Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΜΟΝΟ ΝΙΚΗ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΚΥΔΩΝΑΣ

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr

Όλοι οι ασχολούμενοι με το τμήμα χάντμπολ του Κύδωνα ξέρουν καλά ότι το προσεχές Σάββατο θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό το αν η ομάδα θα μπορεί να ελπίζει σε παραμονή. Παίζοντας με τον Άρη Νίκαιας, ο Κύδωνας θέλει μόνο τους δυο βαθμούς της νίκης, έτσι ώστε να έχει πιθανότητες ν' αποφύγει την 11η -και τελευταία- θέση στη βαθμολογία, η οποία οδηγεί και σε υποβιβασμό στην Α2 κατηγορία.
Το σωματείο της πόλης μας "μετράει" 8 ήττες στα ισάριθμα μέχρι τώρα παιχνίδια του, δηλαδή δεν έχει κανένα βαθμό, ενώ ο αντίπαλός του έχει τρεις (κέρδισε, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, εκτός έδρας τον Πανελλήνιο με 23-21 και αναδείχθηκε ισόπαλος, την επόμενη αγωνιστική στη Νίκαια, 17-17 με το Κιλκίς). Δηλαδή και για τον Άρη ο αγώνας αυτός είναι ιδιαίτερα καθοριστικός για τη συνέχεια, ενώ ακόμη και με ισοπαλία θα έχει κάνει σημαντικό βήμα για την παραμονή του.
Όπως έχει δείξει στα τελευταία παιχνίδια ο Κύδωνας, σίγουρα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ' ότι στο ξεκίνημα της διοργάνωσης και αυτό που θα μετρήσει πάρα πολύ στη ψυχολογία των παικτών θα είναι η παρουσία των φιλάθλων, οι οποίοι είναι αλήθεια ότι μέχρι τώρα δεν έχουν την αναμενόμενη προσέλευση, κάτι που όλοι ελπίζουν ότι θα γίνει στο Σαββατιάτικο ντέρμπι.

Ήττα εντός προγράμματος για την ΕΑΧ Χανιά

Πηγή: http://www.haniotika-nea.gr
Χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα φιλικό παιχνίδι "μπήκε" στο πρωτάθλημα της Α2 χάντμπολ γυναικών η ΕΑΧ Χανιά και ήταν λογικό να μην μπορέσει να "κοντράρει" μια ομάδα η οποία είχε δώσει αρκετούς αγώνες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Έτσι, στο κλ. Καματερού το ομώνυμο τοπικό σωματείο επικράτησε 32-23, με το σκορ πάντως να είναι σχετικά βαρύ για τις φιλοξενούμενες, οι οποίες έχασαν -ειδικά στο α' ημίχρονο, οπότε η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη- πολλές ευκαιρίες να σημειώσουν περισσότερα γκολ.
Μέχρι το 25', λοιπόν, η Χανιώτικη ομάδα παρακολουθούσε από κοντά το σκορ, όμως η αστοχία που είχε σε σουτ που έγιναν με καλές προϋποθέσεις δεν της επέτρεψε να έχει καλύτερο επιθετικό απολογισμό. Αρχίζοντας η επανάληψη οι γηπεδούχες ξέφυγαν με 8 γκολ, αλλά η ΕΑΧ Χανιά έχοντας ένα πολύ καλό δεκάλεπτο (40'-49') και επιμέρους σκορ 4-7, πλησίασε στα 5 γκολ. Τελικά δεν κατάφερε κάτι καλύτερο αφού στη συνέχεια και μέχρι τη λήξη υπήρξαν προβλήματα στην αμυντική της και όχι μόνο λειτουργία, με αποτέλεσμα το Καματερό να πάρει εύκολα τους 2 βαθμούς, κερδίζοντας με διαφορά 9 γκολ.
Καλή ήταν η διαιτησία των Τσάμου, Φωκίτη.
10λεπτα: 6-2, 10-7, 14-8 (ημιχρ.) 20-12, 24-19, 32-23
ΕΑΧ Χανιά (Νατ. Ότοβιτς-Φάσουρα): Σαματά, Πλανά, Γ. Παντελάκη 10 γκολ, Γαβριλάκη 2, Μπόσκοβιτς, Κατσανεβάκη, Παπαδοπούλου, Λευθέρη, Χρ. Παντελάκη 2, Ίλιτς 4, Μαρκουλάκη 3, Σπυρίδου 2.
Στο άλλο παιχνίδι για τον Α' υποόμιλο του 1ου ομίλου είχαμε Αναγ. Βύρωνα-Αργολικός 26-12.
Η 2η αγωνιστική έχει οριστεί για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου, οπότε η ΕΑΧ Χανιά θα δώσει (4μμ, κλ. Κλαδισού) το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της έχοντας αντίπαλο τον Αργολικό, ενώ θα παίξουν ακόμη Καματερό-Αναγ. Βύρωνα.

Γουργούμης: «Από την αρχή είχαμε στόχο το πρωτάθλημα»

Πηγή: http://www.onsports.gr

Για την πορεία του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, την αλλαγή προπονητή και την συνέχεια μίλησε ο Κώστας Γουργούμης
Ο τερματοφύλακας του «Δικεφάλου του Βορρά» με δηλώσεις του στον «Sport 103fm» είπε πως οι ήττες στην αρχή του πρωταθλήματος δεν τους πτόησαν.
Για το κακό ξεκίνημα της ομάδας είπε: «Δεν κάναμε και το καλύτερο ξεκίνημα. Στην αρχή είχαμε πέντε σερί ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ήμασταν νωθροί. Η διακοπή δεν ξέρω κατά πόσο μας έκανε καλό. Είμαστε καινούργια ομάδα με νέα πρόσωπα».
Για την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία: «Έκλεισε ένα πετυχημένο κεφάλαιο με τον Σεϊρεκίδη, ξεκίνησε ένα άλλο κεφάλαιο με τον Υετίων που ήταν χρόνια στην ομάδα ως συνεργάτης. Η ομάδα βαδίζει στα ίδια βήματα, αυτά δηλαδή του πρωταθλητισμού και αυτό θα συνεχίσει να κάνει».
Για το ματς με τον Πανελλήνιο: «Δεν ήμασταν πολύ καλοί στο παιχνίδι, κρατήσαμε δυνάμεις, έχουμε το Σάββατο (σ.σ 10/12) δύσκολο παιχνίδι στο Κίλκις. Με τον Πανελλήνιο δοκιμάσαμε πολλά πράγματα, πήραν χρόνο συμμετοχής πολλά παιδιά".
Για τον στόχο της ομάδας: «Από την αρχή είχαμε στόχο το πρωτάθλημα και την τετράδα. Δεν μας έβγαλαν από τα πλάνα μας οι ήττες. Θέλουμε άλλες δύο νίκες μέχρι τα Χριστούγεννα. Στόχος μας είναι ξανακάνουμε νίκες και να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα».
Για το παιχνίδι με το Κιλκίς: «Το Κιλκίς στο πρωτάθλημα έδειξε ότι είναι σοβαρή ομάδα δεν πρέπει να αφήσουμε άλλα περιθώρια. Πάμε για την νίκη».
Σχολίασε την παρουσία του κόσμου: «Θέλουμε τον κόσμο μας, ελπίζουμε στο Κιλκίς να έχει κόσμο. Είναι ότι καλύτερο για ένα παίκτη να συναντάει ένα γεμάτο γήπεδο».
Για την δική του απόδοση: «Προσωπικά προσπαθώ πάντα για μια καλύτερη συνέχεια. Ελπίζω να έχω κάποια κλήση στην Εθνική, αλλά δεν θα με απογοητεύσει και αν δεν γίνει, προσπαθώ να κερδίζει η ομάδα μου».

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη

Πηγή: http://www.handball.gr
Με Πορτόβικ κληρώθηκε ο Διομήδης με Μακάμπι ο Δούκας στους «16» του Τσάλεντζ Καπ- To handball.gr «ακτινογραφεί» τις ομάδες
Ομάδες στα μέτρα τους, αλλά με την κάθε μια να έχει την δικιά της δυσκολία κληρώθηκαν οι Ελληνικές ομάδες στην φάση των «16» του Τσάλεντζ Καπ. Συγκεκριμένα ο Διομήδης Αργους θα αντιμετωπίσει την Ουκρανική Πορτόβικ με πρώτο ματς στην Πελοπόννησο και δεύτερο στην χώρα της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, ενώ ο Δούκας θα παίξει με την Μακάμπι με τον πρώτο να αγώνα να διεξάγεται στο Ισραήλ και τον επαναληπτικό στο Δαϊς. Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 11 ή 12 Φεβρουαρίου και οι επαναληπτικοί στις 18 ή 19 του ίδιου μήνα.
«Πρόκειται για μια παραδοσιακή δύναμη. Δυνατή και ψηλή ομάδα. Θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε μέχρι να έρθουν τα παιχνίδια. Αφού τα καταφέραμε με τους Πολωνούς στην έδρα τους, μπορούμε να περάσουμε οποιαδήποτε ομάδα σε αυτόν τον θεσμό. Το μόνο που με προβληματίζει είναι το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΠΑΟΚ εκείνες τις ημέρες, το οποίο ελπίζω να αναβληθεί, ώστε να μην επηρεαστούμε και να κάνουμε την προσπάθεια μας απόλυτα αφοσιωμένοι στον στόχο που θα είναι η πρόκριση», ήταν το σχόλιο του τεχνικού του Διομήδη Δημήτρη Δημητρούλια.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Δούκα Γιώργος Κρανάκης σχολίασε: «Η Ευρώπη δεν είναι πρωταρχικός στόχος για εμάς. Οπότε πηγαίνουμε για το καλύτερο δυνατό χωρίς άγχος. Είναι σίγουρα πιο καλή ομάδα από εμάς, αλλά εμείς θέλουμε να δείξουμε μια καλή εικόνα».
Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
Πορτόβικ: Ψηλή αλλά άπειρη
Η Ουκρανική ομάδα, αντίπαλος του Διομήδη Αργους, στον προηγούμενο γύρο απέκλεισε την Γκόμελ από την Λευκορωσία με δύο νίκες, 34-26 εκτός έδρας και 35-28 στο γήπεδο της. Από το 2000 έχει συνεχή παρουσία στα Κύπελλα Ευρώπης και μάλιστα την περίοδο 2006-2007 έπαιξε στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, πετυχαίνοντας και δύο νίκες! Στην Ουκρανία βρίσκεται στην… σκιά της Ζαπορόζιε, καταφέρνωντας να της πάρει τον τίτλο μόνο μια φορά το 2006. Εχει επίσης αναδειχθεί 6 φορές δευτεραθλήτρια Ουκρανίας και άλλες 4 φορές τριταθλήτρια, όπως πέρσι. Φέτος στο πρωτάθλημα μετά από 11 παιχνίδια βρίσκεται στην 2η θέση με 18 βαθμούς, πίσω από την Ντιναμό που έχει 20.
Η Πορτόβικ έχει όλα κλασικά χαρακτηριστικά της Σοβιετικής σχολής, αφού είναι αρκετά ψηλή (μ.ο. 1,91 μ.) με γεροδεμένα κορμιά. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια αποφάσισε να κάνει πλήρης ανανέωση και γι΄ αυτό το λόγο και οι περισσότεροι παίκτες της είναι νέοι και άπειροι, έχοντας μ.ο. ηλικίας μόλις τα 21 χρόνια. Καλύτερος παίκτης της Πορτόβικ είναι ο Γιούρι Μανκόφσκι που είναι και ο μεγαλύτερος (με διαφορά) σε ηλικία από τους υπόλοιπους. Ο 30χρονος δίμετρος δεξιός ίντερ έχει ευρωπαϊκή εμπειρία 10 ετών και ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί εκτός της χώρας του και συγκεκριμένα στην Ισραηλίτικη Χάποελ. Τα προηγούμενα χρόνια είχε σημειώσει 67 γκολ στα ευρωπαϊκά κύπελλα, ενώ κόντρα στην Γκόμελ πέτυχε 13. Πολύ καλός παίκτης είναι επίσης και ο 24χρονος (1,87 μ.) πίβοτ Εντουαρντ Ζαχάροφ, ο οποίος παίρνει αρκετές μπάλες και στο ματς με την Γκόμελ πέτυχε 14 τέρματα. Υπολογίσιμοι είναι επίσης ο αριστερός ίντερ Αλεξάντερ Πολτοράτσκι, ο τερματοφύλακας Βλάντιμιρ Σμιρνόφ, ο αριστερός εξτρέμ Ντιμίτρο Σόγκα και ο πλέι μέικερ Αλεξάντερ Γιουζμπαμπένκο.
Μακάμπι Τίρεκ: Με ηγέτη τον Μίτροβιτς
Η ομάδα από το Ισραήλ δεν έχει να επιδείξει τίποτα το σημαντικό, αφού φέτος για πρώτη φορά αγωνίζεται στην Ευρώπη. Στον προηγούμενο γύρο έκανε μία σπουδαία ανατροπή, αφού προκρίθηκε εις βάρος της Τούρκικης Ανκαρα Σπορ με 32-23 και ενώ είχε χάσει το πρώτο ματς εκτός έδρας με 25-18! Στην χώρα της δεν έχει κάποιον τίτλο, αφού τα τρόπαια μονοπωλούν οι Μακάμπι Ριζόν και Χάποελ Ριζόν που έχουν μακράν τις καλύτερες ομάδες. Πάντως και η Μακάμπι Τίρεκ έχει αξιόμαχο σύνολο με ηγέτη τον γνωστό μας από την περσινή του θητεία στον ΠΑΟΚ, Μίλος Μίτροβιτς. Ο 32χρονος Σέρβος περιφερειακός είναι ο 4ος ξένος της ομάδας, αφού υπάρχουν επίσης οι Σέρβοι Σερτζάν Τζότζεβιτς (32χρονος τερματοφύλακας), Νόβακ Μπόσκοβιτς (22χρονος δεξιός ίντερ) και ο Ουκρανός Βλάντιμιρ Βίρικ (25χρονος αριστερός ίντερ). Ο Μπόσκοβιτς στα ματς με την Ανκαρα πέτυχε 11 γκολ, ενώ πρώτος σκόρερ των αναμετρήσεων ήταν ο 28χρονος αριστερός ίντερ Χαλίφι με 15 τέρματα.
Τα άλλα ζευγάρια της φάσης των «16» είναι
Σέβεριν (Ρουμανία)- Μπόζεν (Ιταλία)
Βάκερ Τουν (Ελβετία)- Κολουμπάρα Λαζάρεβατς (Σερβία)
Σουτσεάβα (Ρουμανία)- ΡΚ Μπιέλοβαρ (Κροατία)
Ζούμπρι (Τσεχία)- Σπόρτινγκ (Πορτογαλία)
Σίτσια (Κροατία)- Κριένς (Ελβετία)
Μάριμπορ (Σλοβενία)- Γκράντατσατς (Βοσνία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου