Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Εθνική ανδρών. Δηλώσεις

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 

Απογοήτευση για το αποτέλεσμα, αλλά και αισιοδοξία για το μέλλον είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στην Εθνική Ανδρών την επομένη του αποκλεισμού της από τα μπαράζ του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να μην τα κατάφερε κόντρα στην Βοσνία, ωστόσο άπαντες στην ομάδα είναι ευχαριστημένοι από την διάθεση και το πάθος που έδειξαν οι διεθνείς, ενώ δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να παραγνωριστεί το γεγονός ότι πρόκειται ουσιαστικά για μια καινούργια προσπάθεια που γίνεται με νέα παιδιά. «Υπάρχει μια προσωπική απογοήτευση που δεν περάσαμε. Όλη η ομάδα όμως έδειξε πάθος και διάθεση. Χρειάζεται χρόνος για τα νέα παιδιά. Είδαμε πως στα δύσκολα πρέπει να είμαστε όλοι εκεί και λόγω άγχους δεν τα καταφέραμε. Μας γύρισε μπούμερανγκ το υπερβολικό «θέλω». Σε μια άλλη ημέρα θα κερδίζαμε πολύ εύκολα και το ματς και την πρόκριση», σχολίασε ο αρχηγός της Εθνικής Γιώργος Χαλκίδης και συνέχισε: «Υπάρχει ακόμα φόρτιση από το παιχνίδι, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για το ελληνικό χάντμπολ. Ευχαριστώ σε όλους τους συναθλητές μου για το πάθος που έδειξαν, αν από εδώ και πέρα έχουμε τέτοια διάθεση σε όλα τα ματς σίγουρα θα ανακάμψουμε στο μέλλον. Κοιτάμε μπροστά, όχι πίσω Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το ιατρικό και προπονητικό τιμ που η βοήθεια τους ήταν καταλυτική για να μπορέσω να παίξω στους αγώνες με την Βοσνία. Αυτό το αποτέλεσμα πάντως ίσως είναι και μια καλή ευκαιρία η ομάδα να χτιστεί ξανά».
«Δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω»
Από την πλευρά του ο Θόδωρος Μεγαλοοικονόμου τόνισε: «Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, αλλά από ότι φάνηκε δεν ήταν αρκετό. Είχαμε κακή αποτελεσματικότητα. Ευελπιστώ πως στο μέλλον θα πάμε καλύτερα, υπάρχουν και άλλοι στόχοι δεν πρέπει να μας παίρνει από κάτω, πρέπει να δώσουμε κίνητρο στα νέα παιδιά».

ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΣ ΣΤΟ ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΑΕΚ










Για λόγους ασφαλείας (αφού στις 19:30 παίζουν Παναθηναϊκός- Δόξα Δράμας στο ποδόσφαιρο) και μετά από αίτημα της Αστυνομικής διεύθυνσης Βορειανατολικής Αττικής, το παιχνίδι ΑΣΕ Δούκα- ΑΕΚ που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη στο Δαϊς για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου ανδρών, μετατέθηκε για τις 15:00 και όχι στις 17:30, που ήταν αρχικά ορισμένος.
Αρβανίτης: «Είμαστε σε καλή κατάσταση»Ο τεχνικός της ΑΕΚ Γιάννης Αρβανίτης σχολίασε για την αναμέτρηση: «Είναι ένα ματς δύσκολο σε μία έδρα που μας δημιουργεί πρόβλημα. Θεωρώ πως θα είναι κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες δεν είχαν πολλούς παίκτες στην Εθνική. Αυτό είναι και καλό, επειδή οι παίκτες έκαναν προπόνηση με την ομάδα και κρατήθηκε η ομοιογένεια και κακό, αφού οι παραστάσεις που έχουν οι διεθνείς είναι διαφορετικές. Η αμυντική μας λειτουργία θα παίξει ρόλο και πιστεύω ότι θα βρούμε λύσεις στην άμυνα του Δούκα, που αποδυναμώθηκε μετά την αποχώρηση παικτών του καλοκαιριού. Είμαστε σε καλή κατάσταση», κατέληξε ο έμπειρος τεχνικός που θα έχει ξανά στην διάθεση του τον Γιώργο Βακάλη που αποθεραπεύτηκε. Η «Ενωση» στην διάρκεια της προετοιμασίας έπαιξε τρία νικηφόρα φιλικά με Αρη Νίκαιας (2) και Πήγασο Αιγίου.

«ΒΟΜΒΑ» ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ EURO 2012!

Στην κατάμεστη από 4.000 κόσμο Πίονιρ Αρένα του Βελιγραδίου η διοργανώτρια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 Σερβία έκανε αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση της στην 12αδα επικρατώντας 22-18 (11-7) της Πολωνίας για τον 1ο όμιλο. Ο τερματοφύλακας Στάνιτς έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση για τους γηπεδούχους. Στο άλλο ματς του ομίλου η Δανία νίκησε 30-25 τη Σλοβακία με 7 γκολ του Λίντμπεργκ και 6 του Γένσεν.
Η μεγάλη έκπληξη της πρεμιέρας έγινε στο Νις για τον 2ο όμιλο όπου η Τσεχία νίκησε 27-24 (9-14) την Γερμανία με τον Φιλιπ Γίχα (7 γκολ) πρώτο σκόρερ. Οι Τσέχοι είχαν από την αρχή το προβάδισμα αφού στο 27’ ήταν μπροστά με 8-14 και στο 31’ με 10-15. Σταδιακά οι Γερμανοί ψαλίδισαν την διαφορά, φτάνοντας στο 37’ στο -1 (16-17) με επιμέρους σκορ 6-2 και στην συνέχεια κρατήθηκαν κοντά στο σκορ μέχρι το 43’ (19-20). Κάπου εκεί Γίχα και Βράνι και δύο γκολ έκαστος έδωσαν αέρα 5 γκολ στην Τσεχία με 19-24 στο 50’ και ουσιαστικά καθάρισαν το ματς.
Μεγάλο παιχνίδι έγινε ανάμεσα σε Σουηδία και ΠΓΔΜ με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται
ισόπαλες 26-26. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι σε όλο το ματς με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες να κερδίσουν. Οι Σκοπιανοί με ένα εντυπωσιακό σερί 5-0 το οχτάλεπτο (31-39) μετέτρεψαν το 15-14 σε 15-19. Οι Σουηδοί όμως απάντησαν. Αρχικά μείωσαν, στο 46’ ισοφάρισαν 21-21 και στο 51’ πέρασαν μπροστά με 25-22 με ένα συνολικό επιμέρους σκορ 10-2! Η ΠΓΔΜ δεν είχε πει όμως την τελευταία της λέξη και ένα νέο σερί 4-0 την έβαλε πρωτοπόρο στο ματς (25-26) δύο λεπτά πριν το τέλος με τέρμα του Λαζάροφ. Στο 58:27 ο Εκνταχλ ισοφάρισε 26-26, που ήταν και το τελικό σκορ.
Το σημερινό πρόγραμμα:
3ος όμιλος
19:15 Γαλλία- Ισπανία
21:15 Ουγγαρία- Ρωσία
4ος όμιλος
19:10 Νορβηγία- Σλοβενία
21:10 Κροατία- Ισλανδία

ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΕΚΤΟΣ Η ΡΟΥΜΑΝΙΑ!

Ολοκληρώθηκε η προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2013 με ομάδες που τα τελευταία χρόνια έχουν αγωνιστεί σε τελικές φάσεις μεγάλων διοργανώσεων όπως η Ρουμανία, η Ουκρανία και η Ελβετία να μένουν εκτός. Μεγαλύτερη έκπληξη μπορεί να χαρακτηριστεί ο αποκλεισμός των Ρουμάνων από τους Λευκορώσους. Μπροστά σε 4.000 θεατές στο Μινσκ η Λευκορωσία ανέτρεψε το 25-22 του πρώτου αγώνα στο Βουκουρέστι και με το 28-23 πήραν σπουδαία πρόκριση από τον 7ο όμιλο. Μεγάλος πρωταγωνιστής των γηπεδούχων ήταν ο αριστερός ίντερ της Μπαρτσελόνα Σαρχέι Ρουτένκα, που σημείωσε 11 τέρματα. Στον 4ο όμιλο η Ολλανδία αν και «καρδιοχτύπησε» μετά το 35-35 στο πρώτο ματς στην έδρα της, επιβλήθηκε 29-28 στην Εσθονία και πήρε την πρωτιά. Στον 1ο όμιλο η Αυστρία διπλασίασε τις νίκες της κόντρα στο Ισραήλ, επικρατώντας και εντός έδρας με 31-22 και πήρε την 1η θέση με το απόλυτο των βαθμών. Στον 2ο όμιλο η Πορτογαλία με το «διπλό» στην Ουκρανία με 25-21 ήταν το ξεκάθαρο φαβορί και το επιβεβαίωσε και στην ρεβάνς
επικρατώντας ξανά με 27-26 στο Εσπίνιο. Στον 3ο όμιλο το Μαυροβούνιο έκανε το «2 στα 2» κόντρα στην Λετονία, αφού μετά το 31-30 εκτός έδρας νίκησε και εντός με 32-28. Στον 5ο όμιλο η Λιθουανία υπερασπίστηκε την νίκη της με 28-26 στο Σαφχάουζεν κόντρα στην Ελβετία και με την ισοπαλία 24-24 στην έδρα της πήρε την πρόκριση για τα μπαράζ.
Τελικές Βαθμολογίες
1ος όμιλος1.Αυστρία 8
2. Ισραήλ 4
3. Μεγάλη Βρετανία 0
2ος όμιλος1.Πορτογαλία 8
2. Ουκρανία 4
3. Τουρκία 0
3ος όμιλος
1.Μαυροβούνιο 8
2. Λετονία 4
3. Βέλγιο 0
4ος όμιλος1.Ολλανδία 7
2. Εσθονία 3
3. Φινλανδία 2
5ος όμιλος1. Λιθουανία 6
2.Ελβετία 5
3. Ιταλία 1
6ος όμιλος1.Βοσνία 8
2. Ελλάδα 4
3. Κύπρος 0
7ος όμιλος1.Λευκοσωρία 6
2. Ρουμανία 6
3. Λουξεμβούργο 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου