Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΧΑΝΤΜΠΟΛ - Τιμωρία «χάδι» για την ΑΕΚ

25/05/2011 17:10

Μικρότερα γράμματαΜεγαλύτερα γράμματα
Μάλλον «φτηνά» τη γλίτωσε η ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα ρεβάνς με την Παρτιζάν, στο πλαίσιο των προημιτελικών του Τσάλεντζ Καπ. Η δικαστική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας επέβαλε στην Ενωση ποινή διεξαγωγής δύο εντός έδρας αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, αλλά με διετή αναστολή, για την εισβολή οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο του κλειστού του Ιωνικού και την επιθετική συμπεριφορά που επέδειξαν προς τους αντιπάλους.
Παράλληλα, οι πρωταθλητές Ελλάδας καλούνται να καταβάλλουν συνολικό πρόστιμο 17.500 ευρώ, για την εισβολή των φιλάθλων, τη ρίψη αντικειμένων και το άναμμα πυρσού στις εξέδρες. Τέλος, αποφασίστηκε ότι στα επόμενα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια της ΑΕΚ θα υπάρχει υποχρεωτικά η παρουσία ενός παρατηρητή ασφαλείας εκ μέρους της ΕΗF.

Με δεδομένο το βαρύ κατηγορητήριο και το γεγονός ότι ο «Δικέφαλος» αντιμετώπιζε τον κίνδυνο ακόμη και αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η ποινή δεν θεωρείται ιδιαίτερα αυστηρή.

Παράλληλα, ανοίγει και το δρόμο για τη συμμετοχή της ομάδας στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα βρεθεί λύση στο θέμα του γηπέδου που θα δηλωθεί στην EHF για τα εντός έδρας παιχνίδια στη διοργάνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου