Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
 
Α2 ΑΝΔΡΩΝ (11η αγωνιστική)
Αναγέννηση Βύρωνα-Παράδεισος 22-24
Πήγασος Αιγίου-Ποσειδών Λουτρακίου 22-22
ΑΟ Ιωαννίνων-Φοίβος Συκεών 20-24
Πανιώνιος-Κορωπί 18-27
Ν. Ιωνία-Ιωνικός ΝΦ 23-26
Ζαφειράκης-Αρχέλαος 35-29
Αλέξανδρος Αξιούπολης-Άρης Θεσ. 25-26
Β’ Γυναικών (8η αγωνιστική)
Παναθλητικός-Νέα Ελβετία 32-14
Αμύντας Αμυνταίου-Αίαντας Κοζάνης 22-13
ΑΟ Ιωαννίνων-Ακαδημία Φλώρινας 27-19
Φιλώτας-Μ. Αλέξανδρος Φλώρινας 24-20

Περίπατος στα Χανιά με το μυαλό στον τελικό

Πηγή:  http://hatzi-handball.blogspot.com 
  
Ο ΠΑΟΚ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στον Κύδωνα και με το Στέλιο Υετίωνα να δίνει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του πήρε την 11η νίκη του στο πρωτάθλημα και έφτασε τους 24 βαθμούς. Ο Δικέφαλος μπήκε εξαρχής δυναμικά στο παιχνίδι, στο 20ο λεπτό προηγήθηκε με 4-15 (8-17 στο ημίχρονο) και κάπου εκεί κλείδωσε τη νίκη. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα δεν κατέβασε ρυθμούς, καθώς ο αγώνας μοιραία αποτελεί πρόβα τζενεράλε ενόψει του τελικού με την ΑΕΚ, το ερχόμενο Σάββατο στην Πάτρα, και με όλους τους παίκτες να έχουν κίνητρο ήρθε το τελικό 20-38.
Δεκάλεπτα: 2-7, 4-15, 8-17 (ημ.), 11-22, 15-30, 20-38
Δίλεπτες αποβολές: 4-6
Πέναλτι: 2/3-3/3
Κύδων: Ρηγάτος, Καμαριανάκης 1, Οσιπίδης 2, Γεωργιάδης Φαλτσέτας 1, Καμπανιέρης 2, Σπυρλιδάκης 2, Μυντιλάκης, Γρηγοράκης 1, Βλατάκης, Κοκολοδημητράκης 9, Παϊζάκης, Μιχελάκης, Σταμπουλής 2.
ΠΑΟΚ: Παλάσκας 3, Γουργούμης, Κοκώνης 1, Αποστολίδης Β. 2, Κνέζεβιτς, Αποστολίδης Π. 1, Πετρίδης 3, Ανγκελόφσκι 1, Ιωαννίδης 4, Τσακίρης 6, Σεβαστίδης 3, Τάτσης 5, Κεσίδης 5, Σαουλίδης 4.

Η «Ένωση» άφησε στην έδρα της ΧΑΝΘ ίσως τις τελευταίες της ελπίδες για τον τίτλο

 
Μία εβδομάδα πριν τον 30ο τελικό του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ απώλεσε ένα σημαντικό βαθμό στην «μάχη» του τίτλου, καθότι παραχώρησε ισοπαλία 28-28 στον κακό της «δαίμονα» τη ΧΑΝΘ. Η ομάδα του Στέλιου Σειρεκίδη επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία στις τελευταίες αγωνιστικές και δεν επέτρεψε στην πρωταθλήτρια ΑΕΚ να φύγει με το δίποντο, παρότι δεν διαφαινόταν κάτι τέτοιο να συμβεί με την εικόνα που είχε η αναμέτρηση μέχρι τις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου. Η ΧΑΝΘ ξεκίνησε καλύτερα και προηγούνταν σταθερά μέχρι το 17΄ αλλά από το σημείο εκείνο και μετά η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και μπήκε στα αποδυτήρια προηγούμενη με 16-11. Μάλιστα στο ξεκίνημα του β΄ μέρους «έχτισε» μια διαφορά» 7 γκολ (20-13). Από εκείνο το σημείο άρχισε η αντεπίθεση των Θεσσαλονικέων που μείωσαν σταδιακά τη διαφορά στο 21-19 στο 44΄ και στην συνέχεια η αναμέτρηση έγινε ντέρμπι για γερά νεύρα. Η ΑΕΚ κρατούσε το προβάδισμα μέχρι το 56΄ όταν ο εξαιρετικός Ευαγγελίδης, που ήταν πέτυχε το 9ο γκολ του φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσια και στο 26-26. Οι «κίτρινοι» πήραν άλλες δύο φορές την πρωτοπορία με πέναλτι του Μπακαούκα και γκολ του Παπαδόπουλου αλλά η ΧΑΝΘ και τις δύο φορές ισοφάρισε την πρώτη με Παντελίδη και τη δεύτερη με Κεσίδη. Στο φινάλε οι δύο ομάδες έχασαν από μία επίθεση αλλά στο τέλος η ΧΑΝΘ θα μπορούσε να κάνει την ολοκληρωτική ανατροπή, ωστόσο το παιχνίδι έληξε αφήνοντας και στους δύο μια γλυκόπικρη γεύση της μοιρασιάς.
Ο τεχνικός της ΧΑΝΘ Στέλιος Σεϊρεκίδης, είπε: «Στόχος ήταν να δεχθούμε λιγότερα γκολ. Οι παίκτες κατάφεραν να το γυρίσουν μετά από ένα κακό πρώτο ημίχρονο. Αυτό είναι το σημαντικό και αυτό δείχνει πως η ομάδα αποκτά προσωπικότητα και μέταλλο».
Ο προπονητής της ΑΕΚ Αρβανίτης, επεσήμανε: «Στην αρχή του δευτέρου ημίχρονου πήγε στο μυαλό μας στον τελικό. Είχα πει πως είναι δύσκολη έδρα, δεν περνάμε εύκολα και αυτό συνέβη. Ξεφύγαμε ακόμα και με οκτώ γκολ, αλλά κάπου ρίξαμε τις εντάσεις μας». Για τo πρωτάθλημα: «Αν είχαμε μια ευκαιρία για τη συνέχεια αυτό που μπορούμε να περιμένουμε πλέον είναι να ελπίσουμε σε κάποιο στραβοπάτημα του Διομήδη στα πλέι οφ»
ΧΑΝΘ- ΑΕΚ 28-28Τα δεκάλεπτα: 5-3, 7-8, 11-16 (ημχ.), 16-21, 22-25, 28-28
ΧΑΝΘ (Στέλιος Σεϊρεκίδης): Παντελίδης 2, Σπυρόπουλος 3, Τσαβδάρης, Τίκος, Κοκτσίδης 1, Ιωαννίδης, Ορφανουδάκης, Σαρηγιαννίδης 2, Αργυρίου , Ευαγγελίδης 9, Κουτσικόπουλος 1, Κεσίδης 3, Λάππας 4, Ανανιάδης 3
ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Κουλούρης, Μπακαούκας 11, Γεωργιάδης 3, Γιαννόπουλος 7, Βακάλης 1, Κοκολοδημητράκης 2, Κόντης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Τσαούσης 1, Ζαχάρης , Μαξίμοβιτς 2, Παπαδόπουλος 1
Διαιτητές: Αγγελίδης, Κατσάνος Δίλεπτα: 5/4 Πέναλτι: 6/3-5/4

«ΚΑΘΑΡΙΣΕ» ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ Ο ΔΟΥΚΑΣ

 
Η ομάδα των «εκπαιδευτηρίων» επικράτησε 24-19 του Κιλκίς.
Με καλή άμυνα και συγκέντρωση στο τελευταίο τέταρτο της αναμέτρησης ο Δούκας κατόρθωσε να πάρει τους δύο βαθμούς της νίκης κόντρα στον ΓΑΣ Κιλκίς επικρατώντας με 24-19.
ΑΣΕ ΔΟΥΚΑ- ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 24-19
Τα δεκάλεπτα: 4-3, 7-7, 11-9 (ημχ.) 16-12, 21-15, 24-19
ΔΟΥΚΑΣ (Γιώργος Κρανάκης): Γεωργίου 6, Τόμπρος 2, Τζηράς 2, Γκέρτσος 1, Ζαμπούνης 3, Νικολαϊδης 4, Αργυράκης, Γεωργιάδης, Παπαδιονυσίου 1, Τσακνής, Μαγκαφουράκης, Μαστορογιάννης 5, Κοτελίδας, Ακάλεστος
ΚΙΛΚΙΣ (Νίκος Γεωργιάδης): Κοτανίδης, Γκιντίδης 2, Κυπραίος 3, Γρηγοριάδης 2, Μέτσης 4, Λασκάκης, Δεληγιάννης 1, Δημάκης 3, Σιμιτζής 1, Μέγκας 2, Γεωργιάδης 3, Τοκατζόγλου 2, Χατζηαγαπίου 1, Σκάρλος, Σισμανίδης.
Διαιτητές: Βήτας-Σκλαβενίτης, Δίλεπτα: 3-1 Πέναλτι:3/4-3/4

ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ Ο ΔΙΟΜΗΔΗΣ

 
Η ομάδα του Άργους εκμεταλλεύτηκε τη «γκέλα» της ΑΕΚ και νίκησε 29-20 τον Αερωπό Έδεσσας.
Στους έξι βαθμούς αυξήθηκε πλέον η διαφορά του Διομήδη Άργους από την ΑΕΚ. Οι «Λύκοι» διατήρησαν το αήττητο τους για 18η αγωνιστική στην Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ, επικρατώντας 29-20 του Αερωπού στην Έδεσσα.
ΑΕΡΩΠΟΣ-ΔΙΟΜΗΔΗΣ 20-29
Τα δεκάλεπτα: 5-9, 6-14, 9-21 (ημχ.), 13-24, 16-27, 20-29
Αερωπός Εδ. (Χρ. Τζουβάρας): Τζουβάρας Π. 1, Γιόσμου 6, Μισαηλίδης 3, Αρβανιτίδης 4, Κυριακού, Τσάτσος 2, Τζουβάρας Φ. 1, Τσάπας 1, Μούσιος 2, Μίλτσεφ, Βαφειάδης, Κώστας, Κότσιφας, Κράλλης
Διομήδης (Δ. Δημητρούλιας): Τσούλος, Ζαραβίνας 4, Μεγαλοοικονόμου 4, Κρεμαστιώτης, Πασσιάς, Πριόβολος 1, Μάλλιος 7, Νούνγκοβιτς, Μαραγκός 5, Σαμαράς 1, Κοντούλης, Σπέντζος, Ουρόσεβιτς 2,Τάσκοβιτς 5.
Διαιτητές: Τσάκωνας-Χασκής Δίλεπτα: 5-4 Πέναλτι: 5/5-1/2
Αποβολή: 20:56 Τσάτσος (3 δίλεπτα)

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Οι «Ολυμπιονίκες» με γκολ του Λεωνίδα 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήραν την ισοπαλία από τον Φίλιππο.
Τον 4ο βαθμό του στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών ΟΠΑΠ κατέκτησε ο Πανελλήνιος. Η ομάδα του Δημήτρη Σκάρλου έτσι πηγαίνει με αέρα 2 βαθμών στο μεγάλο ντέρμπι της Κρήτης κόντρα στον Κύδωνα που θα κρίνει και την παραμονή στην κατηγορία. Οι «Ολυμπιονίκες» αν και ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ένα επιμέρους σκορ 6-1 του Φιλίππου τους έβαλε να κυνηγούν το σκορ. Τελικά χρειάστηκαν ένα γκολ του εξαιρετικού Λεωνίδα 13 δευτερόλεπτα πριν το τέλος για να πάρουν την ισοπαλία με 24-24.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ- ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ 24-24Τα δεκάλεπτα: 5-5, 9-8, 13-10 (ημχ.), 14-16, 20-20, 24-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Δημήτρης Σκάρλος) Τζανακάκης, Σκοδριάνος, Παπακώστας, Βελιτσιάνος 6, Σαμαράς 1, Παρασκευαϊδης, Γερουλάνος 1, Μαυροφρίδης, Χατσίκας 3, Παπανίκος, Λεωνίδας 12, Δημήτρουλας, Χελιώτης 1, Τσιμούρτος.
ΦΙΛΙΠΠΟΣ (Νίκος Κούγιας): Αρβανιτίδης, Δάσκαλος, Δεληγιάννης 8, Δινάλης, Ευαγγελόπουλος, Κορωνάς, Κουρουμλίδης 2, Κωστακίδης Θ. 5, Κωσταράκης 2, Μάντζος 1, Μπαντής 3, Παπαδόπουλος 3, Ρεμπελάκος, Τσιρογιάννης. Διαιτητές: Τσακανίκας- Κολλάρος, Δίλεπτα: 4-3, Πέναλτι: 3/3-0/2.

Μπακαούκας: «Όλοι στο ΟΑΚΑ, να στηρίξουμε την ΑΕΚ»

Πηγή:  http://www.sport-fm.gr 
(Photo: Action Images)
Κάλεσμα στους φιλάθλους της ΑΕΚ να δώσουν δυναμικό «παρών» την Κυριακή (11/3) στο ΟΑΚΑ, στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, απηύθυνε μέσω του NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Χριστόφορος Μπακαούκας.
«Όποιος αγαπάει την ομάδα πρέπει να πάει στο γήπεδο, να δώσει ώθηση στους ποδοσφαιριστές», δήλωσε ο αρχηγός της ανδρικής ομάδας χάντμπολ της Ένωσης και τόνισε ότι ο ίδιος όπως και οι συμπαίκτες του θα είναι παρόντες. «Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και παραμένει μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πρέπει να βρει τον δρόμο της. Δεν της αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χριστόφορου Μπακαούκα στην εκπομπή «Insiders» του Βασίλη Σαμπράκου:
Για την κινητοποίηση των αθλητών της ΑΕΚ σε όλα τα αθλήματα ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και πώς νιώθει που πλέον καλούνται αυτοί να βοηθήσουν το ποδοσφαιρικό τμήμα:
«Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια οι ρόλοι έχουν αλλάξει. Ο κόσμος έρχεται πιο κοντά σε εμάς και στηρίζει λιγότερο το ποδόσφαιρο. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό που θέλει είναι επιτυχίες και χαρές και η Ερασιτεχνική ΑΕΚ του προσφέρει και τα δυο».
Για το αν η ομάδα χάντμπολ θα δώσει το «παρών» στο ΟΑΚΑ:
«Θα είμαστε όλοι στο ΟΑΚΑ την Κυριακή για να φωνάξουμε και να στηρίξουμε την ποδοσφαιρική ομάδα. Όποιος αγαπάει την ΑΕΚ πρέπει να πάει στο γήπεδο, να δώσει ώθηση στους ποδοσφαιριστές. Όλοι τους αξίζουν κάτι καλύτερο και χρειάζονται τη μεγάλη δύναμη του κόσμου. Καλώ τους φιλάθλους να στηρίξουν την ΑΕΚ».
Για τους λόγους για τους οποίους ο κόσμος δεν πηγαίνει στο γήπεδο προκειμένου να στηρίξει την ποδοσφαιρική ομάδα:
«Η προσέλευση του κόσμου στους ποδοσφαιρικούς αγώνες είναι μικρή, γιατί υπάρχει απογοήτευση πολλών χρόνων. Οι φίλαθλοι δεν αισθάνονται καλά με αυτό που βλέπουν, νιώθουν πικραμένοι και αυτό είναι λογικό γιατί τόσα χρόνια το ποδόσφαιρο στήριζαν».
Για το αν είναι αισιόδοξος ότι η ΠΑΕ θα βγει από το αδιέξοδο:
«Σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα. Ωστόσο η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ και παραμένει μία από τις τρεις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα. Πρέπει να βρει τον δρόμο της. Δεν της αξίζει η θέση στην οποία βρίσκεται. Λυπούμαστε πολύ για την όλη κατάσταση και που ο κόσμος στεναχωριέται».
Για την κατάσταση στο χάντμπολ:
«Στο χάντμπολ κάνουμε πρωταθλητισμό, ανεξάρτητα από το αν η ταμπέλα λέει Ερασιτεχνική. Κάνουμε σκληρές προπονήσεις και δεν παρατάμε ποτέ το παιχνίδι. Αλλά έτσι έχουν τα πράγματα στην Ελλάδα και πρέπει να συμβιβαστούμε με αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου