Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πρώτο το Μίνσκ, δεύτερο το Αμύνταιο!

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
Εντυπωσιακή ήταν η παρουσία του φίλαθλου κόσμου του Αμυνταίου και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας, που βρέθηκε στο ΔΑΚ Αμυνταίου και παρακολούθησε το παιχνίδι των εθνικών ομάδων γυναικών Ελλάδας-Σερβίας, για την 5η αγωνιστική των προκριματικών για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Χάντμπολ.
Ο αριθμός των 1500 θεατών που ήταν στο γήπεδο, χειροκρότησε και εμψύχωσε την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας, ενώ στις 14 συναντήσεις που έγιναν την περασμένη Τετάρτη σε όλη την Ευρώπη, για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο αριθμός των θεατών, που παρακολούθησε τον αγώνα στο Αμύνταιο, ήταν στην 2η θέση της κατάταξης, πίσω από το παιχνίδι Λευκορωσίας-Γερμανίας (26-33) στο Μίνσκ, όπου βρέθηκαν 2400 θεατές!.
1500 θεατές παρακολούθησαν και την αναμέτρηση της Τσεχίας με την Αυστρία (28-22) στην πόλη Ζλιν.
Αναλυτικά οι θεατές ανά αγώνα, στις 14 συναντήσεις που έγιναν:
Λευκορωσία-Γερμανία: 2400 θεατές, Ελλάδα-Σερβία: 1500, Τσεχία-Αυστρία: 1500, Πολωνία-Ρωσία: 1300, Σλοβακία-Δανία: 1100, Ισλανδία-Ισπανία: 1000, Πορτογαλία-Ρουμανία: 1000, Ιταλία-Κροατία: 900, Ελβετία-Ουκρανία: 650, Σλοβακία-Σουηδία: 600, Μεγ. Βρεταννία-Μαυροβούνιο: 500, Λιθουανία-ΦΥΡΟΜ: 500, Αζερμπαϊτζάν-Ουγγαρία: 300, Τουρκία-Γαλλία: 200 θεατές.
Τα στοιχεία των θεατών ανά αγώνα, είναι από τις εκθέσεις των παρατηρητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ (ΕΗF).

Φιλική νίκη της Ελλάδας επί της Κύπρου

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών ξεκίνησε με νίκη την σειρά φιλικών προετοιμασίας με την Κύπρο, της οποίας επικράτησε με 25-21, ενόψει των προκριματικών του EURO 2014.
Στο πρώτο φιλικό παιχνίδι στη Μίκρα με αντίπαλο την Κύπρο, η εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών επικράτησε με 25-21, ενόψει των προκριματικών του Euro με αντιπάλους τις Ελβετία, Ιταλία και Μεγάλη Βρετανία. Το αντιπροσωπευτικό μας παίζει ξανά με την «Μεγαλόνησο», αύριο (2/6) στις 16:00.
«Ήμαστε κουρασμένοι από τις προπονήσεις αλλά ήταν ένα καλό τεστ όπου θέλαμε να δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Μπορούμε να βελτιώσουμε πολλά στοιχεία ακόμα γι' αυτό και δοκιμάσαμε πολλά σχήματα ιδίως σε πρόσωπα. Έχουμε ελλείψεις και το ξέρουμε και θα προσπαθήσουμε να και μικρό το διάστημα που μας απομένει να το βελτιώσουμε και σίγουρα θα μας βοηθήσει και η προσθήκη των υπολοίπων παιδιών που θα ενσωματωθούν τη Δευτέρα», δήλωσε ο κόουτς της Ελλάδας, Γιώργος Κρανάκης.
Από την πλευρά του ο τεχνικός της Κύπρου Γιάννης Αρβανίτης υποστήριξε: «Εμείς επειδή διοργανώνουμε τον όμιλο στην Κύπρο θέλουμε να εξαντλήσουμε όλες μας τις πιθανότητες γι' αυτό και τέτοιου είδους φιλικά μας κάνουν πολύ καλό. Βάλαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι μας όμως ακόμα δεν τα έχουμε ολοκληρώσει. Και περισσότερο να μάθουμε να παίζουμε σε ειδικές καταστάσεις όπως με αριθμητικό μειονέκτημα ή πλεονέκτημα. Στην αντίστοιχη ίδια περίοδο πέρυσι τον Νοέμβριο ήμασταν σε χειρότερη κατάσταση οπότε είμαι ευχαριστημένος από την εικόνα μας».
Τα δεκάλεπτα: 4-5, 8-7, 13-10 (ημ.), 21-14, 24-17, 25-21.
ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Κρανάκης): Δ. Γεωργιάδης 4, Ν. Νικολαΐδης, Μπαλωμένος 2, Ευαγγελίδης 3, Παλάσκας 2, Μαστορογιάννης 1, Μάλλιος, Σεβαστίδης 4, Τσάτσος 4, Ιωαννίδης 1, Μεγαλοοικονόμου 1, Μαραγκός 1, Τζούφρας 3, Τσιλιμπάρης, Γουργούμης, Δέλλιος.
ΚΥΠΡΟΣ (Γιάννης Αρβανίτης): Νούνγκοβιτς, Μηνά, Αργυρού, Γ, Χριστοδούλου 2, Δ. Χριστοδούλου, Κώστα 2, Γ. Νικηφόρου 4, Δ. Νικηφόρου, Δημοσθένους 7, Γεωργίου, Προύντζος, Τάρπιος, Σοφοκλέους 1, Στυλιανού 2, Κωνσταντίνου 3.
Διαιτητές: Τζαφερόπουλος-Λινάρδος Δίλεπτα: 4-4 Πέναλτι: 1/2-3/4

Η κλήρωση του τουρνουά χάντμπολ

Πηγή:  http://www.contra.gr 
Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των ομίλων για το Ολυμπιακό τουρνουά του χάντμπολ, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες.

Οι 12 ομάδες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των έξι, απ' όπου θα προκριθούν οι τέσσερις καλύτεροι κάθε ομίλου και θα δώσουν χιαστί αγώνες στα προημιτελικά.
Οι αγώνες του χάντμπολ ξεκινούν στις 28 Ιουλίου και η φάση των ομίλων θα διαρκέσει για 10 ημέρες. Στις 7 Αυγούστου ξεκινούν οι νοκ άουτ αγώνες, ενώ οι τελικοί είναι προγραμματισμένοι για τις 11 (γυναίκες) και 12 (άνδρες) Αυγούστου.
Στους άνδρες, κληρώθηκαν στον ίδιο όμιλο ομάδες όπως η Γαλλία, η Σουηδία και η Ισλανδία, αλλά και η Κροατία, η Ουγγαρία και η Σερβία.
Στις γυναίκες, θα βρεθούν αντιμέτωπες η Ρωσία και η Κροατία, αλλά και η Νορβηγία με τη Δανία και την Κορέα.
Αναλυτικά:
ΑΝΔΡΕΣ
Όμιλος Α                                       
Όμιλος Β     Γαλλία                                               Ισπανία 
Σουηδία                                            
Κροατία 
Ισλανδία                                           
Ουγγαρία 
Μεγάλη Βρετανία                             
Σερβία 
Αργεντινή                                          
Δανία 
Τυνησία                                            
Κορέα 
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Όμιλος Α                                        
Όμιλος ΒΜαυροβούνιο                                    Νορβηγία 
Ρωσία                                               
Ισπανία 
Κροατία                                            
Δανία 
Μεγάλη Βρετανία                            
 Γαλλία 
Βραζιλία                                            
Σουηδία 
Αγκόλα                                             
Κορέα 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΧΕ

Πηγή:  http://www.handball.org.gr/ 
Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Πιλαφάς και σύσσωμο το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συγχαίρουν θερμά τον Διομήδη Άργους, τους αθλητές, το τεχνικό επιτελείο και την διοίκηση της ομάδας για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Κυπέλου Τσάλεντζ Καπ. Τους ευχαριστούμε θερμά που χάρισαν στο ελληνικό χάντμπολ το πρώτο του ευρωπαϊκό κύπελλο και έδωσαν στους συντελεστές και τους φιλάθλους του αθλήματος απέραντη χαρά. Το ελληνικό χάντμπολ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αξίζει τη στήριξη όλων των φορέων, ότι μπορεί παρά τις αντιξοότητες, να διαφημίσει την χώρα και να γίνεται αντικείμενο θαυμασμού σε όλο τον κόσμο. Το κατάφερε στο παρελθόν με τις επιτυχίες του Φιλίππου Βέροιας, της Εθνικής Ανδρών, συνέχισε με την άψογη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Νέων και τώρα με τον «άθλο» του Διομήδη Άργους. Με ελάχιστα χρήματα και χωρίς ουσιαστική βοήθεια, αλλά επιστρατεύοντας ψυχή, καρδιά και πολύ δουλειά ο Διομήδης Άργους και κατ' επέκταση το ελληνικό χάντμπολ έφερε στη χώρα μας άλλη μία μεγάλη διάκριση. Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη ομάδα από την περιφέρεια που κατακτά ευρωπαϊκό κύπελλο σε όλα τα σπορ στην Ελλάδα, προέρχεται από το χάντμπολ. Αυτό ήταν ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις και μία τρανταχτή απόδειξη των προσπαθειών του αθλήματος αφού η Ομοσπονδία επένδυσε στην περιφέρεια και στην ανάπτυξη και αυτό θα συνεχίσει να κάνει. Θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την επιτυχία προκειμένου μέσω του αθλήματος να κάνουμε ξανά στο μέλλον τους Έλληνες υπερήφανους.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ: «ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ»

Πηγή:  http://www.handball.org.gr 
 
Ο συνεργάτης Προπονητής του Ομοσπονδιακού της Εθνικής Γυναικών Σωκράτη Βακάλη, Γιώργος Αντωνίου επισήμανε: «Το παιχνίδι αυτό είναι δυσκολότερο από το παιχνίδι με τη Σερβία. Η Εθνική Ομάδα της Ρουμανίας έχει εξασφαλίσει την πρόκρισή της στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Ολλανδία. Παράλληλα όμως είναι το τελευταίο παιχνίδι του προπονητή Ράντου Βόινα στον πάγκο της Εθνικής. Θα υπάρξει μια μάχη μέσα στην ομάδα της Ρουμανίας μεταξύ των νεοτέρων και των παλαιοτέρων παικτριών για το ποιες θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στο συγκεκριμένο αγώνα. Εμείς από την πλευρά μας παρά το γεγονός ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας μεταξύ της Ρουμανίας και της Ελλάδος, θα συνεχίσουμε με βάση το δικό μας μοντέλο παιχνιδιού μέχρις ότου το τελειοποιήσουμε και μπορέσουμε κάποια στιγμή να στεκόμαστε από μια θέση πολύ μεγαλύτερης ισχύος. Είμαστε ακόμα στην αρχή αλλά σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνουμε τα πάντα στον αγώνα. Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες για τον φανταστικό κόσμο του Αμυνταίου που μας βοήθησε με την καρδιά του κι εμείς προσπαθήσαμε να τον αποζημιώσουμε με το παιχνίδι μας και να τον κάνουμε υπερήφανο. Θερμές ευχαριστίες στην Περιφέρεια και στο Δήμο Αμυνταίου για την εξαιρετική φιλοξενία που μας επιφύλαξαν. Σε κάθε στιγμή ήταν κοντά μας για να λύσουν το παραμικρό πρόβλημα».
ΒΙΒΗ ΚΑΖΑΚΗ: «ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΡΑΞΕΙ»Η διεθνής αθλήτρια Βιβή Καζάκη τόνισε: «Η ομάδα είναι ανεβασμένη με βάση την απόδοσή της στο παιχνίδι με τη Σερβία. ΄Εχουμε δουλέψει σκληρά με βάση την νέα φιλοσοφία που έδωσε στην ομάδα ο νέος προπονητής ο Σωκράτης Βακάλης. Συνεχίζουμε στο δρόμο που έχουμε χαράξει και θέλουμε να πετύχουμε μια πάρα πολύ καλή εμφάνιση και στη Ρουμανία.».
ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΑΥΡΟΓΕΩΡΓΗ: «Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΟΥ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ»Από την πλευρά της η διεθνής αθλήτρια Νικολέτα Μαυρογεώργη σημείωσε: «Ο προπονητής μας ο Σωκράτης Βακάλης μας καθοδηγεί στο να παίξουμε ομαδικά και στο παιχνίδι με τη Ρουμανία. Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και θέλουμε να κάνουμε μια ακόμα ιδιαίτερα καλή εμφάνιση και στη Ρουμανία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου