Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

«Αγάπη για το άθλημα»

Πηγή:  http://www2.paok24.com 


Ο διεθνής πίβοτ της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ, Νίκος Κοκώνης αποκαλύπτει το μυστικό για τον συνδυασμό πρωταθλητισμού, εργασίας και σπουδών και τονίζει ότι για να αναπτυχθεί το άθλημα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στις ακαδημίες.
Αναλυτικά η συνέντευξή του στο στο paokhandball.gr:
Με εμπειρίες δύο ετών από την Ισπανία και την Γκρούπο Σιγκάρσι της Χιχόν, ο Νίκος Κοκώνης ήρθε το 2008 στον ΠΑΟΚ για να πανηγυρίσει πρωταθλήματα και το κατάφερε. Σε ηλικία 29 ετών, θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες πίβοτ και δε σταματά να έχει προσωπικές φιλοδοξίες που θέλει να εκπληρώσει με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.
Πώς έγινε η πρώτη επαφή με το άθλημα;
Γνώρισα το χάντμπολ μέσα από ένα τουρνουά δημοτικών σχολείων, όπως και οι περισσότεροι αθλητές.
Τι σημαίνει για σένα ο ΠΑΟΚ;
Κατάκτηση προσωπικών φιλοδοξιών.
Ποια θεωρείς την καλύτερη στιγμή σου στην ομάδα;
Την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πρόκριση στη Ρωσία.
Ποια είναι η μεγαλύτερη φιλοδοξία σου;
Πραγματοποιήθηκε με τη μεταγραφή μου στην Ισπανία.
Ποιο είναι το πρότυπό σου από το χώρο του χάντμπολ;
Ο Γάλλος Bertand Gille και ο Κουβανοϊσπανός Rolando Urios.
Για ποιο λόγο να έρθει ένα παιδί στις ακαδημίες χάντμπολ του ΠΑΟΚ;
Πρώτα απ’ όλα για την άθλησή του και μετά επειδή το άθλημα είναι συναρπαστικό.
Τι είναι καλύτερο από ένα γεμάτο γήπεδο του χάντμπολ από φίλους του ΠΑΟΚ;
Μόνο νίκες.
Τι πρέπει να γίνει για να φτάσει το ελληνικό χάντμπολ στο επίπεδο των προηγμένων χωρών του αθλήματος;
Η ανάπτυξη των ακαδημιών.
Συνδυάζεις εργασία ή σπουδές με τον πρωταθλητισμό και αν ναι, πώς τα καταφέρνεις;
Συνδυάζω εργασία, σπουδές και πρωταθλητισμό. Ο συνδυασμός απαιτεί αρκετή θυσία του προσωπικού χρόνου και αγάπη για το άθλημα.
Ποιο αγαπημένο σου πρόσωπο θέλεις να βρίσκεται πάντα στην κερκίδα και για ποιο λόγο;
Η οικογένειά μου γιατί όλα αυτά τα χρόνια ήταν το απόλυτο στήριγμά μου σε δύσκολες προσωπικές καταστάσεις.
ID
Ηλικία: 29 ετών
Θέση: Πίβοτ
Διακρίσεις: 2 πρωταθλήματα Ελλάδος με τον ΠΑΟΚ, 1 Κύπελλο Ελλάδος με τον Αθηναϊκό.
Σπουδές: ΤΕΦΑΑ
Χόμπι: Διάβασμα βιβλίων
Αγαπημένος συμπαίκτης: Όλοι
Οικογενειακή κατάσταση: Άγαμος

Επάγγελμα: Ιδιωτικός υπάλληλος
Αγαπημένη έκφραση: “De puta madre”

Φιλική επικράτηση επί του Κιλκίς

Πηγή:  http://olapaok.gr 
Σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (5/1) στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο των Συκεών, ο ΠΑΟΚ επικράτησε του ΓΑΣ Κιλκίς με 29-26 αποδίδοντας ανά διαστήματα καλό χάντμπολ.
Ο αγώνας είχε χαρακτήρα προετοιμασίας για τις δύο ομάδες και διήρκεσε 55 λεπτά. Στο πρώτο μέρος (13-13), ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε "μουδιασμένος", όμως στο δεύτερο μέρος εμφανίστηκε σαφώς βελτιωμένος και έφτασε στη νίκη παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε (Πετρίδης, Μισυρλής, Σαουλίδης, Περβανάς, Αποστολίδης, Ιλερής, Σεϊρεκίδης).
"Κάναμε rotation, δοκιμάσαμε σχήματα και βγάλαμε συμπεράσματα. Ο στόχος μας είναι να διατηρηθούμε σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο μέχρι την επανέναρξη του πρωταθλήματος", σχολίασε στο paokhandball.gr ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Στέλιος Υετίων.
Το σημερινό (6/1) πρόγραμμα, παρά την αργία των Φώτων, περιλαμβάνει διπλή προπόνηση για όλους τους αθλητές της ομάδας.

Νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν ο Μυσιρλής

Πηγή:  http://olapaok.gr 
Στις αρχές Φεβρουαρίου θα χειρουργηθεί ο εξτρέμ του ΠΑΟΚ, ο οποίος υπέστη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο, στον αγώνα με την Ακαδημία Πάτρας στις 17 Δεκεμβρίου. Κοντά στην Εθνική ο Ελαβάνογλου
Την Πέμπτη (5/1), καθορίστηκε το χρονικό διάστημα της χειρουργικής επέμβασης, την οποία αναλαμβάνει ο συνεργάτης του τμήματος χάντμπολ του ΠΑΟΚ, ειδικός ορθοπεδικός χειρούργος Κωνσταντίνος Τσανίδης. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα επιλέχθηκε από τον ίδιο τον αθλητή, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του.
Ουσιαστικά, ο Μυσιρλής χάνει τη φετινή σεζόν εξαιτίας αυτού του τραυματισμού.
Κοντά στην Εθνική ο Ελαβάνογλου
Στο μεταξύ, ο φυσιοθεραπευτής Σάββας Ελαβάνογλου είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος της ομάδας χάντμπολ του ΠΑΟΚ στην Εθνική ομάδα μετά τον Θόδωρο Πετρίδη.
Ο Σάββας Ελαβάνογλου παρέχει τις υπηρεσίες του στην Εθνική ομάδα των ανδρών στο πλαίσιο των αγώνων της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2013. Μάλιστα, ο έμπειρος φυσιοθεραπευτής επιμελήθηκε την αποθεραπεία του διεθνούς πίβοτ Γιώργου Χαλκίδη, που υπέστη θλάση πρώτου βαθμού στον αριστερό δικέφαλο, προκειμένου να είναι έτοιμος στους κρίσιμους αγώνες με τη Βοσνία.

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ- ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Α.Ο. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Το Σάββατο 7 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη του φετινού θεσμού του Κυπέλλου Γυναικών με την διεξαγωγή του 1ου γύρου. Μετά την έγγραφη παραίτηση του ΑΟ Μυτιλήνης, ο ΑΣΕ Ορμή Λουξ προκρίνεται στον 2ο γύρο άνευ αγώνα, ενώ η ομάδα της Μυτιλήνης βάσει της προκήρυξης θα αποκλειστεί από τον θεσμό της επόμενης σεζόν και θα πληρώσει χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Στα τρία παιχνίδια που θα διεξαχθούν ξεχωρίσει η δυνατή «μονομαχία» στην Αρτα μεταξύ Αναγέννησης και ΠΑΟΚ, αλλά και το ντέρμπι της Α2 ανάμεσα σε Μακεδονικό και Πρωτοπόρους.
Πρόγραμμα και διαιτητές
Κύπελλο Γυναικών (1ος γύρος)

Σάββατο 7/1/2012
Νέας Ιωνίας 18:00, ΟΦΝ Ιωνίας- Φίλιππος Βέροιας (Τσάμος- Μερτινιάν, Κορρές)
Κυριακή 8/1/2012
ΔΑΚ Αρτας 16:00, Αναγέννηση Αρτας- ΠΑΟΚ (Μεντζελόπουλος- Χρόνης, Πετανίδης)
Συκεών 18:00, Μακεδονικός- Πρωτοπόροι (Τόλιος- Δέλογλου)
2ος γύρος (4-5/2/2012)
ΑΣΕ Ορμή Λουξ - Μακεδονικός ή Πρωτοπόροι
Νέα Ιωνία ή Φίλιππος Βέροιας - Αναγέννηση Αρτας ή ΠΑΟΚ
Τελικός (25-26/2/2012)

Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2012

Δηλώσεις Γιώργου Κρανάκη για το δεύτερο ματς με την Κύπρο- Αναχωρεί για Λάρνακα η Εθνική

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
Σήμερα Παρασκευή ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Εθνικής ανδρών ενόψει του δεύτερου αγώνα της για τον 6ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013 κόντρα στην Κύπρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις πρωί (10:00-11:30) και απόγευμα (17:00- 19:00) στο κλειστό των Συκεών. Το Σάββατο το πρωί το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αναχωρεί στις 11:50 από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης με προορισμό το αεροδρόμιο της Λάρνακας και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει στις 17:00 στην Λευκωσία την ομάδα της Κύπρου. Η ψυχολογία των διεθνών είναι σε υψηλά επίπεδα μετά την ευρεία νίκη με ρεκόρ μάλιστα στο πρώτο ματς με 31-13 στο κλειστό της Μίκρας -3-, ωστόσο στο «στρατόπεδο» της Ελλάδας επιχειρείται να πέσουν οι τόνοι, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η συνέχεια είναι πολύ δύσκολη. Αυτό επεσήμανε και στις δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης: «Δεν έχει καμία σχέση το δεύτερο με το πρώτο ματς. Δεν είναι η πραγματική της εικόνα της Κύπρου αυτή που είδαμε την Τετάρτη. Πρέπει να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο και να παίξουμε ακόμα πιο ομαδικά. Το μυαλό μας πρέπει να μείνει μόνο στο ματς με την Κύπρο και σε καμία περίπτωση στα ματς με την Βοσνία. Το ματς στη Λευκωσία είναι σαν ένας ημιτελικός, όπου για να πας στον τελικό πρέπει να κερδίσεις οπωσδήποτε».
ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΛΙΟΣ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Την ίδια άποψη ωστόσο έχουν και οι διεθνείς αθλητές, αφού θεωρούν πως η Εθνική δεν πρέπει να παραπλανηθεί από το πρώτο ματς.
Ευγένιος Κουλούρης: «Η αλήθεια είναι πως κάναμε ένα πολύ δυνατό ξεκίνημα. Περιμέναμε το παιχνίδι να είναι δύσκολο, αλλά παρουσιαστήκαμε πολύ σοβαροί και συγκεντρωμένοι. Έτσι καταφέραμε και κερδίσαμε με αυτή την μεγάλη διαφορά. Αυτό δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, αφού το ματς στην Κύπρο θα είναι πολύ δύσκολο και αυτό το πιστεύω πραγματικά».
Γιώργος Γεωργιάδης: «Η Κύπρος στην έδρα της θα είναι πολύ διαφορετική ομάδα, όχι μόνο διότι θα έχει άλλη ψυχολογία, αλλά και γιατί θα είναι και ενισχυμένη με παίκτες που δεν είχε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το ματς με σοβαρότητα και να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».
Χάρης Μάλλιος: «Πιστεύω πως δεν πρέπει να εφησυχαστούμε σε καμία περίπτωση. Πρέπει από την αρχή να μπούμε δυνατά. Θεωρώ πως το πρώτο παιχνίδι δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα της Κύπρου, αλλά αν παίξουμε στοιχειωδώς καλά σε άμυνα και επίθεση θα κερδίσουμε».
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 6ου ΟΜΙΛΟΥ
1.Βοσνία 4 (σε 2 ματς)
2. Ελλάδα 2 (σε 1 ματς)
3. Κύπρος 0 (σε 3 ματς)

Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Τα τρία ρεκόρ της Ελλάδας

Πηγή:  http://www.onsports.gr 

Η Εθνική ομάδα χάντμπολ ανδρών με την χθεσινή επιβλητική νίκη επί της Κύπρου κατάφερε να σπάσει τρία ρεκόρ.
Ρεκόρ Νο1. Η ελληνική ομάδα επικράτησε της Κύπρου στο κλειστό της Μίκρας -3- με 31-13 για τον 6ο όμιλο ήταν η πιο ευρεία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στις μεγάλες διοργανώσεις (Ολυμπιακοί Αγώνες, Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα). Το +18 που πέτυχαν οι διεθνείς αποτελεί διαφορά που ουδέποτε στο παρελθόν έχει επαναληφθεί σε επίσημο ματς. Ανατρέχοντας στο παρελθόν υπάρχει μία ακόμα μεγάλη σε έκταση (+27) νίκη της Εθνικής ανδρών στις 17 Σεπτεμβρίου του 1987 κόντρα στο Λίβανο με 47-20 στη Δαμασκό, ωστόσο ήταν στους Μεσογειακούς Αγώνες. Οι αμέσως επόμενες μεγάλες σε έκταση νίκες είναι τα 15 γκολ διαφοράς κόντρα στην Βουλγαρία (32-17) στις 7 Ιανουαρίου του 2004 για τα προκριματικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2005 στην Τυνησία. Στην Αφρικανική χώρα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε με 13 γκολ διαφορά (36-23) τον Καναδά στις 28 Ιανουαρίου, ενώ το +13 επαναλήφθηκε στις 16 Ιανουαρίου του 2008 στο κλειστό της ΧΑΝΘ απέναντι στην Ολλανδία (33-20) για τα προκριματικά του 2009.
Ρεκόρ Νο2: Έχει να κάνει με την αμυντική λειτουργία της ομάδας, αφού τα 13 γκολ παθητικό είναι ένας εντυπωσιακός αριθμός που δεν έχει επαναληφθεί ποτέ και αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κρανάκης είναι λάτρης της άμυνας και μετρ αυτής της φιλοσοφίας και στην επίσημη πρεμιέρα του στον ελληνικό πάγκο επιβεβαιώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Οι αμέσως προηγούμενες καλύτερες άμυνες ήταν με 17 γκολ παθητικό και καταγράφηκαν κόντρα σε Βουλγαρία (προκριματικά παγκοσμίου του 2005), Βέλγιο (προκριματικά παγκοσμίου του 2001) και Λιθουανία (προκριματικά Ευρωπαϊκού του 2004).
Ρεκόρ Νο 3: Η Εθνική ανδρών διεύρυνε το εξαιρετικό σερί της στην Θεσσαλονίκη, αφού πέτυχε την 8η νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει στην «νύφη» του Βορρά. Η προϊστορία των αγώνων της στη συμπρωτεύουσα ξεκίνησε μόλις πριν 8 χρόνια το 2004 και από τότε αποδεικνύεται μία γούρικη έδρα.
Τα 8 ματς της Εθνικής στη συμπρωτεύουσα:
Ελλάδα- Κύπρος 31-13 (Μίκρα 3) 4-1-2012 Προκριματικά Παγκοσμίου 2013
Ελλάδα- Τσεχία 26-24 (Μίκρα 3) 8-6-2011 Προκριματικά Ευρωπαϊκού 2012
Ελλάδα- Ολλανδία 33-20 (ΧΑΝΘ) 16-1-2008 Προκριματικά Παγκοσμίου 2009
Ελλάδα- Τουρκία 27-23 (ΧΑΝΘ) 13-1-2008 Προκριματικά Παγκοσμίου 2009
Ελλάδα- Πορτογαλία 27-26 (ΧΑΝΘ) 18-1-2008 Προκριματικά Παγκοσμίου 2009
Ελλάδα- Εσθονία 31-23 (ΧΑΝΘ) 13-1-2007 Προκριματικά Ευρωπαϊκού 2008
Ελλάδα- Ολλανδία 23-20 (Μίκρα 1) 15-1-2006 Προκριματικά Παγκοσμίου 2007
Ελλάδα- Βουλγαρία 32-17 (Μίκρα 1) 7-1-2004 Προκριματικά Παγκοσμίου 2005

Γ. ΒΑΚΑΛΗΣ: Η ΑΕΚ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΤΗΣ


Ο Διεθνής πλέι μεικερ της ΑΕΚ Γιώργος Βακάλης μιλάει για όλους και για όλα:
Πώς βλέπεις να εξελίσσεται το πρωτάθλημα για την ΑΕΚ; Η ομάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην 2η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μια καλή παρουσία σε αγωνιστικό επίπεδο γεγονός που οφείλεται στην μεθοδική και συστηματική δουλειά που γίνεται στον σύλλογο , υπό τις οδηγίες του Γιάννη Αρβανίτη ο οποίος έχει συμβάλλει τα μέγιστα σ αυτήν την πορεία .
Η ΑΕΚ τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί στις μεγάλες δυνάμεις τις Ελληνικού χάντμπολ και όπως γίνεται αντιληπτό οι στόχοι του συλλόγου είναι η κατάκτηση του νταμπλ.
Θεωρείς ότι ο Διομήδης Άργους έχει προβάδισμα όσο αφορά την κατάκτηση του τίτλου, βάση της εικόνας που έχει δείξει ως τώρα στο πρωτάθλημα;
Οι άνθρωποι του Διομήδη Άργους έχουν δαπανήσει, ως γνωστών , αρκετά χρήματα για την ενίσχυση του ράστερ τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να έχει αυξηθεί η δυναμική της ομάδας. Ωστόσο πιστεύω ότι η ΑΕΚ διαθέτει την κράση και την ισχύ που απαιτείται για να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
Εξάλλου βρισκόμαστε στην 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος , απέχουμε μόλις 2 βαθμούς απ την ομάδα του Άργους, έχοντας περάσει μάλιστα από την έδρα των Αργιτών όπου υπεστήκαμε την μοναδική μας ήττα (25-22) στην διοργάνωση, κατά συνέπεια είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για φαβορί.
Πως θα χαρακτήριζες το φετινό πρωτάθλημα της Α1;
Αν και δεν είναι κολακευτικό για την το Ελληνικό πρωτάθλημα, θα έλεγα πως είναι προβλέψιμο, καθώς παραδοσιακές δυνάμεις του χώρου , λόγω οικονομικών συγκυριών, ίσως και λόγω κορεσμού, δεν φαίνεται να έχουν τον ανταγωνιστικό ρόλο των προηγούμενων ετών.
Κατά συνέπεια είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενο, σε ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων , να ξεχωρίσουν οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την είσοδο τους στα πλει-οφ απ αυτές που θα παλέψουν να αποφύγουν τα πλει-άουτ.
Πώς κρίνεις τους προσεχείς αγώνες της Εθνικής ομάδας με Κύπρο και Βοσνία Ερζεγοβίνη για τα προκριματικά του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2013;
Πολλοί έχουν προκρίνει ως φαβορί αυτών των αναμετρήσεων τους Βόσνιους , όμως θα πρέπει να αντιληφθούν όλοι, ότι σε επίπεδο εθνικών ομάδων τα δεδομένα είναι εντελώς διαφορετικά, κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει κανέναν , αφού κάθε ομάδα διαθέτει ιδιαιτερότητες οι οποίες ενισχύονται όταν αγωνίζονται στο γήπεδο τους.
Αίσθηση μου ότι καθοριστικό ρόλο για τη πρόκριση της Εθνικής ομάδας είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με την Βοσνία Ερζεγοβίνη.
Ταλανίστηκες από τραυματισμό σε ποια κατάσταση βρίσκεσαι αυτή τη στιγμή ;
Η αλήθεια είναι ότι ταλαιπωρήθηκα αρκετά από τον σύνδρομο κοιλιακών-προσαγωγών, πλέον βρίσκομε στο τελευταίο στάδιο της αποθεραπείας και καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να επιστρέψω στην αγωνιστική δράση με την επανέναρξη του πρωταθλήματος.
Πόσο συμβάλει ο κόσμος της ΑΕΚ στις προσπάθειες που καταβάλλετε για την επίτευξη των στόχων σας;
Οι οπαδοί της ΑΕΚ έχουν αναπτύξει σχέση δεσμού με την ομάδα, όπως και εμείς μαζί τους. Ο κόσμος έχει αντιληφθεί ότι η ομάδα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, ιδιαίτερα μετά και την περσινή κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Πλέον γίνεται αντιληπτό ότι η παρουσία του κόσμου της ΑΕΚ στους αγώνες μας, αποτελεί την κινητήριο δύναμη της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου