Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ EURO 2012, ΕΚΤΟΣ Η ΓΑΛΛΙΑ!

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη έκπληξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Σερβίας, που δεν είναι άλλη από τον αποκλεισμό της Γαλλίας από τα ημιτελικά και όχι μόνο. Οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης έχασαν 29-22 από την Κροατία και μαζί την τελευταία τους ελπίδα να υπερασπιστούν τον τίτλο τους. Για τους Κροάτες οι Κόπλιαρ και Τσούπιτς είχαν εντυπωσιακή ευστοχία με 7/8 τέρματα, ενώ για τους Γάλλους ο Ναρσίς (2/6) και ο Καράμπατιτς (0/3) βρέθηκαν σε πολύ κακή ημέρα, όπως και ο τερματοφύλακας Ομεγιέρ που έκανε μόλις 10 επεμβάσεις με ποσοστό 26%.
Οι Γάλλοι είχαν από το 2004 να μείνουν εκτός τετράδας μεγάλης διοργάνωσης, ενώ έχοντας πλέον την 6η θέση του ομίλου σίγουρα θα είναι κάτω από την 7η θέση της γενικής κατάταξης.
Αντίθετα οι Κροάτες, αλλά και οι Ισπανοί με την νίκη τους με 31-26 επί των Ισλανδών εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην τετράδα, ενώ η Σλοβενία συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία κερδίζοντας και την Ουγγαρία με 32-30, έχοντας εξαιρετικό ποσοστό (76%) ευστοχίας και το νέο μεγάλο αστέρι Ντράγκαν Γκάγιτς με 13 τέρματα!
Η τελευταία θέση των ημιτελικών θα κριθεί σήμερα στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων, όπου Γερμανία, Δανία, ΠΓΔΜ και Πολωνία την διεκδικούν με τα «πάντσερ» φυσικά να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού με νίκη επί των Πολωνών θα τελειώσουν την υπόθεση πρόκριση, ενώ οι υπόλοιπες ομάδες χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων.
Η ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΣΗ
1ο

1. Σερβία 7
2.Γερμανία 5
3. Δανία 4
4. ΠΓΔΜ 3
5. Πολωνία 3
6. Σουηδία 2
Τα αποτελέσματα: Πολωνία- Σουηδία 29-29, Δανία- ΠΓΔΜ 33-32, Σερβία- Γερμανία 21-21, Πολωνία- ΠΓΔΜ 25-27, Δανία- Γερμανία 28-26, Σερβία- Σουηδία 24-21, 25/1: Πολωνία- Γερμανία, Δανία- Σουηδία, Σερβία- ΠΓΔΜ.
2ο
1. Ισπανία 7
2.Κροατία 6
3. Σλοβενία 4
4. Ουγγαρία 3
5. Ισλανδία 2
6. Γαλλία 2
Τα αποτελέσματα: Ουγγαρία- Ισλανδία 21-27, Γαλλία- Σλοβενία 28-26, Ισπανία- Κροατία 24-22, Ισπανία- Ισλανδία 31-26, Γαλλία- Κροατία 22-29, Ουγγαρία- Σλοβενία 30-32, 25/1: Γαλλία- Ισλανδία, Ισπανία- Σλοβενία, Ουγγαρία- Κροατία

Μετονομασία των Εθνικών Πρωταθλημάτων της Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com/ 
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδας ανακοινώνει την επίσημη έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. που αφορά τα πρωταθλήματα Α1 Ανδρών και Α1 Γυναικών.
Από σήμερα η επίσημη ονομασία τους θα είναι «Πρωτάθλημα χάντμπολ Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ» και «Πρωτάθλημα χάντμπολ Α1 Γυναικών ΟΠΑΠ», αντίστοιχα. Από την αμέσως επόμενη αγωνιστική, οι ομάδες των δύο κατηγοριών θα φέρουν στην εμφάνιση τους το λογότυπο του ΟΠΑΠ.
Η χορηγία είναι ύψους 100.000 Ευρώ, τα οποία θα διατεθούν ως εξής: Τα σωματεία της Α1 Ανδρών θα μοιραστούν 50.000 ευρώ, τα σωματεία της Α1 Γυναικών 30.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα 20.000 ευρώ θα διατεθούν στην ανάπτυξη και τις μικρές Εθνικές Ομάδες. Η ΟΧΕ νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει την εταιρεία ΟΠΑΠ Α.Ε. για αυτή την χορηγία, που έρχεται σε πολύ δύσκολες οικονομικά εποχές και επιτρέπει στην Ομοσπονδία και τα Σωματεία να συνεχίσουν μέρος των δραστηριοτήτων τους.
Ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Χαράλαμπος Πιλαφάς σχολίασε: «Ευχαριστούμε θερμά την ΟΠΑΠ Α.Ε.. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έχει ανάγκη την ιδιωτική πρωτοβουλία και τις χορηγίες, ειδικότερα στις μέρες μας που πλήττεται από την οικονομική κρίση και η συμμετοχή των ομάδων στα Εθνικά Πρωταθλήματα γίνεται με πολλές θυσίες. Με αυτά τα χρήματα που θα πάρουν τα Σωματεία θα μπορέσουν να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος των εξόδων τους, ώστε να συνεχίσουν να αγωνίζονται και να προάγουν το ελληνικό χάντμπολ, ενώ και η Ομοσπονδία θα μπορέσει να συνεχίσει τις σημαντικές δράσεις της για την ανάπτυξη του αθλήματος».

Νέα από Ελλάδα


Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΧΕ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΑΕΚ
Σε κλίμα συνεργασίας έγινε η συνάντηση του Προέδρου της ΟΧΕ Χαράλαμπου Πιλαφά και του Γενικού Γραμματέα Τάσου Χειβιδόπουλου στα γραφεία της Ομοσπονδίας με αντιπροσωπεία της ΑΕΚ, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Ερασιτεχνικής Κώστα Παπαδημητρίου, τον γενικό γραμματέα Βασίλη Τόγελο, το μέλος του Δ.Σ. Γιάννη Βερούτη, τον έφορο Νίκο Πλούμπη και τον εκπρόσωπο της ομάδας στη ΔΕΠ Κώστα Σταματιάδη. Από πλευράς της Ομοσπονδίας τονίστηκε η πάγια θέση της πως δεν εμπλέκεται στα θέματα της διαιτησίας, η οποία είναι εντελώς ανεξάρτητη και ουδέποτε φυσικά έχει λειτουργήσει παρασκηνιακά με σκοπό την διάκριση μεταξύ των Σωματείων. Εξάλλου το γεγονός ότι τα τελευταία 7 χρόνια τις εγχώριες διοργανώσεις ανδρών έχουν κατακτήσει 8 διαφορετικές ομάδες, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Όσον αφορά τον αγώνα ΑΕΚ- Δούκας, το φύλλο αγώνα έχει πάρει τον δρόμο της αθλητικής δικαιοσύνης και η Ομοσπονδία έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα και φυσικά σέβεται όλες τις διαδικασίες και το τεκμήριο της αθωότητας που μπορεί κάθε ομάδα να επικαλεστεί και να χρησιμοποιήσει για την υπεράσπιση της.
«ΔΙΑΖΥΓΙΟ» ΤΟΝΤΟΡΟΒΙΤΣ- ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥΈγινε γνωστό από τον Πανελλήνιο Γ.Σ. ότι λύθηκε η συνεργασία με τον αναπτυξιακό προπονητή Σωτήρη Τοντόροβιτς. Ο έμπειρος τεχνικός ευχαριστεί θερμά τους γονείς και τους αθλητές για την συνεργασία που είχαν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Σαββάτο 28/1/2012
Α1 Ανδρών (12η αγωνιστική)
Μίκρα -3- 15:00, ΠΑΟΚ- ΑΕΚ (Τζαφερόπουλος- Μπέτμαν, Μεϊμαρίδης)
ΔΑΚ Άργους 18:00, Διομήδης Άργους- Φίλιππος Βέροιας (Τσάκωνας- Χασκής, Μίγκας)
ΔΑΚ Έδεσσας 18:00, Αερωπός Έδεσσας- ΧΑΝΘ (Τόλιος- Λινάρδος, Παρτεμιάν)
ΔΓ Νίκαιας 18:00, Άρης Νίκαιας- Πανελλήνιος ΓΣ (Καραπάνος- Τσακανίκας, Μπεμπέτσος)
Α1 Γυναικών (6η αγωνιστική)Νέας Ιωνίας 18:00, Νέα Ιωνία- ΑΣΕ Ορμή Λούξ (Πατιός- Τσιάνας, Κυριακούλιας)
Μίκρας -3- 20:00, ΠΑΟΚ- Μέγας Αλέξανδρος (Μπουγιάκας- Χατζηπαναγιωτίδης, Καζαντζίδης)
Κυριακή 29/1/2012
Α1 Ανδρών (12η αγωνιστική)
Δαϊς 17:30, ΑΣΕ Δούκα- Κύδων Χανίων (Γούσιας- Κουτσός, Μπάβας)
Α1 Γυναικών (6η αγωνιστική)
ΔΑΚ Αγρινίου 11:00, Παναιτωλικός- Φέτα Ήπειρος Αναγέννηση Αρτας (Κολλάρος- Αβράμης, Γαβριήλ)
Φιλίππειο 16:00, Φίλιππος Βέροιας- Ελπίδες Δράμας (Δέλογλου- Στεφανίδης, Ζέρβας).
Τετάρτη 1/2/2012Κύπελλο Ανδρών (3ος γύρος- Ημιτελικά)
Φιλίππειο 18:00, Φίλιππος Βέροιας- ΠΑΟΚ (Πατιός- Τσιάνας, Χατζηγεωργίου)
Βύρωνα 18:30, ΑΕΚ- Διομήδης Άργους (Κατσίκης- Μιχαηλίδης, Μπάβας).

 

ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ Η ΣΕΡΒΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ 17.000 ΘΕΑΤΕΣ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Την ευκαιρία να διεκδικήσει το πρώτο της μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 11 ολόκληρα χρόνια και πρώτο της σαν ανεξάρτητη χώρα θα έχει η Σερβία. Οι «Πλάβι» εξασφάλισαν την πρόκριση τους στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος επικρατώντας μπροστά σε 17.000 θεατές στο Μπεογκράνσκα Αρίνα της Σουηδίας με 24-21. Έτσι έφτασαν τους 7 βαθμούς στην κορυφή του 1ου γκρουπ και αποσπάστηκαν τρεις από την 3η Δανία, που κυνηγάει πλέον μόνο την 2η θέση την οποία κατέχει η Γερμανία. Οι «Σκανδιναβοί» αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους για πρόκριση στην τετράδα μετά την νίκη τους επί των «Πάντσερ» με 28-26, αλλά οι Γερμανοί εξακολουθούν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αφού χρειάζονται στο αυριανό ματς με τους Πολωνούς ένα βαθμό. Βέβαια δεν θα είναι καθόλου εύκολο, αφού οι Πολωνοί με νίκη δική τους και ήττα ή ισοπαλία της Δανίας κόντρα στην Σουηδία θα πάρουν αυτοί το εισιτήριο για τα ημιτελικά. Στο παιχνίδι της πρόκρισης όμως είναι και η εκπληκτική ΠΓΔΜ, η οποία με 9 γκολ του μεγάλου Κίριλ Λαζάροφ νίκησε 27-25 την Πολωνία και κόντρα στην αδιάφορη Σερβία την τελευταία αγωνιστική παίζει τα ρέστα της για την πρόκριση. Περίπου 3.000 Σκοπιανοί στήριξαν την ομάδα τους, μαζί με τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζ Ιβάνοφ που μαζί με τον γιο του Ιβάν φορούσαν μπλούζες και κασκόλ της Εθνικής τους ομάδας.
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΝΤΕΡΜΠΙ ΓΑΛΛΙΑ- ΚΡΟΑΤΙΑΜεγάλη «μάχη» για την πρόκριση γίνεται και στο 2ο γκρουπ, όπου τα πράγματα μπερδεύτηκαν πολύ μετά την νίκη της Ισπανίας με 24-22 επί της Κροατίας. Ήταν ίσως το μοναδικό αποτέλεσμα που άφηνε ελπίδες στους Γάλλους να σώσουν την παρτίδα και να πάνε στα ημιτελικά, βάζοντας παράλληλα σε περιπέτειες τους Κροάτες που μέχρι πρότινος φάνταζαν το πρώτο φαβορί για το χρυσό. Οι Χρυσοί Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι πρωταθλητές και πρωταθλητές Ευρώπης «Τρικολόρ» λοιπόν θα έχουν την δική τους τελευταία ευκαιρία στο σημερινό ματς, αφού αν επικρατήσουν της Κροατίας και αύριο της Ισλανδία θα περάσουν στην τετράδα, εκτός αν οι Ούγγροι που έχουν ένα βαθμό παραπάνω καταφέρουν και πάρουν άλλους τρεις βαθμούς στα ματς με Σλοβενία και Κροατία, πράγμα σχετικά δύσκολο. Οι «Φούριας Ρόχας» από την άλλη με νίκη κόντρα στην Ισλανδία σφραγίζουν και μαθηματικά το εισιτήριο για την τετράδα, αλλά σε περίπτωση ήττας θα μπουν και αυτοί σε περιπέτειες.
ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΣΤΟ 99Ο ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ Ο ΖΟΛΤΑΝ ΧΕΙΣΤΕΡΠαρελθόν από την Εθνική Σλοβακίας αποτελεί ο τεχνικός Ζόλταν Χέιστερ. Ο έμπειρος τεχνικός παραιτήθηκε μετά τον αποκλεισμό της ομάδας από την κυρίως φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Όπως δήλωσε ο ίδιος είχε πάρει την απόφαση του, την οποία είχε ανακοινώσει στον πρόεδρο της ομοσπονδίας μετά το βαρύ 41-24 από την Πολωνία, που σήμανε και το τέλος της ομάδας στην διοργάνωση, αλλά περίμενε να ολοκληρωθεί ο όμιλος με τον αγώνα κόντρα στην Σερβία. Οι Σλοβάκοι πήραν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας (21-21) κόντρα στους διοργανωτές, αλλά ο Χέιστερ δεν κατάφερε να πιάσει 100στάρι στον πάγκο της ομάδας, σταματώντας στα 99 ματς.
Η ΚΥΡΙΩΣ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ1ο
1. Σερβία 7
2.Γερμανία 5
3. Δανία 4
4. ΠΓΔΜ 3
5. Πολωνία 3
6. Σουηδία 2
Τα αποτελέσματα: Πολωνία- Σουηδία 29-29, Δανία- ΠΓΔΜ 33-32, Σερβία- Γερμανία 21-21, Πολωνία- ΠΓΔΜ 25-27, Δανία- Γερμανία 28-26, Σερβία- Σουηδία 24-21, 25/1: Πολωνία- Γερμανία, Δανία- Σουηδία, Σερβία- ΠΓΔΜ.
2ο
1. Ισπανία 5
2.Κροατία 4
3. Ουγγαρία 3
4. Ισλανδία 2
5. Σλοβενία 2
6. Γαλλία 2
Τα αποτελέσματα: Ουγγαρία- Ισλανδία 21-27, Γαλλία- Σλοβενία 28-26, Ισπανία- Κροατία 24-22, 24/1: Ισπανία- Ισλανδία, Γαλλία- Κροατία, Ουγγαρία- Σλοβενία, 25/1: Γαλλία- Ισλανδία, Ισπανία- Σλοβενία, Ουγγαρία- Κροατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου