγία με τη Δανία και την Κορέα.
Αναλυτικά:
ΑΝΔΡΕΣ
Όμιλος Α                                       
 Όμιλος Β     Γαλλία                                               Ισπανία 
Σουηδία                                            
Κροατία 
Ισλανδία                                           
Ουγγαρία 
Μεγάλη Βρετανία                             
Σερβία 
Αργεντινή                                          
Δανία 
Τυνησία                                             
Κορέα 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Όμιλος Α                                        
 Όμιλος ΒΜαυροβούνιο                                    Νορβηγία 
Ρωσία                                               
 Ισπανία 
Κροατία                                             
Δανία 
Μεγάλη Βρετανία                             
 Γαλλία 
Βραζιλία                                            
Σουηδία 
Αγκόλα                                             
Κορέα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου