Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Ιατρούδης: «Καταστρώνεται διετές πρόγραμμα»

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.com
Την θέση του ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Παίδων καταλαμβάνει πλέον ο Παναγιώτης Ιατρούδης, ο οποίος ως πρόσφατα ήταν μαζί με τον Νίκο Μάντζο προπονητής της ανδρικής ομάδας
«Γίνεται μία καινούργια αρχή στις Εθνικές ομάδες με βάση την ομαδικότητα και την συλλογική προσπάθεια» δήλωσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας. «Η οργανωτική δομή ξεκινάει από τον προπονητή της Εθνικής ανδρών και συνεχίζεται σε όλη την κλίμακα των ηλικιακών κατηγοριών. Δεύτερος πυλώνας της δουλειάς είναι η αγαστή συνεργασία με τους προπονητές των συλλόγων και τρίτος, η συμβολή και των γονέων στις αναπτυξιακές ηλικίες. Καταστρώνεται διετές πρόγραμμα. Ως προπονητής έχω περάσει απ’ όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο από τότε που υπήρχαν χρήματα και να ξεπεράσουμε τις δύσκολες συγκυρίες. Ο σχεδιασμός που αφορά την Εθνική Εφήβων έχει κατατεθεί από τον ομοσπονδιακό τεχνικό των ανδρών Γιώργο Κρανάκη και θα υλοποιηθεί χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση. Θα υπάρχει στον συγκεκριμένο σχεδιασμό και λόγος και έλεγχος. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε χορηγούς για να προχωρήσουμε σε καλύτερες βάσεις».
Βιογραφικό
Ο Παναγιώτης Ιατρούδης γεννήθηκε στις 13/11/1962 στη Λάρισα. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα το 1979 στον Ιωνικό ΝΦ. Το 1986 ξεκινάει παράλληλα την προπονητική του καριέρα στον Ιωνικό ΝΦ, όπου κατακτά ένα πρωτάθλημα και δύο κύπελλα. Στην συνέχεια πάει στα Βριλήσσια για μια τετραετία (1992-1996) όπου και κατακτά το νταμπλ ως παίκτης- προπονητής. Ως αθλητής πήρε συνολικά 8 πρωταθλήματα και 5 κύπελλα. Υπήρξε βασικό στέλεχος της Εθνικής ανδρών με 75 συμμετοχές. Την περίοδο 1996-1997 αναλαμβάνει ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής ανδρών και την πενταετία 1998-2003 κάθεται ξανά στον πάγκο της ομάδας από την Νέα Φιλαδέλφεια, όπου κατακτά άλλο ένα πρωτάθλημα. Ακολουθεί ο Πανελλήνιος όπου σε δύο χρόνια (2005-2007) θα κατακτήσει ισάριθμα πρωταθλήματα. Η επόμενη τετραετία (2007-2011) τον βρίσκει στο πλευρό του Νίκου Μάντζου στην Εθνική ομάδα των ανδρών, ενώ το τελευταίο χρόνο διετέλεσε επικεφαλής προπονητής της ανάπτυξης. Ως προπονητής πήρε 5 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και το μοναδικό Σούπερ Καπ που έχει διεξαχθεί, επίσης στο παλμαρέ του υπάρχει δύο πρωταθλήματα Εφήβων. Ανάμεσα σε αυτούς που έχει αναδείξει είναι οι Σπύρος Μπαλωμένος, Νίκος Κοκολοδημητράκης και Δημήτρης Καφφάτος.

ΣΕΪΡΕΚΙΔΗΣ: «ΝΑ ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ»

Πηγή: http://hatzi-handball.blogspot.com
Στην οικογένεια της Ομοσπονδίας εντάχθηκε για πρώτη φορά και ο Στέλιος Σεϊρεκίδης ως προπονητής της Εθνικής Εφήβων. «Αποτελεί τιμή για μένα η ανάθεση των καθηκόντων της Εθνικής Εφήβων. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την ΟΧΕ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο μου. Πρώτο μέλημα μου είναι να δουλέψω με τους αθλητές που έχουν αναδείξει οι συνάδελφοι και να μετουσιώσω σε επιτυχία αυτή την σημαντική δουλειά των συναδέλφων. Πρώτος στόχος είναι η Μεσογειάδα Εφήβων και ακολουθούν οι προκριματικοί αγώνες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2012», σχολίασε στο site της ΟΧΕ.
Βιογραφικό
Ο Στέλιος Σεϊρεκίδης γεννήθηκε στις 24/8/1961 στη Βέροια. Πρώτος του σύλλογος ήταν ο Τρίτωνας το 1978. Το 1981 πήγε στον ΒΑΟ όπου και κατέκτησε τα δύο πρώτα κύπελλα του Ελληνικού χάντμπολ. Το 1988 ολοκληρώνει την αθλητική του σταδιοδρομία. Το 1985 ξεκινάει την προπονητική του καριέρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Το 1989 αναλαμβάνει τον ΒΑΟ και το 1993 θα πανηγυρίσει με την ΓΕ Βεροίας το νταμπλ γυναικών, ενώ την επόμενη χρονιά πηγαίνει στον ΑΟ Δράμας. Την περίοδο 1996-1997 βρίσκεται στα ηλικιακά του Δία Πολίχνης, όπου και παίρνει με μίνι και παίδες ένα χρυσό και ένα ασημένιο μετάλλιο. Την περίοδο 1998-1999 είναι προπονητής του ΒΑΟ στις γυναίκες μέχρι που έρχεται το καλοκαίρι, όταν και πηγαίνει στον ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις έχει συγχωνευτεί με τον Τρίτωνα. Το 2000-2001 αναλαμβάνει την γυναικεία ομάδα του Μακεδονικού, την οποία οδήγησε στον τελικό Κυπέλλου και στην Ευρώπη. Το 2002-2003 προπονεί τον ΒΑΟ στην Α1 ανδρών και το καλοκαίρι του 2003 ξεκινάει η πλέον πετυχημένη 8ετής πορεία του στον ΠΑΟΚ, τον οποίο αρχικά ανεβάσει στην Α1 και στην συνέχεια τον οδηγεί σε δύο πρωταθλήματα (2009,2010) και στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Επίσης έχει κατακτήσει 5 σχολικά πρωταθλήματα (ένα με το αθλητικό γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και τέσσερα με το Ελληνικό κολέγιο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου