Δευτέρα 4 Απριλίου 2011


ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Α1 ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

Ο Κύδωνας έχασε από τον ΠΑΟΚ και παίζει... τελικό με τη ΧΑΝΘ


Τελικά η αγωνία για την ακριβή βαθμολογική θέση του Κύδωνα στην κανονική περίοδο της Α1 χάντμπολ ανδρών θα κρατήσει ακόμη μια αγωνιστική, δηλαδή μέχρι και την τελευταία, αφού η χανιώτικη ομάδα γνώρισε προχθές φυσιολογική εκτός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ και πλέον παίζει... τελικό το προσεχές Σάββατο, στο κλ. Κλαδισού, με αντίπαλο τη ΧΑΝΘ.
Ο Κύδωνας ηττήθηκε 31-21 από τον "Δικέφαλο του Βορρά" και έμεινε στους 15 βαθμούς, η ΧΑΝΘ κέρδισε τον Ζαφειράκη και έφτασε στους 14, ενώ μετά την ήττα του Πανελληνίου, η αθηναϊκή ομάδα θα παίξει σίγουρα στα πλέι άουτ. Όπως γίνεται αντιληπτό, περίπτωση ισοβαθμίας στην 8η -και προνομιούχο- θέση δεν υπάρχει, με την  ομάδα του νομού μας να έχει περιθώρια και για ισοπαλία.
Για να επιστρέψουμε στο προχθεσινό παιχνίδι που έγινε στη Μίκρα, ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος και από νωρίς πήρε σημαντική διαφορά στο σκορ. Ο Κύδωνας δεν φάνηκε ότι είχε τα φόντα να επαναλάβει τον περυσινό του άθλο (οπότε είχε κερδίσει στο ίδιο κλειστό με 32-31), απλά προσπάθησε στα τέλη του α' και στην αρχή του β' ημιχρόνου, οπότε μείωσε δυο φορές στα 7 γκολ. Όμως δεν υπήρξε συνέχεια και οι πρωταθλητές όχι μόνον μεγάλωσαν ξανά τη διαφορά, αλλά την έφτασαν και στα 11 τέρματα, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ σε 31-21.
Καλή ήταν η διαιτησία του Κατσίκη και του Μιχαηλίδη.
10λεπτα:  9-3, 14-4, 17-10 (ημιχρ.)  20-12, 27-18, 31-21
Κύδων (Μαν. Οικονομάκης): Μπιτσάκης, Καμαριανάκης, Σταμπουλής, Ν. Κοκολοδημητράκης 2 γκολ, Στεφ. Κοκολοδημητράκης 4, Ξανθουδάκης 5, Φαλτσέτας, Φίλιτς 5, Τσαβδάρης 2, Τζόρτζεβιτς 3, Αδαμίδης.
Ο Σεβαστίδης, με 7 γκολ ήταν πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ (που δέχθηκε μια δίλεπτη αποβολή, έναντι 5 του Κύδωνα, ενώ τα πέναλτι ήταν 1/1 και 2/2, αντίστοιχα).
Από τους άλλους αγώνες ξεχώρισε η εκτός έδρας νίκη του Δούκα (Μαστορογιάννης 5 γκολ) με 25-24 επί του Διομήδη (Μάλλιος 9), με την οποία η αθηναϊκή ομάδα εξασφάλισε την 3η θέση.
Νίκη μακριά από την έδρα του πέτυχε και ο Φίλιππος (Μπαντής, Ντομπρόκοβιτς και Παπαδόπουλος από  7) που κέρδισε μέσα στην Κυψέλη τον Πανελλήνιο (Χατσίκας 8) με 37-35 και έτσι ελπίζει -με συνδυασμό αποτελεσμάτων- για συμμετοχή στα πλέι οφ, ενώ οι "Ολυμπιονίκες" θα παίξουν την παραμονή τους στα πλέι άουτ.
Σ' ένα παιχνίδι με πολύ "ανοιχτές άμυνες" η ΧΑΝΘ (Κεσίδης 9) κέρδισε στο κλειστό Συκεών 40-38 τον Ζαφειράκη (Καραγεωργίου 15) και διατηρεί ελπίδες απ' ευθείας παραμονής, όμως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να περάσει νικηφόρα από τα Χανιά.
Τέλος, ο Ιωνικός (Κανδύλας 15) πανηγύρισε νίκη μετά από 8 αγωνιστικές, κερδίζοντας στη Ν. Φιλαδέλφεια  τον Αερωπό (Γιόσμου 7) με 35-28, όμως δεν μπορεί να πάει πιο πάνω από την 11η θέση (και έτσι στα πλέι οφ θα παίξει ένα παιχνίδι στην έδρα του και δυο μακρυά από αυτήν).
Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί μεθαύριο, με τον αγώνα Βριλήσσια-ΑΕΚ.
Βαθμολογία (σε 21 αγώνες): ΑΕΚ* (δεκαέξι νίκες-τέσσερις ήττες) και ΠΑΟΚ (δεκαπέντε νίκες-δυο ισοπαλίες-τέσσερις ήττες) από 32, Δούκας (δεκατέσσερις νίκες-δυο ισοπαλίες-πέντε ήττες) 30, Διομήδης Άργους (δεκατέσσερις νίκες-επτά ήττες) και Φίλιππος Βέροιας (δεκατέσσερις νίκες-επτά ήττες) από 28, Βριλήσσια* (ένδεκα νίκες-μια ισοπαλία-οκτώ ήττες) 23, Αερωπός Έδεσσας (εννέα νίκες-δώδεκα ήττες) 18, Κύδων (επτά νίκες-μια ισοπαλία-δεκατρείς ήττες) 15, ΧΑΝΘ (πέντε νίκες-τέσσερις ισοπαλίες-δώδεκα ήττες) 14, Πανελλήνιος (πέντε νίκες-δυο ισοπαλίες- δεκατέσσερις ήττες) 12, Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας (τέσσερις νίκες-δυο ισοπαλίες-δεκαπέντε ήττες) 10, Ζαφειράκης Νάουσας (τέσσερις νίκες-δεκαεπτά ήττες) 8. Οι ομάδες με * έχουν αγώνα λιγότερο.  
Την τελευταία, λοιπόν, αγωνιστική (22η) θα ξεκαθαρίσουν οι τετράδες για πλέι οφ και πλέι άουτ. Όπως προαναφέρουμε, το Σάββατο 9 Απριλίου ο Κύδωνας υποδέχεται τη ΧΑΝΘ και θέλει τουλάχιστον ένα βαθμό για να εξασφαλίσει την 8η θέση στη βαθμολογία, η οποία σημαίνει και απ' ευθείας παραμονή στην κατηγορία.
Αν παρ' ελπίδα η ομάδα μας ηττηθεί (κάτι που είχε συμβεί στον α' γύρο, οπότε ο αγώνας διεξήχθει την Τετάρτη 26 Ιανουαρίου -είχε αναβληθεί την αρχικά ορισμένη ημερομηνία του, δηλαδή στις 11/12/2010, αφού ο Κύδωνας δεν μπόρεσε, λόγω των τότε δυσμενών καιρικών συνθηκών, να ταξιδέψει για τη συμπρωτεύουσα- και η ομάδα της Θεσσαλονίκης κέρδισε 33-30), τότε θα είναι 9η και θα παίξει στα πλέι άουτ τρία εντός έδρας παιχνίδια με Πανελλήνιο, Ιωνικό και  Ζαφειράκη.
Την ίδια ημέρα ο Πανελλήνιος αγωνίζεται εκτός έδρας με την ΑΕΚ (η οποία θέλει τη νίκη για να "καπαρώσει" την 1η θέση) και θα προσπαθήσει να πάρει τους 2 βαθμούς ώστε να ελπίζει σε ανάλογο αποτέλεσμα του Κύδωνα και έτσι να βρεθεί αυτός στην 9η θέση (αφού υπερτερεί της ΧΑΝΘ στην ισοβαθμία, έχοντας μια ισοπαλία και μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια). Στη Νάουσα το ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο, με τον φιλοξενούμενο Διομήδη να "καίγεται" για τη νίκη ώστε να μπει στα πλέι οφ (αφού έτσι θα υπερτερεί -στη διαφορά των γκολ- σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Φίλιππο), ενώ ο γηπεδούχος Ζαφειράκης ακόμη και αν πάρει τους 2 βαθμούς θα μείνει 12ος.
Όσον αφορά τον Φίλιππο, παίζει στο γήπεδο του με τον ΠΑΟΚ και σίγουρα είναι δύσκολο η ομάδα της Βέροιας να "βρει" τον συνδυασμό που απαιτείται ώστε να είναι αυτή στην 4η θέση.
Βαθμολογικά αδιάφορα είναι τα ματς Δούκας-Ιωνικός (ο πρώτος -υπερτερώντας σε κάθε πιθανή ισοβαθμία- είναι σίγουρα  3ος, ενώ ο δεύτερος υστερεί σ' ενδεχόμενη ισοβαθμία με τον Πανελλήνιο) και Αερωπός-Βριλήσσια (ομάδες που έχουν εξασφαλίσει την 6η και 7η θέση, αντίστοιχα, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει αν αυτή θα είναι και η τελική τους κατάταξη ή θα γίνουν αγώνες για τις θέσεις 5η-8η).

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΕΚ
Στον αγώνα ρεβάνς των προημιτελικών του Τσάλεντζ Καπ, που έγινε προχθές στο κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας, η Παρτιζάν επικράτησε για δεύτερη φορά, αλλά τώρα με σκορ 24-23, της ΑΕΚ και έτσι οι Σέρβοι πέρασαν στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης με δύο νίκες (στο Βελιγράδι είχαν κερδίσει 28-22).
Όμως, το παιχνίδι σημαδεύθηκε από σοβαρά επεισόδια που δημιούργησαν οπαδοί της Ένωσης μετά το τέλος του αγώνα. Συγκεκριμένα, μερικοί εξ αυτών εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να επιτεθούν σε παίκτες της Παρτιζάν, πέταξαν καπνογόνα και δυναμιτάκια, ενώ κάποιος πήρε έναν πυροσβεστήρα για να τον χρησιμοποιήσει ως "όπλο".
Πλέον, οι "κιτρινόμαυροι" κινδυνεύουν με σοβαρές κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, ενώ τα επεισόδια ήταν αφορμή για να υποβάλει την παραίτησή του ο προπονητής της ΑΕΚ, Γιάννης  Αρβανίτης

Α2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Δεν τα κατάφερε η ΕΑΧ Χανιά στο προχθεσινό εντός έδρας παιχνίδι της για τη 14η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών, αφού ηττήθηκε 41-35 από τις πρωτοπόρες Ελπίδες Δράμας. Όπως δείχνει και το τελικό σκορ, οι άμυνες δεν ήταν και στην καλύτερή τους ημέρα, ενώ η χανιώτικη ομάδα φάνηκε σαφώς επηρεασμένη από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Αναλυτικά ο αγώνας στο αυριανό φύλλο.

1 σχόλιο:

  1. Οπωσδήποτε ήταν το καλύτερο ματς της ΕΑΧ τα τελευταία πέντε χρόνια που παρακολουθώ την ομάδα. Σ'αυτό συνέβαλε σαφώς και το υψηλό επίπεδο της αντιπάλου, μιας ομάδας που πέρυσι έπαιζε στην Α1 και του χρόνου θα παίζει επίσης στην Α1. Είδα γρήγορο χάντμπολ με συνεχείς προσαρμογές αμυνών όπου οι δύο κόουτς έθεταν και απαντούσαν σε τακτικές κινήσεις αλλήλων. Τακτικά ο Πουλιδάκης μπλόκαρε το σετ παιχνίδι των Δραμινών οι οποίες έβρισκαν ρυθμό μόνο σε transition game. Οι παίκτριες της ΕΑΧ στο ψυχολογικό πεδίο ήταν αξιοθαύμαστες και επέδειξαν απίθανη αντοχή ξεπερνώντας τεχνικά λάθη ή στιγμιαίες αδράνειες κατόρθωναν να βρίσκονται συνέχεια κοντά στο σκορ. Αυτό δημιούργησε άγχος στις Δραμινές με αποτέλεσμα όσο πλησίαζε η λήξη να γίνονται ευάλωτες σε εύκολα λάθη. Δυστυχώς η ΕΑΧ υστερώντας σε φυσική κατάσταση- αντοχή ταχύτητας- έχασε κρίσιμα σουτ έξι μέτρων που θα την έφερναν σε απόσταση βολής και ολιγώρησε σε επιστροφές τα τελευταία λεπτά.Σε κάθε περίπτωση οι κοπέλες της ΕΑΧ έδειξαν ότι δε υστερούσαν σε ψυχή και τεχνική κατάρτιση από τις πρωταθλήτριες της κατηγορίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή