Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Στα 47 του επέστρεψε ο μυθικός Βισλάντερ

Ο κορυφαίος παίκτης του 20ου αιώνα επανέκαμψε στην αγωνιστική δράση
Το 1999 σε ηλικία 35 ετών αναδείχθηκε κορυφαίος χαντμπολίστας του 20ου αιώνα. Πριν από λίγες ημέρες σε ηλικία 47 ετών ο μυθικός σουηδός πίβοτ Μάγκνους Βισλάντερ επέστρεψε στα τερέν του χάντμπολ για να βοηθήσει την ομάδα της γενέθλιας πόλης του, την Ρέντμπεργκλιντς. Η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση ήταν μια έκπληξη για τον κόσμο του χάντμπολ αφού ο Βισλάντερ είχε αποχωρήσει πριν από έξι χρόνια. Η επανεμφάνισή του δεν έγινε για το «θεαθήναι», για επικοινωνιακούς λόγους. Και το απέδειξε σκοράροντας και βοηθώντας την ομάδα του να νικήσει (35-23) τη Χάμαρμπι σε αγώνα για το σουηδικό πρωτάθλημα.
Το γεγονός της επανακάμψης του θρυλικού παίκτη δημιούργησε αίσθηση και έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Διότι ο Βισλάντερ ήταν ο απόλυτος σταρ του παγκόσμιου χάντμπολ, ένα τοτέμ του αθλήματος. Μάλιστα ο Σουηδός εμφανίστηκε στη δεύτερη καριέρα του σε πολύ καλή αγωνιστική και φυσική κατάσταση εντυπωσιάζοντας όσους τον παρακολούθησαν.
Στο απόγειο της δόξας τους ο Βισλάντερ, ύψους 1,94μ. και βάρους 94 κ., ξεχώριζε για τη δυνατότητά του να αγωνίζεται τόσο σαν κεντρικός όσο και ως πίβοτ με την ίδια επιτυχία. Ο πολυτάλαντος Σουηδός άφησε τη σφραγίδα του στις ομάδες που αγωνίστηκε όπως στη γερμανική Κίελο, όπου έλαμψε για 12 χρόνια παίζοντας σε 356 και σημειώνοντας 1.371 γκολ! Οταν μάλιστα αποχώρησε από το Κίελο, η γερμανική ομάδα αποφάσισε να αποσύρει τη φανέλα με το Νο 2 που φορούσε ο Βισλάντερ. Στη Γερμανία κατέκτησε 7 πρωταθλήματα και 3 κύπελλο.
Ο Βισλάντερ όμως οδήγησε και την εθνική Σουηδίας σε μεγάλες διακρίσεις. Φορώντας τη φανέλα με το σουηδικό εθνόσημο αγωνίστηκε σε 384 παιχνίδια και σκόραρε 1.185 γκολ, κατακτώντας δύο παγκόσμιους τίτλους, τέσσερεις ευρωπαϊκούς και τρία ασημένια ολυμπιακά μετάλλια.

Ξεκινούν οι διαδικασίες επανέναρξης με νέα κριτήρια

Συντάκτης: Onsports Team

Μέχρι χθες τα σωματεία είχαν την ευκαιρία να στείλουν τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους στην ΟΧΕ, για την επανέναρξη του πωταθλήματος της Α1 χάντμπολ γυναικών.
Η πρόταση της ΟΧΕ είναι ο διαχωρισμός του πρωταθλήματος σε δύο Ομίλους προκειμένου να μειωθούν οι μετακινήσεις.
Eπίσης:
Α’ Φάση: Ένας προς όλους έδρα-έδρα σε ομίλους.
Β’ Φάση:Θέσεις 1-4: Χιαστί ο 1ος Α/Β ομίλου με 2ο Β/Α ομίλου σε δύο αγώνες έδρα-έδρα. Ο 2ος αγώνας στην έδρα των πρώτων. Οι νικητές παίζουν για το 1-2 σε 2 αγώνες έδρα-έδρα Το δεύτερο ματς στην έδρα ομάδας που ήταν υψηλότερα στην βαθμολογία κανονικής περιόδου (κατόπιν κληρώσεως εάν ήταν στην ίδια θέση). Οι ηττημένοι αγωνίζονται για τις θέσεις 3-4.
Θέσεις 5-8 (Υποβιβασμός): Το ίδιο σύστημα ως άνω δηλ. ο 3ος Α/Β με 4ο Β/Α. Οι ηττημένοι υποβιβάζονται. Ο 5ος βγαίνει Ευρώπη (εφόσον προκύπτει).
Λεπτομέρειες θα ορίζονται στην τροποποιημένη ειδική προκήρυξη.

Σκάρλος: «Να παραμείνουμε στην Α1»

Συντάκτης: Onsports Team

Ο προπονητής του Πανελληνίου Δημήτρης Σκάρλος επιμένει πως η ομάδα του θα προσπαθήσει για την παραμονή στην Α1 παρά το κακό ξεκίνημα.
Αναφερόμενος το παιχνίδι με το Κιλκις είπε: «Με το Κιλκίς κάναμε ένα κακό αγώνα στο 25΄ του πρώτου ημιχρόνου, χάναμε με 7-8 και στο 30΄ χάναμε με 7-14. Αυτή την «κοιλιά» που είχε η απόδοσή μας δεν καταφέραμε να την μειώσουμε».
Σχετικά με τα εμπόδια στην ομάδα είπε: «Υπάρχουν προβλήματα στην ομάδα οι παίκτες δεν αμείβονται και λόγω εργασίας πολλοί από αυτούς κάνουν προπονήσεις μόνο 2-3 φορές μέσα στην εβδομάδα. Παρόλαυτα εμείς θα προσπαθήσουμε για να παραμείνουμε στην Α1. Όσο για το Κιλκίς είναι μια ομάδα οργανωμένη που παλεύει από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου