Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. ΟΧΕ


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, που είχε ως κύριο θέμα την επιστολή των διαιτητών, οι οποίοι ζητούν το 70% των οφειλόμενων οδοιπορικών, προκειμένου να μην απέχουν από τους αγώνες του πρωταθλήματος. Το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνει προσέγγιση με τους διαιτητές, καταθέτοντας τους συγκεκριμένη πρόταση, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά το επόμενο διάστημα και να ξεκινήσει κανονικά η Α1 Ανδρών το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.
Εγκρίθηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στην Πάτρα (με προσπάθειες του συμβουλίου και του Προέδρου της Ορμής Λουξ Ανδρέα Κόγκα) για το διάστημα 24-27 Οκτωβρίου, ενόψει του αγώνα με την Μεγάλη Βρετανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2016.
Μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού για την κεντρική διαχείριση μετακινήσεων των ομάδων της Α1
Ανδρών και Α1 Γυναικών, παρουσιάστηκε μόλις μία προσφορά, ως εκ τούτου ο διαγωνισμός κηρύχτηκε άγονος, βάσει νόμου. Εγκρίθηκαν ομόφωνα όλες οι εισηγήσεις της Επιτροπής Μεταγραφών, εκτός από την περίπτωση της αθλήτριας Αριάδνης Μασμανίδου, η οποία με ψήφους 7-1 πήρε μεταγραφή με μετοίκηση.

«ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΡΕΥΜΑ ΣΤΟ ΧΑΝΤΜΠΟΛ»


Ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση Προπονητών, Διαιτητών, Αθλητών, Παραγόντων του χάντμπολ, στο πλαίσιο του 1ου συμποσίου που διοργανώνει η ΟΧΕ στο SportCamp του Λουτρακίου.
Στην κεντρική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου μίλησε για ένα καινούργιο ρεύμα που υπάρχει πλέον στο άθλημα μετά από αυτή την νέα καινοτομία του συμποσίου. «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την παρουσία σας εδώ. Πράγμα που σημαίνει ότι όλοι ενδιαφέρεστε για το χάντμπολ. Ποτέ δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο. Δημιουργείται ένα καινούργιο ρεύμα με αυτό το θεσμό. Το συμπόσιο είναι μια τεράστια ευκαιρία για το άθλημα. Θα πρέπει αυτή η διαδικασία της ανταλλαγής απόψεων να γίνεται στο τέλος κάθε αγωνιστικής περιόδου. Τον επόμενο Μάιο καλός εχόντων των πραγμάτων θα
έχουμε το 2ο συμπόσιο. Είναι οξύμωρο να μιλάμε για καλύτερες ημέρες, τώρα που διανύουμε τις χειρότερες ημέρες στην χώρα μας, όμως εμείς θα προσπαθήσουμε, παρότι οι συνθήκες δεν είναι οι ενδεδειγμένες. Δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες που μας δόθηκαν στο παρελθόν, ποτέ δεν είναι όμως αργά».Στη συνέχεια ο διευθυντής της ΟΧΕ Γιάννης Καρανάσος έκανε μία ανάλυση σχετικά με τα πρωταθλήματα και τους αγώνες που διεξήχθησαν τα τελευταία χρόνια με τις αλλαγές των συστημάτων, την διάρθρωση των κατηγοριών για την περίοδο 2012-2013, την αλλαγή του φύλλου αγώνα στα πρότυπα της EHF και γενικά τις βασικές αλλαγές στην προκήρυξη.

Διευκρινιστικά πάνω στο θέμα ο Πρόεδρος της ΟΧΕ τόνισε: «Σας ανακοινώνω ότι πάλι χορηγός μπάλας του πρωταθλήματος η Select για ακόμα δύο χρόνια, μεγάλες προσπάθειες να υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη για ένα ματς κάθε εβδομάδα και ένα παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ στην ελληνική τηλεόραση».

Για το θέμα των Εθνικών ομάδων το λόγο πήρε ο τεχνικός σύμβουλος- μάνατζερ της ΟΧΕ, Γιάννης Βαρελτζής, ο οποίος ανέλυσε τον σχεδιασμό και την διάθρωση των Εθνικών ομάδων, τις διοργανώσεις, τον αριθμό των αγώνων που έχουν δώσει οι Εθνικές ομάδες, το καλεντάρι, οι μελλοντικές υποχρεώσεις των ομάδων.

Από την πλευρά των αθλητών στο επιμέρους θέμα, μίλησε ο Πρόεδρος του ΠΣΑΧ Γιώργος Ζαραβίνας: «Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την πρόσκληση είναι η δεύτερη φορά που οι αθλητές έχουν λόγο μετά την Γ.Σ. της Θεσσαλονίκης τον περασμένο Μάρτιο. Όλα αυτά που αναλύθηκαν, τα πρωταθλήματα, η ανάπτυξη, οι Εθνικές ομάδες, έχουν κοινό παρανομαστή τον Έλληνα αθλητή. Νέοι αθλητές πριν τελειώσουν το σχολείο αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό, νέοι αθλητές αρνούνται την κλήση στις Εθνικές ομάδες. Υπάρχει χάσμα γενναίων στην Εθνική με αθλητές νέους 20-21 ετών και μεγάλους σε ηλικία άνω των 32-33. Πρέπει να τεθεί θέμα αλλαγής των ορίων ηλικίας».

Ο γενικός γραμματέας της ΟΧΕ Τάσος Χειβιδόπουλος, είπε: «Η ΟΧΕ είναι ομοσπονδία των σωματείων, δεν πρέπει αυτό να το ξεχνάμε. Η στάση του Δ.Σ. είναι προς την πλευρά των αθλητών. Πρέπει να δούμε γενικά το πλαίσιο που αφορά τους αθλητές, την προστασία τους και την προστασία των ομάδων. Τα όρια ηλικίας, οι κλήσεις στις Εθνικές, η επιστροφή των αθλητών από το εξωτερικό. Δεσμευτικά στην Γ.Σ. του Δεκεμβρίου να καταθέσουμε μία πρόταση για το όριο ηλικίας και πιστεύω θα έχουμε κοινή πρόταση με τους αθλητές. Δεν είναι πως δεν έχουμε καθόλου αθλητές, έχουμε αύξηση μέχρι τα 18 και μείωση στην συνέχεια στην ηλικία των ανδρών. Για αυτό και πήραμε την απόφαση της μείωσης των ξένων σε 2 και αυτό θα το στηρίξουμε μέχρι εσχάτων. Αν στο μέλλον χρειαστεί θα πάμε και σε έναν ξένο. Η πολιτεία έχει αδικήσει αυτό το άθλημα, πέρσι είχαμε δύο ευρωπαϊκά, το ένα ήταν του χάντμπολ».

Το τελευταίο θέμα έχει να κάνει με την ανάπτυξη με τον Ομοσπονδιακό τεχνικό των Παίδων, Παναγιώτη Ιατρούδη να αναφέρεται στους Περιφερειακούς προπονητές και τις δράσεις που έγιναν. Συγκριμένα 93 προπονήσεις κλιμακίων, 12 σεμινάριο, η καινοτομία με τις τελικές φάσεις ΟΠΕΝ. Υπήρξε άνοδος στα μίνι, ενώ σε 28 περιοχές έγιναν τουρνουά street handball. Επίσης αναφέρθηκε στην καταγραφή των σωματείων που ασχολούνται με την ανάπτυξη. Υπάρχει άνοδος στα σωματεία που ασχολούνται με τα μίνι αγόρια, αλλά μεγάλη μείωση σε παιδικά και εφηβικά τμήματα.

Πολλοί ήταν οι εκπρόσωποι των σωματείων οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους στα επιμέρους θέματα. Όλα αυτά καταγράφηκαν και θα συζητηθούν στο επόμενο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.Επιστολή Συνδέσμων Διαιτητών


Στο Λουτράκι  σήμερα 22 Σεπτεμβρίου του 2012 όλοι Οι Σύνδεσμοι  Διαιτητών Χειροσφαίρισης, μετά από την έκτακτη συνεδρίαση τους, αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής :

1.       «Αποχή» από σήμερα όλων των διαιτητών από τα καθήκοντα  τους και σε όλες τις Κατηγορίες (Εθνικές - Τοπικές - Ηλικιακά Πρωταθλήματα) έως ότου υλοποιηθούν τα αιτήματα τους. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος  Συνδέσμου αγωνιστεί στα ανωτέρω πρωταθλήματα καλείται σε απολογία από τον Σύνδεσμο του για τα περαιτέρω.
2.       Άμεση πληρωμή ελάχιστου ποσοστού 70% Των οφειλομένων από Την Ο.Χ.Ε, (συμφώνα με
την καρτέλα εκκαθάρισης έως 31-08-2012),
3.       Άμεση δημιουργία Ομοσπονδίας Διαιτητών Χειροσφαίρισης Ελλάδος
4.       Διόρθωση των προκηρύξεων των Πρωταθλημάτων της Ο.Χ.Ε  για την άμεση αποζημίωση του αγώνα στους διαιτητές πριν την έναρξη του αγώνα όλων των κατηγοριών (Εθνικές - Τοπικές - Ηλικιακά Πρωταθλήματα), από την Γηπεδούχο Ομάδα. Σε περίπτωση μη καταβολής δεν τελείται ο αγώνας και κατακυρώνεται υπέρ της φιλοξενούμενης ομάδας.

Για την υποβολή της παρούσας επιστολής στην Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος και προκειμένου να υλοποιηθούν τα ανωτέρω αιτήματα, όλοι οι Σύνδεσμοι Διαιτητών Χειροσφαίρισης, εξουσιοδοτούν τον Σύνδεσμο Διαιτητών Αττικής, που εκτελεί χρέη Ομοσπονδίας Διαιτητών μέχρι την ίδρυση της επίσημης Ομοσπονδίας Διαιτητών.

Συμφωνούν δια της υπογραφής του Πρόεδρου  ή του Γενικού Γραμματέα του εκάστου Συνδέσμου Διαιτητών Χειροσφαίρισης, με όλα τα ανωτέρω. Επισημαίνεται  ότι η παρούσα δήλωση δεν είναι δυνατόν να ανακληθεί από κανέναν Σύνδεσμο μέχρι την υλοποίηση των αιτημάτων ή επόμενο έγγραφο υπογεγραμμένο από όλους τους Συνδέσμους που υπογράφουν το παρόν.


ΣΥ.Δ.Χ. ΑΤΤΙΚΗΣ

ΣΥ.Δ.Χ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥ.Δ.Χ. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥ.Δ.Χ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥ.Δ.Χ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΥ.Δ.Χ. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥ.Δ.Χ. ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΣΥ.Δ.Χ. ΝΟΤΙΟΔΥΤΙΚΗ! ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΧΑΪΑΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου